Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

maanantai 17. lokakuuta 2016

Paluu tulevaisuuteen, part III


HANEN TREENIT

Hane treenaa nyt aktiivisesti tottista, peltojälkeä, henkilöhakua, esineruutua ja suojelua. Valitettavasti agiliito jäi ohjelmistosta pois, johtuen kouluttajan puutteesta. Me kun ei sitä agia haluta päälajiksemme, ja hömpsötys-koulutuksia ei paljonkaan ole tarjolla.

Tottis on edistynyt kivasti, Hane tarjoaa aktiivisuutta ja yrittää tosissaan ymmärtää mitä se ohjaaja oikein haluaa. BH valmiita me ei vielä todellakaan olla, mutta suunta on sinnepäin.

Peltojäljellä olemme löytäneet lisää tarkkuutta ja keskittyneisyyttä, nyt lisäillään tyhjiä sekä esineitä. Esineistä puheen ollen... joo, esinesuoraa pitäisi tehdä. Ei tuo ilmaisu oikein ole kohdillaan.

Esineruudun puitteissa olisi esinesuora myös tarpeen. Ei ole tuo luovutuskaan oikein kohdillaan, Hane kärsii "lötkän esineen syndroomasta". Niitä ei siis tarvitse luovuttaa, löytäminen riittää. Kuulemma. Hanen mielestä. Yritän esittää eriävän mielipiteeni...
Tähän tietysti auttaisi myös, jos siellä tottiksessa rakentaisi noudon kuntoon ;)

Henkilöhaussa painimme edelleen suorien pistojen kanssa, ne on nyt meidän hiontalistalla. Irtoaa hyvin, kestää uudelleen lähetyksiä hienosti (hienommin kuin uskalsin toivoakaan). Ilmaisu on alullaan, ollaan muutama irtorullatreeni otettu. Mutta koska suorat pistot ovat nyt tärkeämpiä, keskitymme niihin ensin.

Suojelun puolella edistymme mielestäni erittäinkin kivasti. Hane antaa ohjaajan virheitä anteeksi (tiettyyn pisteeseen asti) ja sillä riittää viettiä. Ei maailmantappiin, ei se mikään varsinainen viettivieteri ole, mutta riittävästi ;) Meillä on myös ainutlaatuinen tilaisuus (jota tietysti hyödynnämme) käydä silloin tällöin maalimiehemme oppilaalla ottamassa ylimääräisiä treenejä. Saadaan edistystä "kahta polkua pitkin" ja lisää treenikilometrejä. Upeaa!

Kattokaa mitä mää löytäsin yhtenä iltana! Näit oli vaiks kui paljo. Onkoha se joku maalimanloppu tulosa, eiks nää oo joku vitsaus?


RAKKIMUKSEN TREENIT


Rakkimus ei ole viime aikoina päässyt meidän mukanamme treenaamaan lainkaan. Tämä johtuu vietistä, vinkumisesta, pään sekoilusta ja puutteellisesta kuljetuskalustosta. Farkun takapäässä on veräjä väliseinällä. Mutta Hane on niin paljon pidempi selkäinen että väliseinä oli pakko poistaa. Nyt koirat ovat siis poikittain autossa ja kaikki ovat tyytyväisiä. 

Paitsi...

Kun ollaan treenaamassa, on se sitten kentän, pellon tai metsän laidassa, on Rakkimuksen pienessä päässä sellainen hyörinä ja pakottava tarve treenaamaan että ulina on hirvittävä. Ja kun molemmat karvakorvat ovat mustasukkaisia omasta treenivuorostaan, niin hermostuneisuus on hirvittävä! Tunkua portilla, kumpi mahtuu ensin ulos autosta... Huoh. Eihän siitä mitään tullut. Meikäläiseltä paloi pinna koiria autosta ottaessa ja koirat eivät missään vaiheessa olleet hyvässä treenivireessä.
Joten.
Nyt Rakkimus jää aina kotiin kun lähden Hanen kanssa treenaamaan. 

