Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

torstai 3. tammikuuta 2019

Uusi koti


On tää sit ollu outo syksy. Maailma on muuttunu ihan joka asiassa. 

Mun kuski on muuttunu.
Mä en oo ollu mun kotona monneen viikkoon. Oon uudessa paikassa ja vähä mää toivon et tää on nyt sit mun uus koti.

Nää on hyvii asioit kuulkaa.

Me oltii loppukesäst ton muidun kans leirelemäsä ja sil tais mennä jotenki tunteisii. Se parkus mun hianon turkkini iha märäks. Sen jälkee se on osannu kertoo mul selvemmi et mitä se haluu mun tekevän. Pellollekki se toi muutaman meitin vanhan tutun ja sielläki se muidu on edistyny.
Ihanaa ja niin kauhian pal rauhallisempaa ku kaikki ei enää vaa huuda sille. Hianoo et mun ei ennää tartte hualehtii siit niin paljoo.

Mut tää mun koti. Tää on iso juttu. 
Kattokaas ko mää asun sellases isos talossa. Siin on piha jossa on paljo autoja. Muidunki auto on siäl parkisa. Ulko-ovest ko mennee sisälle, ni siin kohtaa voi irrottaa hihnan. Meitin naapurit kulkee samast ovesta. Ne kulkee enempi rappusii ku me, me kuljetaan vaan yhden kerroksen verran. Muut mennee siit meitin oven ohi ylemmäs. Tai sit toisist ulko-ovist. Siäl kuuluu aina pikkasen ääniä. Joku kuuntelee musiikkii, joku on suihkusa, joku paiskoo ovia. Siel mul on mun oma sohva ja oma peti ja säkkituoli. Ikkunoist ei kauheesti näy. Keittiön ikkunaan ko nousee seisomaan, ni sit näkkee autot. Mut siis enhän mää siihe nouse, se on nääs kiällettyy nostaa tassui siihe ikkunalaudal. Ei mul tulis mieleenkä tehdä semmost.

No mut semmonen se siis on se mun koti. Siäl on keittiä ja eteinen ja olohuone ja kylpyamme ja muutama makuuhuone. Mä saan olla muuten misä haluun, mut makuuhuoneisiin en saa mennä. Enkä vessaan sillon ko muidu käy p*skalla. En ymmärrä miksen. Kyttäähän neki siin vieres ko mää punnerran. Mut nää on näitä. Ihmisten kotkotuksii.

Täsä on mun sohva. Mää pirän huolen ettei sitä viedä minnekkään.

Mut ei oo siis oltu koton mutamaan viikkoon. Aikas monneen viikkoon itte asiassa. Nyt ollaan tälläses talossa missä ei oo rappukäytävää lainkaan! Tooosi outoa. Pihalla saa olla vapaana. Tääl on kaks ulko-ovee, yks kummassaki kerroksessa. Mä saan kulkee kummasta vaan. Ja sit tääl sisällä on rappusia, niitäki saa mennä itekseen aina ko haluaa. Tääl on kans makuuhuoneit mihin ei saa mennä. Yks makuuhuoneist, kuulemma sen nimi on "vierashuone", on semmonen mihin koiratki saa mennä. On olohuonetta jonka toisessa päässä on ruokahuone. On iso eteinen ja piiitkä keittiö. Ja siit pääsee juoksemaan ympäri! Ja alhaal on saunaa ja autotallii ja lissää makuhuonetta ja pyykinpesu (vai romunkeräys?) huone ja sauna ja eteinen. Kauhiast paikkoi. Ja tosa pihalla saa juosta ja heitellä palloo ja vaiks mitä.
Mun sohva ja peti ja säkkituoli on kaikki tuotu tänne. Säkkituolin mä vein ite tonne eteisen, ihan heti siihe ulko-oven viereen. Sohva on nyt työnnetty sillee sopivasti ikkunan etteen et siit voi kattella ulos. Tääl on meinaa kauhiasti katottavaa! Roskisauto ja naapureita ja lintuja ja oravii. Kauheesti vahdittavia. Mut paljo hiljasempaa tääl on. Seinien takkaa ei kuulu musiikkii tai suihkui.
Vessaan menon kanssa tääl on samat säännöt ko siel kotonaki. Valitettavast.

Muidu sannoo et mun uus nimi on Hane Taalasmaa.
Mää tykkään täällä.
Ei lainkaan olis huono jos me jäätäis tänne. 
Ja tää olis niinko mun uus koti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti