Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

perjantai 22. toukokuuta 2015

Suora, suorempi....?

Peltojäljen on tässä aloitusvaiheessa tarkoitus olla suoraa puhdasta jälkeä. Mutkat, tyhjät ja esineet, ne tehdään myöhemmin. Jonkin ajan päästä ehkä suunnitellaan serpentiiniä ja aloitetaan yksittäisillä tyhjillä. Mutta ei todellakaan vielä, aivan liian varhaista :D :D


Siis härreguud kuulkaa miten uskomattoman vaikeaa onkaan kävellä suoraan! Jo normitilanteessakin tuo tuottaa vaikeuksia, mutta entäs sitten kun jokaiseen päkiänpainallukseen pitäisi laittaa lihapullan palanen... ja silti vielä edetä suoraan. Juu ei onnistu meikäläiseltä :D Mutta toisaalta, mites se menikään että "jokaisella pilvellä on hopeareunus", eikös? Eli tässäkin on jotain hyvää... Joo, ei tarvitse erikseen opettaa Hanelle serpentiinijälkeä :D Toisaalta sitten kun ruvetaan ajamaan vieraan tekemää jälkeä niin koiruus lienee aivan sekaisin tyyliin "mikä tää tällänen suara oikein on??" :D

Ja jälki on ... suora??
Taas on edetty. Hiukan.
 • Keskittyminen ei vielä ole riittävää. Ohjaaja ei ole saanut jäljen nostamista rauhoitettua tarpeeksi, joten alku on aina vähän häslää.
 • Tallomistekniikka on korjattu. Askelväliä on kavennettu selvästi joten eteneminen askeleelta toiselle tarkoittaa silti eteenpäin menemistä. Ja WAU miten se muuttikaan Hanen kulkua! Alussa oli pari hyppäystä mutta ne laitetaan härdelialoituksen piikkiin (en aio rakentaa tähän mitään muuta korjaussarjaa kuin tilanteen rauhoittamisen kunnolla).
 • Lihapulla leikataan enää vain 24 palaseen ;) 
 • Ohjaaja ajaa takaa. Riittävän lyhyellä hihnalla. Oikke hyvä mutta tekniikka vaatii vielä hiontaa. 
 • Muista löysä hihna!

Käytiin mullallakin. Huoh.
 • Se koiran ohjaaminen onkin haastavampaa kuin ohjaaja oletti. Oli selvästi jo tuudittautunut pellolla kulkemisen tuttuun tyyliin ja nyt kun olisi pitänyt oikeasti ohjata, niin..... :(
 • Muista löysä hihna!
 • Erilaisia alustoja pitää tehdä!!
 

Sain ihanan kommentin yhdeltä lukijalta. Hetken lämmittelin kehujen loisteessa mutta pakko on nyt oikaista tämä juttu. Ei, minä en itse keksi tai huomaa kaikkia noita korjattavia juttuja peltojäljellä. Minulla on mukana erittäin kokenut silmäpari jota ilman olisin .... noh, en ainakaan tässä :D Kyllä yhdessä treenaaminen on se järkevin tapa. Toinen voi kuvata joten pystyt itse katsomaan jälkikäteen että miten se oikein menikään. Keskustelu suorituksesta, mikä oli hyvää, mikä ei onnistunut, mikä yllätti, no miltä itsestä tuntui? Ei sen analyysin tarvitse mitään älyttömän perinpohjaista olla mutta kyllä suorituksen sanallinen läpikäynti välittömästi tapahtuneen jälkeen vaan tuo ihan omaa syvyyttä ohjaajan oppimiseen. Missä tahansa lajissa.
Vaalikaa treenikavereitanne, he ovat oikeasti kultaa kalliimpia!!1 kommentti:

 1. Hanesta tulee vielä jotain suurta enkä tarkoita tällä kokoa vaan sitä että sun kärsivällisyys yhdistettynä usein tapahtuvaan tekemiseen on kombinaatio joka tuottaa tulosta.
  Minen voi sille mitään mutta toi Hanen kuva...siinä on sitä jotain :D

  VastaaPoista