Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Maa järisi!

M'oon tualta lähimettästä. Huvikummust. Sillai toi mun uusi ihminen sanoo. Mulla oli siällä siskoi ja veljii ja Äitee ja emäntä ja tyttelei ja isäntä ja Kiinalaine ja vaiks mitä. Ja sit toi ihmine tuli ja vei mut pois siält ja toi tänne. Tääl mul on uus isoveikka, sen nimi o Rakkimus. Ja sit tääl on mul kaks iha ommaa ihmist. Miäs ja Naine. Rakkimus sannoo et ne o Jörö ja Muidu. Sen lisäks tääl punkkaa välill semmone Totoro. Ja sit semmone Rinsessa käy sillon tällön pitämäs vähä jöötä, niinko Rakkimus sannoo. Emmää tiärä mitä se tarkottaa. Mut kauhian kivoi nää o.

Mul o tääl iha oma huane. Se o sellane minihuane iha justiinsa tosa ruakapistee viäresä. Oikke hyvä sijainti, ite en ois paremmin osannu valita!

Mun täytyy kyl sannoo et emmää ensteks tykänny täst minihuaneest. Ko mää oli nii tottunu nukkumaa ja leikkimää mun sisarusten kans et ensteks mää vaa huusin niin saaaaaattanast' ko vaa kurkust irti lähti! Ja iha joka kerta ko mut ton huaneesee laitettii. Enteks toi Jörö ja Muidu, ne nukkus siin mun huaneen seinän viäres, ni en mä sit öisi viittiny huutaa. Miks? Ei mittää syyt, ko ne kertas oli siin hajuetäisyyrel. Sitä paitti jos mää olisin huutant, ni mitäs sit olis tapahtunnu, mitäs veikkaat? No ne kaks olis varmaa tullu sinne mun huaneesee nukkumaa. Siihen noi paksukaiset on kyl iha liian isoi, sit mää en olis ennää mahtunu tonne itte. Ni et parree tällee. 

Aamusin mää kävin Muidun kaa ulkon pisul ja sit mää syäksysin Jörön naaman pääll herättämmää sitä :D Ja purin sen ottaa :D Ja söin sen partaa :D Ja kusin sen tyynyl :D Ja repisin sen lakanaa :D Ja nukkusin sen kainalosa :D

 Ja onha täsä tullu vähä muutaki pureskeltuu ku sitä partaa :D :D Kjäh Kjäh :D :D

Mut kauhhioi noi kaks o kuarsaamaa, ni mää sanosin niil et voisivat häippyy siit jonnekki muual nukkumaa. Sen jälkee ne on nukkunu siäl perähuanees ja mää oon saanu iha rauhas olla mun piänes huanees. 

Päivisi mää ens alkuu haukkusin iha sikana. Ko naapuri ukko sahas puit. Ja auto män ohi. Ja sit toine. Ja naapurin ovi kävi. Ja joku koira haukkusi. Ja sit koht siin haukkusi kaks koiraa. Ja bussi mäni ohi. Ja naapuri tul takas. Ja Rakkimus kuulu siirtyvän eteisest olohuaneesee. Ja sit joku siivos rappukäytävää. Ja tuuli löi puunoksaa siihe akkunaa. Ja vesisare ropisi ihan perskeleest. Ja joku puhu pihal. Ja sit auto tuli pihal. Ja taas joku puhu pihall.
Ja joka ikine kerta mun piti haukkuu niil.

Sit mää lakkasi haukkumast kaikkee mahrollist mitä tosa pihal oikkee tapahtu ko ne sit kuiteski oli niit samoi juttui, autoi ja ihmisii ja piskei ja autoi ja ihmisii ja piskei ja samoi jutui koko aika vaa eestaas. Tai olsimmää varmaa haukkunu mutku Muidu laitto meil ohjelmaa päiväks. Juuh, me kuulkaa Rakkimuksen kaa kuunnellaa ostoskanavaa koko päivä! Tai Rakkimus välill kattooki sitä, mää kuule vaa ääne. Ja jottai ne teki tol akkunal ko siit ei ennää kuulu iha kaik ulkon tapahtuvat assiat. Ni et nymmää oon sit vähä pihal siit et mitä naapurin koiral kuuluu ja kuka teki mitäki, mut ossaan kyl kertoo sul minkä takkee kannattais ostaa semmane valakone paistinvekotin ja stepperi kuule, se se vast on iha mahrottoman tärkiä asia ihmisel! 

