Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

tiistai 19. joulukuuta 2017

Kaasua kaasua

 Niin se vaan on ettei menneestä pääse eroon.
Kun on koiruuden suolisto kerran joutunut melkein kuoleman partaalle, ei se milloinkaan siitä kokonaan parane. Tuon elukan sisuskalut olivat silloin vuotisena niin huonossa kunnossa että maailman suurien ihmeiden joukkoon kuuluu se tosiasia että elukka edelleen on hengissä. Mutta suolisto ei ole entisensä eikä sellaiseksi milloinkaan varmaan palaudukaan. Tarkoittaa käytännössä sitä, että suolisto hyvinkin helposti alkaa tuottamaan ylenmäärin kaasua joka ei sitten poistukaan pieruina  💨 vaan aiheuttaa 💩tukoksen suolistossa.

Niin että taas sitä mentiin, pikkujouluperjantaina ja tietystikin $päivystysaikaan$, vauhdilla eläinsairaalaan. Kaasuuntuma ei näkynyt koiran pullistumisena vaan Hane heitti ruuat pihalle, kävi juomassa, heitti vedet pihalle, joi uudelleen, oksensi taas juomansa veden minuuttien sisällä ulos.... ja uudelleen ja uudelleen.
Siinä kohdassa oli emännällä jo ulkovaatteet päällä ja isäntä oli hälytetty firman pikkujouluista ulos. Eläinsairaalaan oltiin autoon juostessa puhelimitse yhteydessä ja yhteisymmärryksessä todettiin että nyt oli realistisena vaihtoehtona pidettävä torsioepäilyä 😱

Matkalla noukittiin isäntä mukaan (haisi sillee mukavasti alkomahoolille tuo ukkeli😷) ja sitten suorinta tietä röntgeniin! Eihän sinne tietenkään ihan suoraan päästy, joku toinen päivystystapaus taisteli hengestään leikkauspöydällä. No todella nopeasti meidät kuitenkin "otettiin käsittelyyn" ja saimme vähän tarkempaa tietoa että mitä siellä suolistossa tapahtuu. Se kaasun aiheuttama tukos siellä siis oli 😳 Hieno uutinen oli se, että torsiota ei ollut! Hane oli kuitenkin jo selkeästi kuivunut. Uskomattoman nopeasti, ihan muutaman tunnin sisällä, tuollainen 45 kilon roikalekin alkaa jo kuivua kun tippakaan nestettä ei kroppaan saa sisälle.


Sitten vietettiinkin loppuyö kävelyttäen tippaletkussa kiinni olevaa Hanea, rukoillen pieruja💨 ja 💩, odottaen ihmettä. Välillä keskusteltiin tiukasti siitä, nielläänkö se varjoaine vai ei. Ja ihan tiedoksi, siitä tökötistä on olemassa sen vaalean savilitkun lisäksi myös kirkas, ouzolle haiseva versio. Sen keskustelun jälkeen sekä emäntä että koira haisivat ouzolle😷🙊. Mutta onnistuttiin toteuttamaan tuokin operaatio niin, että ainetta ei ollut koiran ulkopinnalla joten ei aiheutettu outoja läikkiä seuraaviin röntgenkuviin. Emännän puserossa ja housuissa olevat läikät häiritsivät vain nenää 😷🙊

Tämä episodi päättyi onnellisesti, tukos havaittiin kotona niin nopeasti että aikaisin aloitettu nesteytys auttoivat tukoksen purkautumiseen. Hane alkoi viiden jälkeen aamusta piereskelemään 💨💨💨💨💨 ja hiuken sen jälkeen juomaan ja syömääkin hiukan ja teki sen oksentamatta!

Lauantaina aamulla puoli seitsemän aikaan (jolloin meikäläisen olisi pitänyt olla retkikamat olkapäällä nousemassa treenikaverin auton kyytiin ja suuntaamassa viikonlopuksi Poriin seminaariin jota oli odotettu kuin kuuta nousevaa...) lopultakin poistuimme päivystyksestä about $500$ köyhempinä mutta elossa ja onnellisina.

Kotona kaikki kaatuivat vaaka-asentoon 💤 ja heräsimme koko porukka vasta puolen päivän jälkeen. Kauan odotettu 💩 ilmaantui vasta sunnuntaina illalla. Seuraava viikko menikin sitten taas helpommalla ruokavaliolla ja rauhallisella elämällä. Tämä episodi tapahtui tuossa kuun vaihteessa eli juuri silloin kun treenitaukomme alkoi joten suunnitteilla oli joka tapauksessa rauhallinen ja stressitön kausi. Tietysti se olisi kivaa jos edes yksi treenitauko olisi jotain muuta kuin epätoivoista hengissä selviytymistä...

