Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Laumapalkka, pala kakkua?

Laumapalkkapäiviä: 15

Kuusivuotias pallohullu. Jonka saalista on ruokittu. Pallolla ja patukalla. Aina ja aina vaan. Runsaasti harmaata ja paljon palkkaa.

Vaan maailma muuttui 22.2.2015.

Arkilauma

Kaikki, aivan kaikki, arjessa palkataan laumalla.
Okei, ennen ruokaahan pitää aina tehdä jotain. Se on ennallaan. Tekemällä jotain (kaukot, kierähdykset, jotain) pääsee ruualle. Mutta kaikki muu palkataan laumalla. Tekniikkatreenit olohuoneeessa, luoksetulot ja temput lenkillä, pysähtyminen liikennevaloihin, vastaantulevasta koirasta luopuminen.

Voi härreguud kuulkaa miten ihmeissään tuo karvapersaus oikein oli! Ei meinannut ymmärtää että mikä tämän jutun nimi on. Mihin hävisivät nami, missä pallo, kuka vei patukat?? Kun lenkillä tuli vastaan se naapurin ves'koera, se jota niin vihataan, se vasta oli outoa. Hieno rakki huomaa, muistaa miten käyttäydytään, vilkaisee vain hiukan päin ja luopuu. Luopuu ja hamuaa namia kädesta palkakseen. Ja WTF?!?!?! RAPSUTUKSIA?!?! Siis miten _rapsutukset_ voisivat muka korvata namin, häh?? Väisti ihmeissään kaulalle ojentuvaa kättä, hamuaa kuonollaan...
Vaan tottuu. Oppii hiljalleen.
Ei hamua enää kuonollaan. Ottaa kontaktin ja/tai tökkää reitaan, pukkaa kyljellään. Ei tarjoudu rapsutettavaksi vielä mutta ei enää väistäkään.

Paitsi luoksetulot.
Kiertää jalkojen väliä eestaas, nousee nuolemaan leukaa, leikkii kainaloapinaa.
Syrän :D

Tempputreeniä

Ideana oli rakentaa laumapalkka kuntoon arjessa & tempputreeneissä. Vaan ei onnistu. Uuden opettelu nostaa kierroksia niiiiiiin paljon kun tajuaa että objektipalkkaa ei tipu... voi kiasus mikä meteli! Siinä on tullut hengitys ja takahampaat tarkastettua muutamankin kerran kun älämölö on sylkenyt turhaumahaukkua mun naamalle. Joten laskettiin kierroksia ja pitäydytään vanhoissa tempuissa. Nyt jo selkeästi miettii että onko taas pelkkää laumaa vai saisko jotain muutakin...
Vielä heilutaan turhauman ja varovaisen hyvän väliä. Mutta selkeästi objektipalkan odotus on laskenut. Se taas on laskenut kierroksia. Minimaalisesti, mutta selkeästi. Saas kattoo onko taas kerran kyseessä kahden viikon poikkeama vai olisiko tämä lopultakin se meidän viisasten kivi;)

Ajattelin ottaa klikkerin mukaan. Sen kanssa pääsee merkkaamaan oikeasta ja uskon että siitä on apua kun lähdetään uusia temppuja opettelemaan.
Mutta ei vielä. Pysytään vanhoissa, tutuissa ja turvallisissa. Lasketaan niissä palkkaodotusta ja opetellaan laumaa enemmän. Ei kiirehditä uusille urille lähtöä vaan rakennetaan perustaa nyt kunnolla. Koko ajan lisää vaatien mutta tutuissa asioissa pysyen.

Kyllä me uusiinkin temppuihin ennen juhannusta päästään ;)

Tottistreeniä

Tämän piti mennä vanhaan tyyliin laumatemppujen rinnalla ja laumapalkka piti siirtää tänne vasta sitten kun tempuissa palkkaantuisi laumalla hyvin, mutta koska tempputreeni meni kuten meni... uusiin ei päästä ja kierrokset niin helposti nousevat edelleen jos jotain hiukankin nostattavaa on tarjolla. Niih. Joten hallitreenin alkuun "esineruutumaisesti" pieniä juttuja pitkin ja poikin. Niitä etsitää, vahvistetaan "esine" ja "lisää" sanoja, ihastellaan tavaroita yhdessä, huolehditaan vireestä ja kierroksista... vasta sitten siirrytään tekemään.