Mää ole koittanu vihjast Muidul et semmane stepperi olis iha mahottoma hyvä (niinko Muidule mää meinaan, se o sen vertas leviä immeine). Mää yritä tual rappukäytäväs ain näyttää et tällee koko steppais ni jo va kuule kaik syväkki lihakset olis tosi timmis kunnos eikä tarttis sit mettäsä puuskuttaa nii helkkaristi ain.

Ei sitä kyl päivisin aina jaksa niit mahrottommii telkkarin mainospuhhei pelkästäs kuunnella ni mä oon sit keksinyt jottai muit juttui. Ko toi Muidu o joteski saanu mut luulemaa ett tääll pikkuses huanees o tosi kiva olla. Ihan oikkeest, joka kerta se o kauhian hauskaa - siis nykyään - tulla tähä huaneeseen. Mut sit ko tääll o muutaman tunnin roikkunu, ni loppuu se pennunki uni jossain vaihees. Sit mää ylleensä askartelen vähä. Ain joskus siin mun yksiön päällä o jottai minkä kans voi askarrella. Niinko vaiks pyyhe. Iha ensteks siinä oli sellane peite. Voi et se ol kiva, siit tuli valmaa tsiljuunamiljuunaa piänt peitteen palast :D :D Tosi jänskä juttu et ennää siin ei ol peitett :D :D
Kauhhia raskast täsä uures paikas asumine. Nii helkkarist ihmeellissii äänii. Niinko sillo yks ilta takapihal. Mää leikkisi lelun kans ja sit yks kaks siit puust mun yläpualelt kuulu iha selvä hirviön ääni ja mää pelästysin iha sikana ja juaksin ympyrää ja sit Muidun jalkohi turvaa ja.... ja muidu vaa nauro ja sano et se o pulu. Mikä ihmee hirviö semmane pulu oikke o? No sit ko mää tajusin et se o vaa semmane äänekäs iriootti lintu ni SIT NAAPURISTALOST KAATU SEINÄ JA MAA TÄRÄHTI JA SIT MÄÄ JO JUAKSINKI HENKENI EREST niiiiiin perzkuleest sinne takavasemmal ja siält airan ali ja siit auton alt ja toisen airan läpi ja jonku tellinki alt ja suaraa mätikköö piiloo!!! Ja mää vannosin et mikkää täsä maailmasa ei mua saa pois siält mätiköst ko siäl ei maa tärissy yhtää.

Siäl mää sit oroti.


Ja sit mää kuulin se. Muidu huuteli et HANE, HAAANEEEE! Mä en ol ikin ennen sitä enkä varmaa sen jälkeenkä juassu nii nopiast Muidun tykö ja sit se koppas mut sylliin eikä ollu lainkkaa vihane vaiks mää sillai airan alta menin, kyl mää tiäsin ettei siält airan alta saa mennä. Mutko maa tärisi :( Sillon ei ehri miättii et mitä saa tehä ja mitä ei. Sit ko Muidu oli kattonu et mul o kaikki tassut tallel ni sit me lähettii kävelemmää kotio päin. Mää luuli et me oltais menty sisäl kottii mut me suunnattiinki sinne takapihal. Sinne misä se naapurin talo oli kaatuneenas ja maa oli tärissy. Mää sit Muidun takan astelin sinne, valmiina hyppäämää sylliin heti jos jottai pelottavaa ilmenee. Siäl näytti iha rauhalliselt. Naapuritaloki oli pystys. Kauhia ko mua pelotti mennä kattomaa sitä. Mut Muidu käveli rohkeest sinne ihan naapurin pihal vaa, on se aika rohkia akka. Ehkä vähä uhkarohkeeki sanosin. No siäl pihala ol joku lautajuttu, Muidu sitä potki ja sano et kats ny Hane, tämä se vaa tipahti. Mää en kyl uso. Siis niin julmettu meteli ja tärinä ja kaikkee sit mukamas pari hassuu lautaa...

Mää oon iha varma et toi Muidu huijas mua. Iha varmana maa järisi!
1 kommentti:

  1. Kiitos Hane!
    Tämä postaus pelasti mun sunnuntain! :D :D

    VastaaPoista