Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

torstai 12. maaliskuuta 2015

Paviaanikakkua, day 16

AAARGHH!!!

TURHAUTTAVAA!!!

Treenit oli eilen. Sisällä hallissa ja siis sen meidän oman ryhmän, Raippiksen, treenit. Rakkimus yritti ja teki hetkittäin niiiiin loistavaa. Siis se luoksarin pysähdys, se on nyt sen erikoisuus. Se tietää jo käskysanasta että pysähdys on tulossa ja silti se juoksee (jopa sisällä pienessä hallihuoneessa) LUJAA ja sit PAM! stoppaa ku tiiliseinään. Huoh. Ja sit pölö ohjaaja vapautti etäältä riehakkaalla laumapalkalla.
Tietysti, koska oli niin mahtava.
Mutta muttaa..

Kun olisi pitänyt muistaa että tuo ihanainen ei laumapalkasta vielä palkkaannu tarpeeksi, eikä ainakaan korkeammilla kierroksilla. Eli olisi pitänyt kehua komeasti mutta rauhallisesti, lähestyä koiraa koko ajan kehuen ja siellä koiralla vasta vapauttaa ja heti fyysinen kontakti.
Huoh.

Pazka ohjaaja.

Se karvaperse meinaan juoksi hallin kulmasta kulmaan palkkaa etsien  täällä, täälläkö se mun palkka on, missäkö, täälläkö täälläkö ja sit alko uuaaaa, uaaaa  pyörä pyörimään ohi akselinsa :(

Näitä mokia tulee. Väistämättä koska kerran ohjaaja on varsinainen KÄSI! Idiootti! Tyhmä! PölöPunaPersePaviaani!!! törppö. Mutta ei, tällaisia ei saa enää tulla enempää. Tästä pitää ottaa opikseen.
Huoh.
Että sillee.

Mutta treeni muilta osin:

Ensin käytiin ihan vain hallissa rauhoittumassa ja palattiin saman tien autolle ilman treenaamista. Se meni paremmin kuin viime kerralla. Jos ensi kerralla Rakkimus rauhoittuu saman tien, niin sitten vedämme jonkun tosi lyhyen treenin siihen. Eli käytetään se tunnetila hyväksi jos se saadaan aikaan nopeasti ja helposti.
Tämä vaihe tuntuu olevan suht kivuton. Molemmille. Maahan-käskyllä ja siinä rauhallista silitystä ja kehumista.

Esineitä maassa aluksi.
Huonoja esineitä. Pitää tämän viikon aikana kerätä sellaisia esineitä jotka Rakkimus mieltää esineiksi ja joita se kohtelee kuten esineitä. Eikä kuten palkkaa. Mutta rutiinikoiralle tämä on hyvä aloitus. Se joutuu etsimään ja keskittymään. Siis miten paljon muka keskittymistä vaaditaan jos esineet ovat ripoteltuina keskelle hallia?? Ei piilotettu mihinkään, siinä tyhjällä lattialla??? No selkeästi sitä tarvitaan sen verran että pyörän vauhti hiukan tasoittuu.

Seuraamisessa haetaan vielä hyvinkin voimakkaasti sitä rajaa että milloin kehu vapauttaa ja milloin ei. Tässä on pakko todeta että vaikka minulla on päätettynä selkeät sanavalinnat... niin elävässä elämässä toteutan niitä väärin. Ja varsinkin nyt laumapalkan kanssa. Jotenkin se vapautussana on niin voimakkaasti minulla itselläni kiinni siinä objektipalkassa että huomaan jättäväni sen zup:n pois. Nin että taas vaan huoh. Miten voin vaatia koiraa ymmärtämään kun en itse ole selkeä.

Kaket.
Idiootti ohjaaja vapautti maa-sei ja is-sei liikkeistä (ensimmäinen vaihto) suoraan etäältä... ja hei, se rakki liikkui kaksi askelta! Puusilmä!
Tässä liikkeessä laumalla palkkaantuminen on edennyt. Ehkä millinmetrin tuhannesosan verran. Mutta tässä ollaankin hiukan keskittyneemmässä tilassa joten se on aika luonnollistakin.


Muistilistalle:
 • Kaket: Käytä apparia kun olet kauempana, älä usko omiin silmiisi!
 • Pysäytys luoksarissa + kaken sei: Jos vapautat seisomis-asennosta, älä vapauta kaukaa vaan mene koiralle rauhallisesti kehuen.
 • EI liian voimakasta vapautusta vielä!!!!
 • Hommaa kunnon esinesarja ja piilota niistä osa.


3 kommenttia:

 1. Kaikesta eniten mä ihailen sun loputonta kärsivällisyyttä ja sitä asennetta mikä sulla on.
  Se on jotain sellaista mihin ei opita eikä sitä saa rahalla ja se on se mikä susta tekee helvetin hyvän. Näin on juttu.
  Niin ja se kans että mahrollsimman hyvää sunnuntaita sekä sulle että pesueesi urospuolisille ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä ihhailet ton muidun... millai sää oikke sanositka et "loputont kärsivällisyyt"??
   Onkoha sun kommenttis ny ollenka oikias plokisa vai tarkotiksää et sää ihhailet MUN loputont kärsivällisyyt ton muidun suhtee...?
   Kiitos sii vaa sunnuntaitoivotuksist, se meinaan ol aikases hyvä päivä. Lauantain haettiin akkoi metästä koko pahuksen päivä, varmaan yhreksän tuntii oltii mettäs. Sunnuntain käytii ensteks kirpparil hakemus mul uussii esineit ja sen jälkee mentii testaamaa niit esineruurus ja kuule mää oli vaan sit kerrassaan mahtava!! Sit mää elpasinki lopun päivää. Muidu kävi jossain ja hais palatessaan iha sellasil... pirun piänil ja kusen ja maitopuklun hajusil pehmosil jutuil. Mahtokoha se jottai tarkottaa, en tiiä, olikohan joku enne tulevasta ;)
   Toivottavast sullaki oli oikkee helkkarin kiva viikonloppu.
   - Rakki iha ite -

   Poista