Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Läskivuori liikahtaa !!!


Kylä luanto on sit ihmeelline juttu kuulkaa. Mää olin iha varma että nyt o Romestikuksen poijjaan loppu tulosa mutta ei se sit vaa tää tarina viälä loppunukka. Aikases helpottunu mää olen. Vaikka kyllä tuli kuulkaa sen verta veren painetta että tuli putkisto huuhreltuu. Mahtaaks kukkaa tiätää et tarkottaaks toi nyt et ko vereputket on painehuuhreltu, ni tuliks mul ny si lissää elinvuasii vai väheniks ne? Kaikenkaikkians koko kropan läpi tuli kans sellane maitohappohuuhtelu että huh huh sentäs! Välil tuntus et henki loppuu kokonans ja tassut liikku niinko viimisiä askelia olis viäty.

Kysehän tässä nyt tiästystiki on NuareNaisen "hianost" ireasta jonka mukkaan mää en ennää saa itekseni mennä "näytölle". Siis oikkees, ihme nimityksii noil ihmisil! Ensinnäki mettää ne sannoo raraks. "Mennää raral reenaamaan". Pyhä jyssäys, mettä on mettä on mettä!!! Ja siel mettäsä ko on niit eksyneit ämmii ni ne on sit jottai maalimiähii. Pöh, suuntavaistonsa menettänneit hameväen erustajii ja sillä siisti. Ja sit ko mää lähren semmos eksynyt hakemaa ni sitä mää "lähren piilolle". Mihi helkkarin piiloll? Ei siäl mittää piiloi siäl mettäs ol! Piilot o niit inkkariteltan mallisii juttui ko kentäl o välil pystys ja joit kiärretää ja joskus ain siält löytyy ukko mitä saa haukkuu ja purra niin maa perzkuleest!! No sit ko mää olen löytäny eksyneen ämmä mettäst eli "löytänyt maalimiehen piilolta" ni sithä mää otan semmosen merkkikapulan eli siis "irtorullan" suuhuni siält ämmält ja viän sen tol muidul. Siit se sit ymmärtää et mää olen jottai löytäny. Muidu ottaa sen kapulan ja laittaa mul liinan valjaisiin kines ja sit mä saan juasta sinne ämmäl niin lujjaa ko sialu siätää! Nääs ko sit mä saan niit saalisnamei :D :D Ja totakaa ei sanota et juasta syömää ja leikkimää vaan se o "näytöll mennoo".

Nii siis se "hiano" irea :/
Se NuarNaine kekkas et nymmulla o nii pal vauhtii sinne "näytölle" mennesä et mää en siis saa mennä sinne ennää yksin vaa mun täytyy ottaa toi muidu mukkaa. Eli suameks se siis tarkottaa ett toi muidu pittää siit narun pääst kines ja mun täytyy vettää se peräsänäni. Siis aatelkaa ny! Kaik kivet ja kannot ja risut ja pensaat ja puut ja ojat ja suan lämpäreet... Voi kiasus sanon mää. Kyllä henkii o lähteny vähemmälläki läskin raijaamisella!

Mää oikkee valmistautusin sit tohon koitoksee. Venyttelin ja hualehtisin nestetasapainost. Ensteks join ja sit ko toi ulkopuali tuntu vähä kuivalta, ni kiapahrin sit ojan kautta. Siit toi muidu ain tykkää :D Eiko remelit niskaa ja menoks kuulkaa. 

