Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

tiistai 12. tammikuuta 2016

Pitäsköhän tää lopettaa, olikohan tää täsä?

Tää menee nyt vähä niinko pohrinnan pualelle. Vilosoviaa. Ajatelmii. Siis sitä jaabajaabajuttuu mitä muidu ain harrastaa. Ni et jos ei kiinnosta, nii men lukemaa jottai muut lokii. Nyt o nääs maailma muuttunu sen vertas et on vähä pakko istahtaa persaukselleen ja miettii hetki et mitä täst nyt oikkeen tullee. Ja siis mitä täsä pitäs tehrä. Töit niinko enneski vai pitäskö vaihtaa duunii.

Mää kerron mitä o tapahtunu. Ni sit sääki ymmärrät et miks mää rupesin pohriskelemmaa.
Tää homma mun ja muidun kans. Siit ny o kyse. Ja duunist. Tyänteost.
Kattokaas ko ain on homma menny sillee et muidun kans o käyty reenaamasa ja tekemäsä töit. On tonkittu peltoi ja etitty jälkii. O opeteltu erilaisii liikkei, pyssäämist ja peruuttamist. Ja juaksemaa käskyst erilaisii paikkoihi, semmosii nauhal piirrettyihi ruutuihi tai tötteröitten tykö. Kiärretty telttoi. Etitty tavaroit mettist. Haukuttu miähii. Etitty akoi. Purtu miähii. Hypitty esteit. Ryömitty putkii pitki. Kiivetty estei ja puamei. Nourettu kapuloi. Etitty justiins oikialt haisevii piänii tikui. Kaikkee sellast. Siis ymmärrätte varmaa et meikäläisen SeeVee on kuulkaa iha helkkarin pitkä! 
Siäl o semmonenki kohta mihi kirjataa kaik saavutukset. Siihe mää olen kirjottanu beehoot ja teekoot ja sammakot ja namit ja kaiks mitalit ja palkintopystit mitä mää olen saanu. 
Mut niinko lyhyest: me ollaa muidun kans tehty töit yhes iha kauhian monta vuat. Hirveest ton muidun kans olis viäl tekemist ko se o vähä hiras eristymään mut ohan se jo suht koht koulutettu.

Eli muidun kans on siis tehty töit. Mut on mul tiätty ollu vappaataki ain sillon tällö. Sillon mää olen ylleensä nautiskellu ton Jörön kans puuhaamisest. Me ollaa tehty vaiks minkälaist leikkii ja hauskanpittoo. Välil me ollaan leikitty mun ja muidun työkaluil eli niil erilaisil reenitavaroil. Mut sil meil o Jörön kans koton iha vaa meit varten hommatut omat tavarat mil me leikitää. Välil mää vahinkos unohran et ei toi Jörökää mikkää maailman noppein oo ja tulee vähä joskus .... Jörö sannoo et "osumaa". Se kait tarkottaa esimerkiks sitä ko kerran me leikittii patukal ja se hölmö heilutti sitä tosa leviän kohtansa (siis Jöröl leviä koht' tarkottaa vyätäröö ja muidul se tarkottaa perset') eres ja mää otin ja nappasin siit kiin ja Jörö koit väistää mut sit joteskii hassust mul oli yks kaks suu täyn sitä "vararenkast" :D Se o tosi noppee oppimaa toi Jörö, nykyäs se tiputtaa lelun mul ihan äärettömän nopiast het ko mää vaa vähä väläytänki hampaitani siäl sen vyätärön korkeurel ;D 
Sit me lenkkeillää kahrestas Jörön kans tosi paljo. Tehrää oikee pitkii lenkkei pisin ja poiki seutui. Ei toi muidu jaksa meirän tahris kulkee nii paljoo. Sen lisäks mää käyn Jörön töisä auttamasa sitä. Mää vahtin sen työhuanet tai sit mää pirän hualen ettei sin liikkeen pualel tuu kettää omituist olioo. Varsinkaa kettää semmost kuka haisee sellasel hassul pössyttelyl, niinko Jörö sannoo. Sitä ei mul oo kukkaa opettannu jos sillai luulet. Mää vaan en o koskaa siit hajust tykänny. Jörön miälest se o hyvä ominaisuus kuulemma.

Taas mää mene vähä sivuraiteil. Palataas päivän apostolaan.
Ko nyt o assiat vähä muuttunu. Mä täyttäsin justiinsa tosa uurenvuaren jälkeen, tarkalleen sanoen tais olla et tänä vuanna se ol tammikuun toinen päivä ko mul ol synttärit, ni mää täyttäsin komiat seittemän vuatta. Koko viime vuas on, niinko muidu sannoo, "ajettu mun aktiviteetei alas". Suameks toi tarkottaa et niit mun aktiivei, niit töit, on niinko vähennetty. Me lopetettii se akiliito. Eikä me ol ennää käyty kokkeis. Kuulema saatetaa joskus mölleillä vähä, mut kokkeisii ei ennää mennä. Se o mun miälest hyvä juttu koska siit johtuen me ei ennää reenata tottist sillee totisesti vaa nyt me tehrää kauhiast kaikkee hauskoi jutui. Ja hassui jutui. Muiduki o pal rennompi. Ja se o hyvä se! Ei nääs tart munka ennää ressata. Eikä piipata. Pellollaka me ei enää olla nii perskuleen tarkoi, pääassia et peril päästää. Ja nyt viimeks, me kuulkaa mettässä jätettii toi "ilmasu" pois.

