Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

lauantai 31. joulukuuta 2016

Hanen 2016

Moro!
Moro! Luuliks sää et täsä kämpäsä vois jottain tehrä yksin? No ei voi, mää tulen aina mukkaan. Myäskin tänne huussin pualelle ;)

Toi Rakkimus sanos et nyt  mun olis aika tehrä kaks postausta tänne. Ekaks kertoo et mitä tänä vuanna on tapahtunu. Ja sit toiseks kertoo et mitä mää olen ens vuarel suunnitellu. Ja lyhyesti kuulemma. Tää intternetti on kuulemma rajallinen tila ja Rakkimus on varannu ison tilan omille jutuillens. Joten mää nyt si koitan kertoo sillee nopiasti. Ja lyhyest. Tai siis yritit. Ei meinaan onnistunu. S'oot helkkarimmoinen hölöttäjä. Jotta mitä tänä vuanna on tapahtunu. Mulle siis.


Komeit tikei, eiks ookki.
Ekaks tuli tammikuu. Sillon mul oli maha täynnä tikei. Ja mul syätettiin semmost höhhää peltipurkist. Ja mul oli pääsä semmonen lampun varjostin. Tosi paska kuukausi.
Sit tuli helmikuu. Ihan sama ku tammikuu. Paska kuukausi. Paitti et tosi tosi kylmä. 

Toi vanhus tosa vasemmalla on Rakkimus, toi komia uros tosa oikialla oon minä.
No et sää kyl noin pal oo mua isompi! Kyllä nyt kamera hämää.
No ehkä hiukka, ehkä hiukka ;)

Ja sit... no kyl te ossaatte kuukauret. Koko alkuvuasi oli iha persiistä. Ja kylmä. Vallan kuljettiin lyhkäsii remmilenkei. Semmoset äärest nolon näköset takit päällä. Paskottiin liajuu. Ja oksennettii kauhiast. Ja aina sillon ko ihmiset oli töisä. Niil oli sit kiva ko ulko-ovelt jo haistivat et taas on paskaa tai yrjöö jossain.
Meillä ei tuota telkkaria jostain syystä niin kovin usein katsota...

No sit tuli kevät. Rupes kupistaki löytymää jo iha raakaaki lihhaa. Ni et ennää ei ollu koko aika nälkä. Melkkest vaa koko aika. Ruvettii käymää hallil reenaamasa. Ja sit mentii kentällekki ko lumet suli. Ja päästiin eroon niist talvitakeist. Luajan kiitos! Semmoset on kyl aikas kamalii.


Miksi tuo on saarella huussissa? Voiskos joku kertoa mitä se siellä teki?
Me opeteltii istumaa. Ja makkaamaa. Ja kävelemmään muidun viäres. Ja tuamaan sil tavaroit. Ja kaikkee semmost. Muidu sanos sitä et "tehrää tottista". 


Tuttu näky tältä kesältä. Peltoo, peltoo ja lauma immeisiä jäljestämässä.
Sil ruvettiin käymää pelloll. Se on kivaa puuhaa! Ens alkuu muidu heitteli sinne ruakaa ja mää söin ne. Ja sit se rupes heittään sinne semmosii piänee puisii palikoi. Tai kankaisii. Ja mää ettisin ne. Tätä me tehtii koko kesä ja syksy, iha sinne saakka ko lumi tuli. Viimine kerta tehtii sillai ett pellol oli piänen piäni kerros lunta. Ni että aika paljo on tänä vuanna ruakaa pellolta etitty.


Huamaatteks, syvällä nenällä edetään!
Kevväällä käytii muutama kerta akiliitämäsäki. Se o hauskaa! Hypitää ja kiärretää esteit. Ja aina tuli palkka, meni hyvin tai helkkarin hyvin tai huanosti. Se on toi akiliito nääs siitä hauska laji et siälä ei mikkää ol koskaa koiran virhe, kaikki virheet on muidun tekemii. Aina. Iha sika hauskaa!
Ja sitä paitti toi puuskuttaa ko se juaksee. Ko sika :D


Oltiin me hakumettässäki paljo tänä vuanna. Siälä ei tarvinnu muidun juosta ku mää hoidin sen pualen hommasta.
Alkukesäst (sit ko muidu sanos et mult loppu "ressiripaska") me alotettii puruis käymää. Se se vast on kuulkaa hianoo. Mä verän kentäl niin pal ko kintuist lähtee, haukun ja puren. Ja sit mul sanotaa et tosi hianoo! Iha parast! Tosa syksyl se rupes kyl kääntyy vähä vakavammaks. Ja oli välil vähä vaikiaaki. Ko sanosivat et "haukkuu saaliilla". Ja et mää en muka ol tosissani. Se ol sammaa aikaa ko me ruvettiin ain välil käymää Pastorin kanssa haukkumasa. Tai siis Pastoria. Siäl oli toinenki tyyppi sen Pastorin kans. Mää en oikkee ol varma viäl et mikä sen nimi on. Mut kutsutaa sitä nyt vähä aikaa vaiks... "MukaNopiaKäsi". Joo, oikkee hyvä väliaikane nimi ;) Ja jos jotakuta kiinnostaa, ni kyllä, ton nimen takana on tarina :D 
Mut takas asiaa. Rupesivat kaikki purumiähet puhumaa et tosissans tarttis olla. Ni sit tehtii tunnetilareenei. Kiasus mikä nimihirviö! Mut tollai ne sitä sano. Ni et tunnetilaa sit rakennettii koko loppu vuasi. 

Sit jäätiiki lomalle. Muidu lähti käymää taas jossai tyäreissul ja sit tuliki jo jouluhommelit. Ni et täsä se vuasi sit oli. Nyt muidu sanos et ruvetaan ens vuanna käymää vallan tual MukaNopian ja Pastorin ryhmäsä. Se ol vähä sääli ko siäl toisessaki ryhmäsä oli tosi kivaa. Mut ei kuulema voida käydä vallan molemmisa. Ni et oli taas valinnan paikka. (Noi valinnan paikat on kauhian vaikeit tol muidul). Sammaa se nyt sano tosta tottiksesta. Et saatetaa vaihtaa ryhmää siinäki. Mut saas kattoo, se ryhmä on ny lomalla niin kauan et pakkaset on ohi ja linnut ja kärpäset tullee takas.

Ni et sellane oli mun vuasi.
Muidu sannoo et must on tullu mahtava elukka. Välil joku kyssyy silt et mitä mää maksan. Sillon se aina kattoo mua hetken, hymyilee ja sannoo et "ei ol myynnisä". En mää kyl sitä ymmärrä. Kerran viikosa se mun kippoon sitä maksaa heittää. Se on aikas herkkuu. Ni et miten nii ei ol myynnisä? Pakko sitä maksaa on välil lissää ostaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti