Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

tiistai 2. tammikuuta 2018

Pum Räiskis !

Tervemenoa 2017!
 • Oppimisen ja edistymisen vuosi
 • Luopumisen ja menettämisen vuosi
 • Kuoleman ja pettureiden vuosi
Tervetuloa 2018!
 • Tämän pitäisi olla helppoa. Ei tarvita kummoistakaan taitoa olla parempi kuin 2017 ;)  

No jopas oli poikkeuksellinen uusi vuosi! Yleensä kakarat (ja pikku LiisiPetterien äitylit ja isukit) aloittavat paukuttelun jo pari päivää etukäteen.... ja varsinaisena juhlayönä aikaisin sammuneet jatkavat kesken jäänyttä metelöintiä seuraavana aamuna.

Vaan tänä vuonna paikalliset asukkaat käyttäytyivät todella erikoisesti. Ensimmäiset raketit kuultiin vasta kun oltiin pidemmällä lenkillä hiukan ennen iltakuutta. Hane ei ollut pätkän vertaa kiinnostunut raketeista.... paitsi niistä kahdesta todella äänekkäästä jotka paukahtivat tosi lähellä.

Koska tuo pölö koitti viime vuonna saalistaa raketteja kiinni, odotin vastaavaa reaktiota nytkin. Vaan toisin kävi. Hane päätti että hyökkäys on paras puolustus. Ja koska olin varautunut ongelmiin laittamalla Hanelle sekä valjaat että pannan, molemissa hihna, tuli pikainen flashback treeneistä ;) Siinä ei pää ehtinyt mukaan kun jalat haki tukevaa asentoa, kädet automaattisesti vetivät molemmille hihnoille tuntuman.... ja tietysti tuo ehti louskauttaa itsensä fiilikseen ennen kuin sain otettua sen hallintaan. Niin että ei paras mahdollinen reaktio Hanelta. Vaan penteleesti parempi kuin pelkääminen! Ja omaan reaktiooni olin kyllä tyytyväinen. Vaikka se antoikin ehkä Hanelle väärän kuvan ("luvan"), niin ainakin turvallisuus ja hallinta tulivat selkärangasta. Ja ihaninta oli se tosiasia, että Hanen korvat oli hereillä!


Kyllähän se tasainen räiskintä sitten tasan iltakuudelta alkoikin. Vaan ei enää kiinnostanut Hanea sitten pätkän vertaa. Joten se siitä.

* * *

Yksi asia minua aina uutena vuotena ärsyttää. Se alkaa heti joulun jälkeen. Joka vuosi. Ja joka vuosi se ärsyttää. Nimittäin somen täyttävät turhan kitisijät. 

"Voivoi kun mun DonnaTessu on niiiiin herkkä koira että se ei yhtään kestä pauketta eikä hälinää. Kaikki äänekkäät jutut pitäis ihan vaan lailla kieltää ettei DonnaTessulle tule paha mieli. Enää ei sais ampua raketteja, ei sais autojen renkaat poksahtaa rikki, junien pitäis kulkea ilman meteliä eikä ne sais huudattaa pilliään, lentokoneet sais lopettaa lentämisen - ja helikopterit! - ne kun ovat niiin äänekkäitä."

Ymmärrän että ääniaralle koiralle vuodenvaihde on varmasti tuskaa. Sitä taas EN ymmärrä miksi hyökätään kaikkea äänekästä toimintaa vastaan kun todellinen syy on ÄÄNIARKOJEN KOIRIEN JALOSTUKSESSA. Miksi ihmeessä viallisia koiria käytetään jalostukseen?

Ai niin. Ei saa sanoa että ääniarka koira on viallinen. Eikä saa sanoa että ongelma on geneettinen. Voi vielä DonnaTessulle tulla paha mieli. Ja omistajalle. Ja kasvattajalle. Ei ei. Hoidetaan vain oiretta, ei kosketa varsinaiseen ongelmaan lainkaan. Ei. Ettei tule paha mieli. Kellekään.

