Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

tiistai 15. joulukuuta 2015

Tilauksessa kolmannen asteen yhteys


Oletko nähnyt treeneissä tai kokeissa ohjaajia joilla tuntuu olevan jonkinlainen henkinen yhteys koiraansa? Korvat ovat pystyssä ja häntä kertoo positiivisesta tunteesta (siis koiralla, ohjaajien korvien asennosta en osaa sanoa mitään). Ohjaajien komennot ovat rauhallisia ja lyhyitä ja koirat suorittavat nopeasti ja halukkaasti hyvässä vietissä.

Pikkasenko oon kateellinen :/

Suhteeni Rakkimukseen on hyvä mutta ei sillä tasolla millä haluaisin. Paineistukset ja ohjaajan virheet koulutuksessa ovat asioita joista maksetaan hamaan loppuun saakka. Vaikka se miten aina välillä onkin ajatusteni jatke, niin esimerkiksi kokeisiin ei meillä ole enää asiaa. Siksi tuo ihanainen onkin päässyt eläkkeelle. Ajamme jälkeä, etsimme akkoja metsästä tai esineitä ruudusta. Joskus teemme vähän hubbabubbatottista. Kaikkea sellaista positiivista. Koska sen tuo Rakkien Rakki ansaitsee. Tästä syksystä elämänsä loppuun asti se saa nauttia rauhallisen aktiivisesta ja postiviisesta menosta.

Vaan takaisin aiheeseen. Ohjaajan ja koiran väliseen suhteeseen.

Olin jotenkin.... unelmoinut (se lienee oikea sana?) että Hanen kanssa tilanne olisi paremmin. Mutta ei se kuulkaa ole. Ensinnäkin, nimensä mukaisesti, tuo piskihän otti ritolat, lähti haneen _aina_ saadessaan treenilelun itselleen. Sitä ei todellakaan kiinnostanut leikkiä minun kanssani. Ja kun sen sai leikkimään, se tsattana puri minua niin että sormet olivat kirjaimellisesti verillä. Eikä vain kerran tai kahdesti. Joten minähän sitten (tällainen arka ja heikko nainen kun olen) rupesin väistämään sitä. Joten lopputulema oli että meidän kahden yhteistyöstä ei tullut sitten lasta eikä paz... no sitä itseään.


Olen panostanut luoksetuloon, perus/arkitottelevaisuuteen sekä laumavietin rakentamiseen. No laumavietin hyväksikäyttö ei ole minun vahvimpia puoliani. Mutta on se nyt jonkinlaisessa mallissa. Leikkimään olen joutunut opettelemaan kokonaan uudelleen. Ei Rakkimuksen kanssa saatu oppi kantanutkaan tämän yksilön kohdalla. Olen ollut niin pohjamudissa että hetkittäin on tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin.

Vaan sitten on taas edistytty. Onnistuttu jossain osa-alueissa. Olen saanut uskomattoman paljon apua SPL:n koulutusohjaajilta. Ilman heitä ja heidän kykyään taivuttaa rautatiekiskoa en olisi päässyt puusta pitkään tuon piskin kanssa. Mutta tasaiseen tahtiin kun useampi kouluttaja paukuttaa rautakangella persuuksille niin siinä ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa opikseen.

Joten nyt meillä on yhteys.
Ei ihan kolmannen asteen yhteys vielä, mutta selkeä yhteys.
Me leikimme yhdessä. Meillä on kontakti. Meillä on yhteinen kieli alkuvaiheessa. Meillä on perusta jolle rakentaa tulevien vuosien ajan.

Tässä on nyt se kontakti. Ja se kieli ;)

Aika kaaosmaisen kesän ja syksyn jälkeen meillä on nyt hyvät pohjat pellolla, jonkinlaiset pohjat hakumetsässä sekä (lopultakin!!) tie auki tottiksessa.

:D :D
Kiasus, piski on 9 kk ja _nyt_ meille on lopultakin löytynyt yhteinen kieli tottiksessa
:D :D

Ei tässä oikein voi itseään onnitella eikä omilla koulutustaidoillaan ylpeillä. Mutta mennyttä on turha surra, eikös ;) Nyt mulla on jaloissani aktiivinen pieni ihanuus jonka kanssa on uskomattoman palkitsevaa touhuta.

Sen kunniaksi tämän blogin nimi muuttui muutama päivä sitten, huomasitko? Koska lopultakin minulla on usko meidän lauman yhteiseen positiiviseen tulevaisuuteen.
 

2 kommenttia:

 1. No kyllä minä nyt paukuttaisin henkseleitä tuon yhteyden saamisessa koska mä en edes uskalla arvat kuinka monta työtuntia se on vaatinut. Hieno homma joka tapauksessa ja vaikka sä ehkä olet saanut jeesiä niin muista että sä itse olet sen yhteyden luonut ja se on jotain se!

  Kummallekin karvaperseelle terkkuja! (joo, ihan koiria tarkoitin :D)

  VastaaPoista
 2. Hyvä sinä, sattumalta sivusin hieman samalla tapaa omassa
  kirjoituksessani pohjan rakentelusta :D Meillä Nipaa ei kisoilla
  kiusata sen verran kiljuu kaikkialla, omaksi iloks siis. Yhteys jäi
  Jalon kanssa hieman vajaaksi, mutta se on hyvä kauppaapulainen, ei huono.
  Aapon kanssa meillä on jonninlainen yhteys? :) Otsikostasi luulin kolmatta
  koiraa pukkaavan :D

  VastaaPoista