Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Viikot vierii vilisemällä


Se on kuulkaa upean sunnuntain ilta nyt justiinsa. On seitsemäs kesäkuuta, kello huutaa 22:22. Täsmällensä tälläkin kellonlyömällä maailma makaa justansa oikialla mallillansa.

Tämä viikko, kuten niin monet muut edelliset viikotkin, ovat olleet täynnä hulinaa ja vilskettä. Joku sanoi kerran "kaksi koiraa menee siinä kuin yksikin". Juu varmaan meneekin. Sitten kun ne ovat hoitotarpeiltaan tasavertaisia. Käyvät samalla syklillä ulkona, syövät yhtä usein per päivä, lenkkeilevät samaa tahtia ja saman verran ja niin ees päin. Vaan silloin kun toinen kusee äsken, sen jälkeen het, nyt justiinsa, ihan koht, vähä ajan peräst ja sit taas ihan koht. Ja syö aamulla, päivällä ja illalla. Samaan aikaan toinen syö aamulla ja illalla sekä kusee ihan helkkarin paljon harvemmin. Ja jaksaa ja haluaa lenkkeillä ja juosta ja ulkoilla pitkiä aikoja kerrallaan ja mahdollisimman usein.  Kun taas toinen ei "ohjatuista" lenkeistä vielä paljoa perusta vaan menee vapaana omaa (hitaasti etenevää) tahtiaan mailmaa tarkkaan tutkien sekä väliin lepäillen ja nokkaunista nauttien.
Huoh. Ihan ei olla tasavertaisia vielä. Joten ei, vielä ei mene kaksi siinä kuin meni yksi.

Nyt voidaan mielestäni todeta että kun mittariin huomenna kilahtaa 16 Haneviikkoa, niin olemme ohittaneet pentuajan ja siirtyneet kakara-aikaan. Miniperkeleen (jeah, rakkaalla lapsella on monta nimeä) luonne vahvistuu ja tulee yhä enemmän esiin. Oma pää ja itsenäiset päätökset ovat mukana repertuaarissa aina vain voimakkaammin.

Niin täydellistä. Tuosta karvapallosta tuli niin täydellisesti tähän laumaan sopiva öttiäinen ettei paremmasta väliä.

Millainen on meidän normiviikko?

Tässä menneen viikon tapahtumat esimerkkinä meidän elämästämme. Treenipäivät ei ole viikosta toiseen samoja vaan vaihtelevat hieman. Mutta noin esimerkkinä alla esitelty viikko... noh, se on suht normiviikko. Tosin yritän pitää kahta treenivapaata päivää viikossa, toinen arkena ja toinen viikonloppuna. Nyt ei tuo arkivapaa tällä viikolla onnistunut.

Normi työpäivä
- Aamulla Hane käy pikapissatuksella ja sen jälkeen molemmat karvaoliot saavat sapuskaa jonka jälkeen käydään kunnon lenkillä (yksilölenkki, eli yksi koira kerrallaan... paitsi jos on kauhea kiire)
- Lepoa "toimistotyöpäivän" ajan sekä tietysti nyt kesällä, kun Totoro on kotosalla, ylimääräinen päivälenkki (yksilölenkki).
- Työpäivän jälkeen Hanelle välisapuska ja molemmille lenkitys. Tyyli taas kerran riippuu tuosta emännän jaksamisen asteesta ;) nuo kaksi kun osaavat välillä olla tosi rasittavia yhdessä ollessaan ja työpäivän jälkeen ei aina vain kerta kaikkiaan jaksa. Nih.
- Kotihommia & kotoilua ja treenit. Tai toisinpäin. Tai pelkkää ulkoilua. Tai jotain muuta.
- Illalla iltalenkitys ja ruokaa.

Maanantai
- TOKO / Rakkimus, Hane
- Peltojälki / Hane

Tiistai
- Pihatottista / Rakkimus ja Hane
- Peltojälki / Hane

Keskiviikko
- TOKO / Rakkimus
- Esineruutu / Rakkimus, Hane

Torstai
- kotitottista / Rakkimus, Hane
- 1 ukko metsästä / Hane

Perjantai
- Tottistreenit / Rakkimus
- Saalisleikkiä / Hane

Lauantai
- Hakutreenit / Rakkimus, Hane
- kotitottista / Rakkimus
- Saalisleikkiä / Hane

Sunnuntai
- Kynsien leikkaus
- Mökkeilypäivä, juoksua, hyppimistä, haistelua ja päivänokosia!


Jörö kaivaa jääkaapista iltapalaa. Totoro vetelee hirsiä huoneessaan. Hane kuorsaa keittiön nurkassa sijaitsevassa yksiössään. Jalat vispaa ja kuonosta lähtee pieniä hassuja äännähdyksiä. Elämän ensimmäisen kesämökkipäivän tapahtumat taitavat jatkua unessakin. Rakkimus nautti saatuaan mökkitarkastuksen kunnialla tehtyä ja vetää nyt unta kaaliin säkkituolissaan. Hirvennahkaluu käpälien alla varmassa tallessa.

1 kommentti:

  1. TEillä on melko tiivis viikko mutta ei epäilystäkään etteivätkö koirat tykkää. Johan ne kaksi sekoaisivat (niitäkin tapauksia on nähty) jos joutuisivat olemaan neljän seinän sisällä päivästä toiseen. Niin, ja lakkia nostan teikäläiselle jolta löytyy intoa ja jaksamista. Moni kun sanoisi että nyt hieman väsyttää mutta jos mä sit huomenna...

    Terkkuja koko orkesterille!

    VastaaPoista