Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Jotain uutta?


Taisi olla tuossa joulukuun alussa kun meiltä oli jäänyt kämpästä joku räppänä auki. Ja niinhän se on että kun räppänä on auki, joku tai jokin aina livahtaa siitä ulos. Tällä kertaa se oli motivaatio joka siitä luikahti. Kyllä niin otti päähän kun joulukuussa sille motivaatiolle todellakin olisi ollut tarvetta!

Mitä sää höpäjät? Me oltiin justiinsa alotettu reenitauko ja mun mahavaivatki oli jo parantunu sillon ko se hyväkäs häipys. Mua ei harmittanu ollenka et se oli vähän aikaa poissa, se sun motivaatios osaa meinaan olla aika ärsyttäväki joskus. Se ny vähän harmitti kun se pölö jätti sen räppänän mennessään auki ja mun sohvannurkkaan tuli semmonen kylmä veto koko yön!

Joulukuu on treenien osalta taukoa mutta sen sijaan pitäisi löytyä energiaa joululahjojen hankintaan sekä joulun rakentamiseen. Töissäkin vuodenvaihteen läheneminen tuottaa tuskaa ja lisää painetta saada jotakin aikaiseksi.

Eikö toi sun höpötykses ikinä lopu? Tämä oli kuule mun kolmas jouluni tässä kämpässä eikä täällä oo vielä kertaakaan ollu joulukuusta eikä ole jouluruuat tuoksuneet. Nih!

No joo.... ei ole meillä joulua vuosikausiin enää rakennettu. Lainkaan. Mehän vietetään joulu kiertämällä isoäidit ja kotiin palatessa syödään jotain aivan muuta kuin jouluruokaa! Mutta olisi sille motivaatiolle silti ollut käyttöä!

Onneksi se motivaation hyväkäs löytyi, ei se ehtinyt olla kadoksissa kuin kolmisen viikkoa. Siinä ajassa se oli kyllä ehtinyt aika pahasti ryvettyä.... taisi ryypätä ja rällätä koko karkureissunsa ajan. Oli meinaan todella ränsistyneessä kunnossa kun lopultakin löysin sen tuosta vakiolenkin varrella olevan pienen kentän vierestä. Siellä se kyyhötti pakkasessa pienen puun juurella. Laihana ja huonossa kunnossa.

Nyt pitää kehittää jotain uutta! Jotain mikä saa motivaation parempaan kuntoon ja joka olisi mielekästä sekä minulle että Hanelle. Jotain mikä ei ole pk-tottista. Mutta tukisi sitä. Jotain mitä voisi tehdä Yövuorossa. Jotain mitä voisi tehdä yhdessä muiden kanssa Yövuorossa. Ihan vaan koska porukassa on kivampaa tehdä jotain. Ja koska meikäläinen ei ole ainoa jonka motivaatio on huonossa hapessa. Jotain mitä voisi rakentaa yhdessä. Mihin voisi asettaa tavoitteita. Joka ei olisi elämää vakavampaa vaan hauskaa, motivoivaa ja kannustavaa. Jotain missä jokainen kolmiokorva voisi kehittyä.

Rally-toko?

Ralli-mikäh? En mää osaa ajaa autoo...?

Hell Yeah! Niin me tehdään. Me treenataan Yövuorossa rally-tokoa ja pidetään samalla mielessä pk-tottiksen tavoitteet.

Mä ehkä olen ihan liekeissä tästä ideasta! Hauskaa, kevyttä ja silti mahdollisuus edistyä.
Jep.
LIEKEISSÄ!!!

.... mä siis en osaa ajaa autoa! Ja kun sä ajat, ni mää nukahdan. Joten sori vaan muidu, mutta mä en nyt oo lainkaan "liekeissä".  
Huoh. Tolleehan sää aina sanot.
Liekehdi sää, mää otan päikkärit.
4 kommenttia:

 1. Siis kuin hiano idea!!! Me ollaan niin liekehtimällä messissä! (o/

  VastaaPoista
 2. Voitko valistaa mua ja kertoa että mitä on rally- toko?
  Niin ja mahrottoman hyvää uutta vuotta !
  Ennenkaikkea terveellisempää koska sitä vastusta on ollut jo ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Uutta Vuotta !!
   Olen tullut siihen tulokseen että vuosi 2018 on pakostakin parempi kuin 2017.... ihan vain siksi että kovin paljon huonommaksi ei enää voi mennä ;)
   No ei ihan noin, olihan 2017 monelta osin elämän parasta aikaa. Ne päivät paskojen ajanjaksojen välillä siis ;)

   Alla lyhyt copypaste tuosta rally-tokosta. Ideana meille siis että se on hauskaa, ei mitään muuta kuin hauskaa yhdessä tekemistä, ei lainkaan pilkunviilausta.

   "Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

   Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä."

   Poista
  2. Kiitos!
   Tuohan kuulostaa hirmu hyvältä ja on luonteeltaan paljolti samanlainen kuin mitä näille nuorille jääkiekon ja jalkapallon lupauksille kehitettiin eli seuratason pakkotreenien (kesät talvet) ja hampaat irvessä isien pakosta - treenaamisen rinnalle tuli ihan samalla periaatteella toimiva systeemi johon näistä seuratouhuista siirtyi porukkaa pilvin pimein.
   Katsoin yhden haastattelun ja siinä jääkiekkoa harrastava pikkuskidi kertoi vaihtamisen syyksi sen "että nyt on mukavaa tehdä kun kukaan ei huuda eikä pakota" ja näillä pikkukavereilla se oma osaamisen taso nousi huimasti kun ei enää tarvinnut pelätä epäonnistumista.
   Kaikkihan eivät tähän valitettavasti pääse koska on isiä joiden mielestä juuri heidän pojastaan tulee seuraava Selänne ja siksipä kaikki vapaa-aika menee tähän karjumisella höystettyyn treenaamiseen, talvella kiekkoa ja kesällä on pakko pelata futista jos haluat pysyä seurassa.

   Siksipä mä toivotan teille menestystä ja hauskoja hetkiä ja oon varma että Hane tulee menestymään!
   Niin ja saatte kyllä Hogan kanssa taas videoida niitä treenejä koska sitä pyörähtelyä ja koiran menoa on niin mukava katsella :)

   Poista