No mitä sitten tehdään?
Kakeja. Pelkällä laumapalkalla.
Niistä aloitettiin. Pelkkiä kakeja ja maassa rauhoittumista.
Joka kerta kuitenkin vaaditaan hiukan enemmän. Viimeksi tehtiin kaukojen lisäksi seuraamista, pari jäävää seisomista sekä luoksetulo pysäytyksellä.

No mites se sitten sujuu?
Vähän kuten tempputreenitkin. Välillä turhaumaa. Mutta vähenemässä määrin.
Jotain uskomatontakin. Viimeksi nähtiin paras jäävä ja paras luoksetulon pysäytys milloinkaan sekä kaukot noin 2 sentin siirtymällä. Voitteko uskoa?

Ihan hirveän hiljaa mielessäni olen oikein oikein varovaisen toiveikas....

Ai niin. 
Pala kakkua??

JUU EI TODELLAKAAN. Ei mulle. Ei Rakkimukselle.
Ihan USKOMATTOMAN VAIKEAA.

Suosittelen kaikille. Ihan jokaiselle.Laumapalkka?

1. Kehu. Rauhallinen, ei liian innokas.
2. Fyysinen kosketus. Silitys, taputus. Rauhallinen, mieluummin aivan liian hitaat liikkeet kuin vähääkään liian nopeat. Voimakas, rauhallinen kosketus.

Ei kuulosta vaikealta vai?
Ei kuulostakaan. Vaan on silti.

Laumapalkkapäiviä siis takana 15. Tottistreenejä 5. Tempputreenejä 7. Lenkkejä ... no en minä niitä ole laskenut. Monta.

Ihan tämä ei etene suunnitelman mukaisesti. Mutta niinhän se on, että suunnitelma pitää mukauttaa koiraan. Ja ohjaajaan. Etenee silti. Se on pääasia.


2 kommenttia:

 1. Hei kiitos tästä postauksesta! Mielenkiinnolla jään odottomaan tietoa teidän edistymiesestä, tsemppiä!! Ja imen tästä itseeni tietoa niin paljon kun mahdollista.... ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä vaikein asia mitä milloinkaan olen tuon karvaperseen kanssa tehnyt. Eilen illalla (kun ohitettiin se ves'koeran piha ja kyseinen piski oli tietysti aidalla haukkumassa) ei kyllä ollut laumapalkasta tietoakaan. Sen sijaan ärräpäät ja sylki (ja ehkä vähän karvatkin) pöllysivät kun me "keskusteltiin" että mennäänkö tästä ohi vai ei. Huoh. Jos tolla idiootilla olis ollut edes pieni odotus että mulla ehkä mahdollisesti olis ollut jotain taskussa, edes jotain pientä ja kuivettunutta namia... niin se olis tullu siitä ohi. Vaan nyt se jo on tunnustanut että ne taskut on nykyään ihan tyhjät. Jos olis pallo ollut, niin olisin huitassut sillä ja sit oltaiskin seurattu pallon avulla pois. Mutta nyt mentiin sitten vaan "syrämellä". Toivottavasti kukaan naapureista ei nähnyt... :(
   Mutta tästä tulee hyvä. Olen aivan varma siitä. Tämä on ehdottomasti parhaita päätöksiä mitä olen tehnyt. Se keskittyneisyys mikä eilenkin tempputreeneissä oli (siellä turhauman välissä), se on jotain uskomatonta.
   Me ollaan yhdessä. Tehdään oikeasti yhdessä. Sekunti tai kaksi kerrallaan ;) Mutta kuitenkin.
   Veikkaan kyllä että muutama turhauman täytteinen postaus tästä aiheesta vielä tulee :D :D

   Poista