Ensteks mentii sin mettää. Ai nii! Anteeks. Mentiin raralle siis. 
* voi kiasus, must tullee viäl kuulkaa iha sivistyny ja ruppeen puhumaa kiälillä! Raralle ja kulmat ja näytöt ja tunnetilat ja kaik muuki pazkanpuhe :D :D *
Ensteks katottii tonen puali. Ei näyttän hyvält. Sit katottiin toinen puali. Siält tuli joku tuuli. Ni sinne mä sit kyttäsin ja sanosin muidul ett tänne, tänne me mennää ensteks. No muidu sano et se passaa mut ei ihan sinne. Sil on kans selkeesti tullu joku intuitiiviolo noist karonneist akoist. Ko välil se ossaa näyttää mul ihan suaraan et misä ne ova. Ni mää sit tottelin ja aattelin et se on saanu jonku aavistuksen. Lämpimän aallon tai vastaavan :D Buahhahhaa!!! :D :D 
Niih, mää sit hiukka kääntelin päätäni ja valittin toisen kohteen sillee melkeest samast suunnast. Ja sit muidu sanos et hyvä, pan mennen sinne vaa! No määhä lähin ko kuppa töölööst. Juaksin parin puskan läpi ja piänimuatosen kivirykäelmän ylitte. Ja siält se sit löytys, karonneen akan haju. Sitä hajuu mä sit seurasin pienen pusikan taakke ja siäl kuapas se akka lymys. Mahtoks olla kaatunu sinne mustikkareissun päätteeks vai olikoha rilluttelureissult tulosa? Ei noist akois koskaa tiiä. No eniveissii, mää nappasin sen oranssin letkunpätkän.... eiku siis "irtorullan", sori vaa ko tul taas väärä sana. Nii, otin sen letkun ja painelin viämään sitä muidul. Muidu oli taas kävelly vähä etiäpäin... sitäkä mää en kuulkaa muuten ymmärrä, se ei sit koskaan jaks jäärä paikallens orottammaa että löyräks mää akan vai en, ain se lähtee lyllertämmää etiäpäin. No mää onneks sen osasin jo arvata, ni mää en lähteny ihan sammaan paikkaan takas vaan menin kans hiukka etiäpäin. Ihan en ollu osannu arvata et se oli lyllertäny niin nopiaa et joutusin hetken oikein juaksemaan sitä kiinnes. Ai nii, tällekki on tiätysti keksitty oikkee sivistyssanat. Eli mää juaksi "keskilinjaa pisin".  Nih. Ihan linjalla juaksin :D :D 
Sit oli taas iha normi settii. Mä tiputin sen letkun sinne "linjalle" ja sit muidu mulkasia mua ja sit mää hain sen letkun uurestas suuhuni ja vein sit iha muidull saakka. Se o kuulkaa iha pirullisen hauskaa tiputtaa se letku pari metrii ennen muiduu, meinaa kuzet päästä ko naurattaa sen muidun lehmänsilmien pyäritys ko se koittaa saara mut hakemaan sen letkun uurestas ilman et se käskis puhumal sitä asiaa :D :D
No sit mä lopultas olin siin muidun viäres se letku suusa. Muidu käski irti ja kliksautti remmin mun valjaisii... ai, taas. Siis "kiinnitti näyttöliinan". * ei must tuu kuulkaa sivistynyttä ikinä, näin on näreet, liian vaivalloista * Ja sit mää tipautin sen letkun ja lährin juaksemaan niin perzkuleesti - TSÄKÄM!!! tul äkkipyssäys! Ei se pahuksen muidu sit irrottanukkaa siit hihnast ja lähteny juaksemaa vaan SE SEISOS PAIKALLAS JA PITI HIHNAST KINES JA OROTTI ET MÄÄ VERÄN SEN LIIKKEELLE!!!!
Huoh. No sillai mää sit tein. Mulkasin sitä sillee kiukkusest ja tempasin nii et puut tärähti! Lähti se onneksi liikkeel ja sithä se loppumatka oli vaa hualehrittava et oli tarpeeks vauhtii jottei se läskivuari pysähry. Eikä jumitu mihinkää puitten välii. Aika haastavaa mut mää kuulkaa selviytysin siit! Viäläpä neljä kertaa. 
Sinäns se oli kyl aika helpottavaa. Sai keskittyy siihen akkaan ja et misä se makas eikä tarvinnu koko aikaa vilkuilla et tulleeks se muidu peräsä. Vaiks se oli vyysisest aika raskast (aika? siis iha helkkarin raskast!) ni henkisest se oli kuulkaa tosi suur helpotus. Ei tarttenu miättii et koht o kaks immeist hukasa siäl mettäsä. Sai keskittyy yhteen ko tunsi (torellaki!!) sen toisen roikkuvan hihnasa koko aika.

Kyl mää sit kuiteski olen sitä miält et tällee tää homma on kivampaa. Vähempi ressaavaa. Tiättyki täsä täytyy ny opetel kattomaa vähä et mitä reittii kulkee. Niinko mää sanosin ni neljä kertaa mää sit verin tota läskivuarta peräsäni. Ja muutaman kerran mentiin vahinkosa pensaan läpi (no nykyää niist kyseisit pensaist pääsee läpi vähä isompiki mettänelävä) ja pari kertaa meni vähä sillee "puun väärält pualelt". Mut joka kerta päästii peril. 

Ja se o pääassia. Siäl peril ko niil karonneil akoil oli taas maksaa. Ja syrämmii. Ja maksaa, ai et ajatuski tua veren kiälel.

Kaikist pahoist epäilyist hualimatta en mää nyt si kuukahtanukkaa sin mettää. Mut kaikkeni mää kyl joutusin antamaa :D :D
Tämä on postaus nro 400. 

 

4 kommenttia:

 1. Mä niiiin haluaisin kommentoira, mut mää en taira tohjeta.
  Ei muutakun Voimia Rakkimus raskaalle urallesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tohkene" vaan :D :D
   Eikös tämän blogin idea olekin hauskanpito :D :D
   Valitettavasti yllä kerrottu tapahtuma ei ole videolla. Mutta ne kärsineet puskat ja puunrungot ovat siellä metsässä muistoina tapahtumasta BUAHHAHHAA !!!!

   Poista
 2. :D :D
  Kiitos Rakkimus!
  Sä et ehkä tiedä mutta sä olet terapeuttisin koira mitä universumissa on koskaan ollut. On nimittäin sama vaikka vitutuksen määrä olis kuinka suuri tahansa mutta kun tänne tulee ja lukee sun koettelemuksista, niin saa lähteä vetet silmissä vaihtamaan housuja sillä tällä ikää ei ton rakon hallinta ole mikään itsestään selvä juttu. Ennen kaikkea mä rakastan tuta sun verbaalista lahjakkuuttasi - viddu sentään mutta mä hirnuin täällä sille "lähretään raralle reenamaan" - lausahdukselle :D :D
  Kerro sille emännällesi terkkuja että se huipputyyppi ja tietty Hanelle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We aim to please, eiks ne enkelsmannit sillee sano :D
   Sä olet löytänyt tämän blogin sydämen ja tarkoituksen: stressinpoisto sekä kirjoittajalta että lukijalta.

   Voimia ja kaukoparannusta ja hyviä auroja ja oikeita värejä ja jaksuja ja enkeliparannusta ja kaikkee muuta kaukona toivotettavaa joka voisi antaa voimia sinulle, ei se ole helppoa siellä arollakaan tuo elämä. Kuono pystyyn vaan ja kohti uusia koettelemuksia! Tai niinkuin yksi kanssakisaaja meille kerran kokeen jälkeen totesi: Nähdään taas seuraavalla tiiliseinällä samaan tahtiin päätä hakkaamassa :D

   Poista