Rakkimus hoitaa kuntoaan lenkittämällä Jöröä pitkin kaupunkia ja lähimetsiä. Ja kun katsoo Jörön askelmittaria ja Rakkimuksen hiljalleen palautuneita lihaksia, niin hyvin ovat lenkkeilleet <3

Ylihuomenna on poikkeuspäivä. Hane keventää jalkaansa ja on saikulla. Joten Rakkimus pääsee tottikseen!!


2 kommenttia:

 1. Helou!
  Aika paljon on vettä Po - joessa virrannut sitten viime näkemän mutta hienoa kuulla että sinä ja karvaperseet ootte okei (niin ja tietysti Jörö).

  Mites koirien terveys, onko niillä ollut mitään isompia ongelmia jotka olisivat vaatineet operointia tms. vai onko elämä ollut tasaisempaa?
  Niin ja jos saa pyytää, niin saisiko molemmista kuvapäivitystä koska varsinkin Hane on tainnut muuttua elikkäs kasvaa siitä kun viimeksi olen siitä kuvia nähnyt.

  Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hola OP!

   Oikein piti lukuklasit tempasta ottalta silmien tasalle kun näin kommenttisi. Teretulemast takas Blogistaniaan.

   Meillä on kuule elämä tasoittunut. Monellakin osa-alueella. Jottei sun tartte kahlata kaikkee läpi, ni täsä kuule sellanen lyhykäinen listaus jotta mitä meil on tapahtunu sinä aikana ko sää oot kasannu terveyttäs uuteen kuosiin:

   Ei oo tehty uusia operatsuuneja kummallekka piskille.

   Rakkimus heitti löysää paskaa koko kevään ja sit yks kaks (luultavasti söi sopivasti jottain hevonpaskaa tai muuta luonnonmukasesti mädäntynyttä) sen sisuskalut rupes pyörimään ihan oikkein päin. Jotta nyt se on niinko uus koira. Melkkest. Nyt ko se on eläkkeellä ni se kuvittelee ettei enää tartte totella. Ja sit ko Jörö on sellanen... ei helppo, mutta varma ;) Tiäkkö. Vaiks ei tottelis, mut ko kuolasella kuonolla vähä tökkäsee kättä, ni johan sieltä saa vähä namia ja rakkautta :D :D
   Ja Rakkimushan on nykyään siis ihan (melkkest)kokonas Jörön koira.

   Hanen sisuskalut tempasi muutaman takapakin tossa kesän aikana mutta sitten sekin rupes pelittämään. Ja loppukeväästä saatiin treenihommelitkin siihen kuosiin että treenistessi ei enää saanu ripulia aikaseks joten päästiin oikeesti tekemään jottain. Ja mehän sit tehtiin! Hane on edistynyt oikeen mukavasti tämän vuoden aikana, paljon paljon enemmän kuin alkukesästä uskalsin toivoa! Ei olla kellekkä viel kerrottu, eikä vielä pitkään aikaan kerrotakka, mutta aattelin että ens vuonna tehtäis BH ja mentäis ihan kokeeseenkin ;)

   Aina välillä Hane saa turpaansa Rakkimukselta, kun ei toi Hane vaan osaa olla härnäämättä. Ni että ihan aiheesta tukka pölisee ;D

   Mä lopetin sen koulutusohjaajahommelin keväällä. Osasyynä se, että ei riittänyt enää aikaa omien koirien treenaamiseen. Ja kaipa noi alkuvuoden "jääkö henkiin vai eikö" jututkin rassas eikä sitten jaksanut muiden koirie enää miettiä. Mutta suurin syy oli se, että otin tuolla työelämän puolella uuden haasteen vastaan ja se tarkotti myös lisää työtunteja. Rankkoja päätöksiä mutta nyt, yli puoli vuotta kun tätä todellisuutta on eletty, olen äärettömän tyytyväinen päätöksiini. Ei tämä aina niin helppoa ole eikä tästä olisi tullut mitään ilman Jöröä <3 Onneksi hää on tossa. Kainalossa <3

   Ni että meillä on kaikki hyvin <3

   Ja nyt mää siirryn jurtan puolelle kattomaan jotta missä teikäläisen elämä kulkee!

   Poista