Se on kyl mul vähä arvotus et mitä se nyt si oikeesti tarkotti. Ko määhä olen päätelly et toi "ilmasu" on vähä sama juttu ku ilmiasu. Elikkäs siis se ulkonäkö. Ja mehä kaik tiäretää et ulkonäkö pyssyy hyvänä ko ottaa riittäväst kauneus unii. Mut ei siäl mettäsä koskaa ol nukuttu. Ni et ei harmaint hajjuu et mitä se nyt sit tarkottaa.

Mut joka tappauksesa viimeks ko oltii mettäsä, ni mul ei laitettu sitä rullaa kaulaa. Ja ko mää löysin akan (ne ol muute aika helkkarin hyvin piiloutuneit!) ni mää sain het samantiän ruakaa niilt. Roiskun maksaa ja syränt, voi ko ol hyvvää!!! Ne oli vähä jäisii mut ei sen vällii, kyl tommane herkku sullaa suusa vaiks vähä kylmääki olis ;) Täl kertaa siis muidu ei juassu mun peräsä sinne akalle laisinkas. Se vaan käveli siäl keskilinjal. Sit ko mää sain namit syätyy ni muidu huus mulle et paas tullen tänne keskilinjal, mää löysin uuren akan jäljen! Mää sit syöksysin sinne ko myrskytuuli ja muidu näytti et hei katos tualla, siälä mää jus näin toisenki akan. No määhä uskosin sitä tiättyki ja juaksin nii helkkarist sinnepäin ko se näytti. Ja voitteks uskoo, se oli iha oikees. Riittävän pitkäl ko meni, ni taas löytys akka. Ja taas mää sain heti namei silt akalt. Iha outoo! Meinaan kaikki akat oli siis samanlaisii. Elikä antovatten namei heti eikä kukkaa eres puhunu siit kaularullast. Ja sit sil viimisel akal oli taas semmone aiva ihana pallo! Ja voi kuulkaa et se akka osas leikkii, mää taas iha rakastusin, kyl se ol nii ihana. Se ol kyl iha ehrottoman hauska reeni. Vaiks vähä mul tuli miälee et se kaularulla jätettiin kottii iha vaan sen takkee ettei muidun tartte juasta mettäsä. Nyt se meinaa vaa käveli siäl keskilinjal ja tähysteli karonneit akoi ja huuteli mul ohjeit. Saas kattoo mitä se seuraavisa reeneis tekkee, taitaa laiskimus jäärä autoon istuksimaan ;)

Sen lisäks et noit mun aktiiveit on vähennetty, ni mää olen vallan kauhiast enempi ollu ton Jörön kans. Voi ol et se johtuu iäst. Toi Jörö nääs vanhenee kans vuasi vuarelt. Se tarttee jonkun hualehtimaan ittestääns yhä enempi ja enempi. Se on hiano juttu et toi Hane o ottanu enempi vastuuta tost muidust ni et mul on jääny aikaa Jöröl. 

Mut mää en nyv vaan tiärä et miten mul riittää aikaa noil molemmil. Ko ei tohon Hanee viäl voi luattaa, se ei ossaa yhtikäs mittää asioit viäl kunnolla. Mut ei meikäläisen aika vaa ennää riitä muidun kans työntekkoon ja Jörön vahtimisseen. Molemmat hommat jos koittais hoitaa kunnialla ni sit ei tosiaan ennää ehteis ottaa lainkast kauneus unii! Ja siin o kuulkaa mun raja. Mää teen mitä vaa ja opettelen iha mitä noi kaks haluu, mut nokoset, niist mää en luavu!!

Ni et nyt mun pittää sit päättää et kummast mää luavun. Muidust ja sen töist. Vai Jörön vahtimisest.
Mää luulen kuiteski et mun elämän tarkotus ei ol koko aikaa tehrä sammaa juttuu. Ni et nyt taitaa kyl olla aika sannoo tol muidul et meitin homma olis pikkasen niinko menneen talven lumii. Me voitais käyrä välil, ihan niinko nyt o tehtyki, välil hiukka reenoomasa temppui ja vaiks noit akoiki  - itteasias iha erittäinki miälelläs -  hakemasa. Mut nyt mun o vaa pakko keskittyy toho Jöröön enempi. Aikansa kutaki sano. Vaihtaa ne ihmisetki työpaikkaa.

Nyt pittää vaan viäl keksii et millai mää tämän tol muidul kerron. Et tää työnteko loppuu nyt. Tää oli niinko täsä.
Huoh. 
Ei ol helppoo olla ammattii vaihtava reenikoira.


1 kommentti:

  1. Vai että puolieläkettä...meinaan että jos silloin tällöin käytte vai ihanko harrastuspohjalta?
    Enivei, olethan sä saanut jo hitosti aikaan ja hienosti olet hommas hoitanutkin niin kait se olis ansaittua että saisit jäädä eläkkeelle vaikka kokonaan. Usko pois, kyllä ne kaks (Hane ja Muidu) on sellasii että sä joudut vielä juokseen ja ettiin vaikket niin jaksaiskaan :D

    Kaikkee hyvää ja kerrohan koko porukalle terkkuja!

    VastaaPoista