Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Mennäänkö tekemään?

26.5.2017

Tuosta se alkaa. Mennäänkö tekemään?
Sen kysymyksen kun esittää Hanelle, niin vastaus on aina KYLLÄ!
Jos jotain on rakennettu hyvin, niin treenien alustukset. Syömään kun mennään, niin jo vain alkaa kuono tuhista ja ajatus siirtyy nenähommiin, pellon pintaan. Akkoja hakemaan mentäessä siirtyy kuono ylemmäs tuuleen etsimään piilossa olijoita. Äijälle mennessä muuttuvat askeleetkin voimakkaammiksi ja raskaammiksi, on selvää että kohta ollaan tosissaan eikä leikitä. Kun mennään tekemään alkaa tarjoaminen ja aktiivisuus, kenttä on silloin meidän 💖


Tottis. Se vaikein, hankalin, kamalin. Ja jollain tapaa myös ihanin. Niin paljon suunnitelmia, niin paljon ideoita. Ja niin vähän toteutusta.

Joskus aikoinaan Rakkimuksen kanssa tuli treenattua päivittäin kotipihalla. Mikä siinä on niin vaikeaa nyt, miksei Hanen kanssa tule tehtyä yhtä aktiivisesti kotitottista? Lenkkeillessäkin tuli aiemmin pysähdyttyä milloin minnekin tekemään parit aloitukset. Vaan ei enää. Osasyynä tähän on se, että nyt lenkkeillessä noita karvakorvia on kaksi. Ja Rakkimuksen jos sitoisi jonnekin pylvääseen tai puuhun odottamaan Hanen minitottiksen ajaksi, menisi Rakkimus-ressukalta sipuli lopullisesti sekaisin.
Niin tarvitsisin yövuoroja potkimaan minua persuuksille!
Katsotaan tuleeko kesävuoroista riittävää potkua...

Hyvien treenien jälkeen on nokosten aika 💖
Vaan missä me nyt sitten menemme tottiksen kanssa?
Alustava osio on kunnossa, se vaatii vain pientä hiontaa ja ylläpitoa.
Seuruu... aukeaa ja tunkee vähän eteenkin. Ja kulkee tooooosi hassusti. Ei näet istu meikäläisen ja karvapersauksen askelmitat sitten lainkaan yhteen 😟 Ohjaaja on persjalkainen ja koiruudella on vauhdikkaamman malliset etenemisulokkeet joten nyt karvapersauksen, pysyäkseen ohjaajan epämukavassa tahdissa, täytyy edetä 🐇pupuloikka🐇tyylillä. Ei sitten lainkaan toivottava tapa! Tuohon päälle kun vielä lätkäistään saalistiltti patukkaan, on kulkutyyli sellainen että kokeessa tuomari joko tikahtuu nauruun tai keskeyttää suorituksen eläinsuojelullisiin syihin vedoten. Joten asialle on tehtävä jotain.... Nyt on menossa patukan poisto. Mikä on sikälikin todella tarpeellinen juttu, sillä tuo patukka on nyt tärkeämpää Hanelle kuin lauma, minä.
- whaat, ihan kuin tästä olisi ollut puhetta joskus Rakkimustakin treenatessa? -
Joten laumaa, laumaa, laumaa....

Mutta ei me ihan hunningolla olla!
Tottiksessa on tehty jääviä ihan urakalla. Peruuttamalla on ajettu käskysanoja sisälle ja vietin kautta on tehty liikkeisiin nopeutta. Ja Hane pelittää 💪
Luoksetulon asento on saatu suoristettua, kiitos meidän oman SydänKouluttajan.
Eteenmenon pohjustus on kunnossa, pitää vain ottaa sekin vakiokaavioon mukaan.
Noutoon on tehty monia pieniä osia kotona valmiiksi, niitä pitää jatkaa vielä ennenkuin uskallan ruveta yhdistelemään osia. Ihan liian tuoreessa muistissa on kapulaa mälvivä koiruus, tästä en halua samanlaista.

Laumaa ja luopumista. Oliskohan siinä meille seuraavan tottisrupeaman pääasiat. Ja sitten kaikkia noita muita siinä sivussa 😜

Vaan nyt nukkumaan, huomenna ja ylihuomenna on viimeiset hetket käydä jäljellä. On sen korkuista jo pelloilla että ylihuomisen jälkeen on käyttökieltö muutamaksi viikoksi. Onneksi kohta on taas käsillä mahtava peltojälkiviikonloppu oman porukan kesken ja tutun kouluttajan johdolla. Ja SPL Kesäleiri, silloin ollaan koko viikko taas ihan pellolla. Sen jälkeen koittaakin jo aika jolloin "omat" pellon on ajettu ja päästään taas itsenäisestikin treenaamaan. Vaan tässä peltotaukoilun aikana onkin sitten hyvä hetki tempaista oikein kunnon tottisputki 💪💪

1 kommentti:

 1. Hei vaan!
  Hanesta on tullut iso rötikkä kun bannerin kuvaa katselee mutta onhan tässä tätä aikaa mennytkin.
  Sepä se, ajan puute on aina läsnä ja ajatteles kuinka hienoa olisi olla tilanteessa jossa ei tarvitsisi puurtaa niin pirusti leipänsä eteen?
  Jotain tietty ettei pää sprakais mutta enemmänkin vapaaehtoispohjalta. Vois vapauttaa alitajuisesta stressistä ja kenties myös näkyä näissä koirahommissa (niinkuin kaikessa ihmisten vapaa-aikana tekemissä jutuissa)?

  Koko pesueelle oikein hyvää kesän alkua ja jaksamista sekä tietenkin menestystä elikkäs edistystä ja ennen kaikkea terveyttä!

  VastaaPoista