Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kulman takana yllätys elämältä?


Onkohan olemassa joku lasten rallatus jossa lauletaan ylämäki, alamäki?
No ei se ole lasten rallatus, se on Leevi & the Leavings: Elämänmeno.

Juttu ei nyt liity tuon kappaleen muuhun sanoitukseen. Mutta tuo ylä- ja alamäki -osuus sekä kappaaleen nimi itsessään iskee oikeinkin hyvin meikäläisten elämään justiinsa nyt.
Jälleen. Eihän tämä siis ensimmäinen kerta ole kun elämä heittelee.

Se on tuo Pärkele* joka meillä nykyään aiheuttaa verenpaineen heittelyä. Siis meikäläisessä.
*Hane Ritolan tämän hetkinen kutsumanimi

Piiiitkä tarina lyhyesti:
- Syksyllä iski ns kasvukipu johon lekuri antoi vahvan kipulääkekuurin. Kyseinen lääke ei sopinut vaan aiheutti suolisto-ongelmia, lääke vaihdettiin, suolisto hoidettiin. Ongelma ratkaistu.
- "Joku" ahne-idiootti päätti justiinsa ennen joulua siirtyä itsenäiseen ruokintaan. Ongelma ratkaistiin.

Kaikki ongelmat siis on ratkaistu? No eihän maailma niin helpolla päästä.
Mahdollisesti tuo kaikki tapahtunut (tai sitten jokin aivan muu syy) aiheutti uuden sisäelinongelman. Sitä ei niin vaan helposti ratkaistukaan. Leikattiin, tutkittiin, valutettiin verta monituiset kerrat. Vaan nyt on leikkaushaava suljettu, lääkkeet syöty ja sisäelimet kunnossa.

Rakkimus liikenteessä kahdestaan Jörön kanssa. Talven riemuja, tuoreita rusakon tekemiä polkuja ;)

Pärkele vain on laihaakin laihempi. Nyt siis säästetään energiaa ja yritetään saada vähän lihaa luiden ympärille. Onneksi on talvi ja kylmä. On siis tekosyy laittaa Pärkeleelle takki. Jottei tuo haaskaa energiaa itsensä lämpimänä pitämiseen. Takki peittää samalla kylkiluut ja kätkee koiran yltiömäisen laihuuden naapureiden silmiltä. Jos olisi ei-takki-keli, olisivat rakkaat naapurini varmasti jo soittaneet leiserille (paikalliselle elukka-valvojalle) väittäen etten ruoki tuota elukkaa lainkaan.

Tosiasiassa ruokin sitä ihan älyttömästi. Vatsalle hellää ruokaa kokkaan joka toinen päivä tynnyrillisen verran. Arkisin tarjolle lapioidaan kolme isoa sapuskaämpärillistä päivässä. Viikonloppuna neljä tai viisi kertaa päivässä, riippuen liikunnan määrästä. Pärkele on saanut kadottamistaan kiloista jo reilun yhden takaisin (helkkarin huono hyötysuhde syötyyn ruokamäärään verrattuna!!). Loput kadotetut lihakset (sekä toivon mukaan vähän ylimääräistäkin) saataneen takaisin tuon luurangon ympärille ennen kesää.

Hane ja Hanen talvitakki. Kyllä nyt hymyilyttää kun on terveen paperit <3

Pärkeleen noudattama ruokavalio ei onneksi laihduta pysyvästi minun kukkaroani. Syystä että kaikki tehdyt leikkaukset ja tutkimukset ovat jo tyhjentäneet sen :D Joten tuo ruokavalio laihduttaa siis Jörön kukkaron :D :D Se on sitä omistamisen iloa :D :D

Juu ei hauskaa, tiedän. Vaan nyt kun lekuri ilmoitti että Pärkele on tutkimustulosten mukaan terve ja vaaka näyttää palautuneita kiloja... voi kiasus kuulkaa että on elämä hyvää ja hengittäminen helppoa.

Nuo karvakorvat saavat minut vielä ennenaikaiseen hautaan. Hiukseni harmaantuvat huolesta (ihan kuin ikä ei olisi jo tehnyt omaa osuttaan) ja verenpaine heittelehtii niiden edesottamusten vuoksi ylös ja alas.
Vaan hetkeäkään en antaisi pois.
Nyt Jörön kainaloon nauttimaan elämästä. Edes hetki huoletonta olemista - kulman takana on kuitenkin uusi tragedia tai haaste odottamassa ;)

3 kommenttia:

 1. Huh huh. Onneksi kuitenkin näin koska köyhänä koiran omistajana elämä on paljon mukavampaa kuin elämä koiranomistajana jolta on lähtenyt kaveri rinnalta ja koska mä tiedän sun päättäväisyyden kaiken tekemisen suhteen, niin mä tiedän myös että maaliskuun lopulla me saadaan lukea millainen läski Pärkele on ja vielä hauskempaa on lukea sun ihmettelyäs siitä että miten näin on päässyt käymään :D

  Oikeesti, tuollaisten ongelmien sattuessa sitä on sydän kylmänä koska aina sitä pelkää pahinta ja juurikin tuo että kun jossain vaiheessa näyttää hyvältä, niin uutta ongelmaa pukkaa ja se ei ole mitään mukavaa.

  Vaan eipäs synkistellä! Kumpaisellekin koiruudelle terkkuja ja kevyempiä polkuja sulle ja Jörölle.

  VastaaPoista
 2. Voi ei... :/ Onneksi nyt kaikki hyvin!! Sua ja sun koiruuksia on kyllä oikein koeteltu!! ♥ Nyt pääsette siis entistä vahvempina jatkamaan yhdessä matkaa etiäpäin ja kohti uusia haasteita.
  Ymmärsinkö oikein että teillä on kärsitty panosteiitista? Miten se teillä ilmeni? Tuo mun sakemanniuros on nyt jo 1,5-vuotias ja yhtäkkiä alkanut ontuilemaan vaihtelevasti eri tassuja, mutta eniten toista etutassua ja oikein huutanut kipujaan. Nyt aloitettiin tulehduskipulääkekuuri+lepo ja parin viikon päästä olis tarkoitus saada se kuviin. josko siellä näkyis jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pari päivää normaalia hektisempi ja koitin ronklata sitä, idealla onko kipuja. Ei minkäänlaista reaktiota mihinkään venytykseen ja vanutukseen ja paineluihin. Sitten kolmantena päivänä kun heräsi, niin käytti vain 2,5 tassua. Etutassut melkeinpä poissa pelistä. Vauhti ja sähläys entistä vauhdikkaampaa silti. Suoraan ell ja kuvattiin, kuvista löytyi heti. Kipulääkekuuri + lepo.... jotka sitten vaihtui suolisto-ongelmien hoitoon + lepoon.
   Mutta yritti siis viimeiseen asti vauhtia lisäämällä peittää kipujaan.

   Poista