Älä häirihte, mää nukun💤

Näitä vaan tulee. Takapakkeja.
Onneksi koko ajan harvemmin ja lievempinä.

Ei jäädä piehtaroimaan tähän, jatketaan elämää eteenpäin 💖

5 kommenttia:

 1. Huh. Siis huh.
  Ei osaa oikein sanoiksi pukea sitä mitä ajattelee, muutaman kerran olen ollut oman koiran kanssa hätälähtönä eläinlääkärin tykönä ja siinä kyllä käy kaikki mahdolliset ja mahdottomat ajatukset läpi, varsinkin kun on tavallaan raivona itselleen sen voimattomuuden tunteen takia - tuntee ja tietää että auttaa pitäisi mutta miten?

  Toivotaan että tällä kertaa jäisi tähän, tai ainakin hyvin, hyvin, hyvin pitkäksi aikaa eikä uusisi minkäänlaisia komplikaatioita.

  Sitten jos viitsit valistaa tyhmää: tuollainen tukos, onko se siis pelkkä ilma/kaasulukko joka ei jostain syystö poistu vai oliko/oonko yleensä suolessa jotain joka blokkasi ilman pääsyn ulos?
  Tämä nyt on tietenkin typerää mutta aikoinaan mulla oli vastaava tilanne, mahaa poltti aivan saatanasti ja siitä lähdettiin kiireellä Peijaksen sairaalaan, olin silloin Hesan suunnalla hommissa ja sairaalassa totesivat että mä olen yksinkertaisesti ilmaa täynnä joten jätkä kyljelleen makuulle ja huilu perseeseen. Vähän kuivamustekynää paksumpi ja noin seitsemnkymmentä senttiä pitkä muoviputki hanurissa oli koko yön ja vähänkö hävetti ensiavussa kun ei ollut kuin sermit välissä ja mun perseeni soitteli itämaista käärmeenlumousmusiikkia hela nattenin koska suolistoon kerääntynyt ilma ei suinkaa tullut yhdessä rytäkässä, vaan pikkuhiljaa pitkin yötä.

  Tämä heti helvetin pitkän ja täysin tarpeettoman esipuheen tarkoituksena oli selventää sitä asiaa että onko koirien suolisto niin pitkä tai vaikuttaako siihen jotkin muut syyt, ettei tuollaista hiton pilliä voi käyttää niillä tai näissä tapauksissa?

  Nimim. Epätietoinen huilisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nytpä teit kysymyksen johon en osaa vastata. Ehkä se koirien suolisto on niin mutkalla että sinne ei sellaista pilliä saa laitettua? Siihen osaan vastata että oliko kyseessä kaasulukko vai paskalukko... se oli tällä(kin) kertaa kaasulukko. Tolla elukalla se tulee aina suurin piirtein samaan suolen mutkaan, tiedä sitten onko se sellainen kohta jossa se suoli vaan on edelleen huonossa kunnossa vai onko se sellainen mutka johon se kaasulukko vaan helposti sitten pääsee juuttumaan? Mutta nesteytys tuohon tuntuu auttavan sekä jostain kummasta syystä myöskin varjoaine tuntuu toimivan.
   nimin. trumpetistin omistaja ;)

   Poista
  2. Ahaa. Kiitos vastauksesta. Mietin että voisiko tehdä näistä vaivoista kärsivälle koiralle suolen lyhentämisen, edes hieman josko se pitäisi suolta "suorempana" ja ehkäisisi lukon syntymisen?
   Toisaalta operaatio itsessään olisi varmaan niin rankka ja siitä toipuminen ettei moinen kannattaisi vaikka olisi mahdollista. Mene ja tiedä.
   Hyvä kummiskin tuo nesteytyshommeli ja mikähän taika lienee varjoaineessa? Sitähän pitäisi myydä litran purkeissa kun sillä kerran on helpottava vaikutus.

   Poista
 2. Nyt vasta tulin lukemaan, kun on plokit jääneet taas, mistä lie syistä... Voi räkä mutta ihan loppuosasta tykkäsin. Tuttujen koira oli aattona ollut vatsalaukunkierteestä leikattavana, toistaiseksi hengissä. Miten nää aina tulee sitten vielä just näihin lisätaksallisiin hetkiin, ihan kun ei muutenkin tarpeeksi olisi. Tsemppiä ja eteenpäin, nimim. "Yävuoroja venaillen"

  VastaaPoista