* * *

Mikäs on ihaninta tässä vuoden räiskyvimmässä juhlassa?
 • Uusi alku! No eihän tässä nyt oikeesti uutta alkua tule, mutta jotenkin se aina hetken tuntuu siltä. Saa aloittaa uuden kalenterin. Saa tehdä uuden treenisuunnitelman. Kuukausi merkitään ykkösellä joten alusta alkaa ;)
 • Jotenkin se välillä kadoksissakin ollut motivaatio saa tässä kohdassa aina uutta puhtia.
 • Yövuoro alkaa kohta!!
Yksi asia on kuitenkin ylitse muiden.
 • Hane. Hane ja raketit. Ei ongelmia tällä saralla.
Yksi asia on muuttunut.
 • Tämän vuodenvaihteen yhteydessä ei tällä kerralla juhlita Rakkimuksen/Konan synttäreitä. Ei kilistetä 9-vuotiaan kunniaksi vaan muistolle.

Hyvää syntymäpäivää Vikkervaaran 2009-pentueelle🎁
💔 Kona, Hyvää Syntymäpäivää sinne jonnekin 💔


4 kommenttia:

 1. Oikein hyvää alkavaa vuotta ja onnistumisia!
  Hanesta on kasvanut komea koiruus, en muista hetkeen nähneeni noin komeaa. Entisellä paikkakunnalla niitä oli ja on aika paljonin mutta ovat enemmän sellaisia haaleampia versioita Hanesta jolla tuo musta väritys näkyy upealla tavalla.

  Ihmiset ovat - tai nämä uudet sukupolvet - synnynnäisiä velliperseitä jotka olettavat että maailma on se pikkuruinen bärseläpi jonka ympärillä heidän elämänsä pyörii ja ovatpa vielä niitä joille koira on huonekalu, sen kouluttamiseen tai ylipäätään sen kanssa olemiseen ei riitä aika kun "on niin kamalan kiire näiden kaikkien juttujen kanssa". Kilin kellit.

  Vastalaji löytyy jonka nämä velliperseet ovat synnyttäneet, löytyy (näillä leveysasteilla) parin, kolmen kuukauden päästä kun lumien alta paljastuu kaiken muun roskan seasta koiran jätöksiä. Eihän ne muut, näiden kakkosvp:itten kylvämät roskat mutta ne koirien! joita nämä ykkösluokan vp:t eivät ole viitsineet siivota (koska lenkillä täytyy somettaa ja laittaa jokunen kuva instaan).

  * Pyyhkii hikeä *
  Ja just kun mä eilen vannoin että mä otan positiivisemman asenteen enkä kirjoittele kärkkäitä kommentteja :D
  Sori, tämä vaan lipsahti...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No niin näky lipsahtaneen :D
   Onhan sulla verenpainelääkitys kunnossa?

   Poista
 2. Jep, aamen sille, että mitä järkeä jalostaa ääniarkoja koiria. Itse nautin siitä, kun oman koiran kanssa ei ole mitään stressiä raketeista. Tänäkin uuden vuoden aattona kävin noin klo 20 koiran kanssa lenkillä, rakettien paukkuessa välillä lujaakin. Koirus eteni korviaan lotkauttamatta, välillä kieritteli lumessa onnesta soikeana. On tuossakin koirassa vikansa, kuten alusta-arkuus joillain paikoilla, mutta ääniarka ei ole kyllä yhtään ja se jos mikä helpottaa elämää. Eipä tullut yhtään muuta koiraa vastaan, kun aattoiltana lenkkeilin. Ja ei, en ole ilkeä ihminen, joka kiusaisin koiraani raketeilla, ne vaan ei oikeasti häiritse sen sielunrauhaa tippaakaan :)

  -Marra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitakin tuntemiani ihmisiä on mahdoton saada ymmärtämään tuota. Jotta sen koiran voi vielä ulos uudenvuoden yönä tai ottaa mukaansa joulumarkkinoille tai työpäivän ajaksi toimiston pöydän alle täysin ilman virikkeitä kuorsaamaan.... kun toiset koirat vaan ovat niin normaaleja ettei niitä hetkauta :)

   Poista