Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Elämä hakusessa


Hakee hakee vaan ei löydä.
Akkoja! Akkoja hakkee. Hakkee hakkee hakkee! Ja LÖYTÄÄ :D
Aikaa. Tunteja. Tilaisuutta istahtaa. Huokaista. Lepuuttaa leviää persaustaan. Nostaa karvaiset jalkansa ylös (siis kellä muka on aikaa tahi ees energiaa sheitava, häh?). Antaa ajatustensa levätä. Selkiytyä. Ehkä jopa purkautua kynän kautta ulos. Tai näppäimistöähän nykyään käytetään. Parempi niin. Ei ranne kestä enää entiseen malliin sulkakynän siirtelyä.

Aikases mukavata oli kuulkaa ku alotettiin tosa ennen jouluu se sellane reenitauko. Kattokaas ko eihän se tauko taaskaa tarkottanu että ei oltais mittää tehty. Tottakai me jottai aina silti tehrää. Toi muidu löys nääs uuden mettän. Se on ite asiasa ihan tosa meitin normimettän viäresä. Siin toispual on se misä me kuletaan välill sillee laittomasti. Niin toi muidu aina sannoo ko se siäl päästää mut vappaana kulkemaa. Ko ei sais kuulema ilman hihnaa juasta. Ees mettäsä. Mut siäl se joskus mut päästää irti. Mut siit ei kuulema saa kellekkä kertoo. Ikinäs. Ko se o laitont. Vaiks ei ne muut siäl irrallaa juaksevat piskit kyl kukkaa mistään laittomast oo koskaa sanonu. Ni et mää ole ymmärtäny et se on sit vaan niinkos meitille laitont. Kaik muut saa tehrä sillai iha laillisest.

Loppusyksy oli uskomattoman tahmainen. Märkä ja epämiellyttävä. Sellainen joka rampauttaa kaiken toiminnan. Mutta niin se on joka vuosi. Joulu ja uusivuosi. Minun painajaiseni. Tai no ei painajainen. Mutta ahdistava aika. Vaatimuksia. Pitää ottaa huomioon. Jaksaa jaksaa. Vaikka ei jaksaisi. Kun ei kiinnosta. Ei liikuta pätkän vertaa.
Suku on pahin. Niin se vain on.
Suku on silti myös paras. Perhe. Sen voimalla jaksaa.

Nii siit mettäst siis. Siin uuren mettän viäres on siis meitin vanha mettä. Ja sit siin toises viäres - niinko siin sillee siäl tois pual niinku - siäl on se perkuleen vihulainen. Tai siis sen tuhkat. Se harmaa peto joka mun päälläni ruukas nukkuu. Ja istu mun pääni pääl ko mää koitin kauneusunii ottaa. Ja puri minnuu hännäst. Nii, se on siin tois pual. Niinko sen uuren mettän. 

Ja sitä paitsi.... nyt on tammikuu :D
Uusi vuosi. Uudet kujeet. Uusi energia. Mistä ihmeestä se energia aina tammikuussa ilmestyykin? Väliäkö tuon, pääasia että ilmestyy.
Siäl on akoi. Siäl uures mettäs siis. Muistatteks ko mää joskus kertosin et yhes mettäs oli yks akka joka hävös uurestaa ja uurestaa vaiks kui mont kertaa. No nää o vähä samanlaisii akoi. Paitti et nää ei ol nii pahoi. Nää ko hakkee pois mettäst ni nää ei men sinne uurestas. Siis saman päivän aikana ainaska. Muutaman päivän pääst ne kyl taas on hävönny sin puitten joukkoon. Ja näit on enempi. Mahtaaks se olla joku tarttuva tauti ett akat ruppee hävöksimää mettään uurestas ja uurestas ja uurestas? Pittää kysyy joltain lekurilt.

Loppuvuoden tahmaisen ajan pienet mutta niin sitkeät valopilkut jatkavat oloaan tämän vuoden valaisevina soihtuina.
Perhe. Ne mualiman parhaimmat tyypit jotka pitää mut täysissä sielun voimissa Buahhaahhaa, "täysissä sielun voimissa" just joo :D Tosi vitsiniekka!
Puolisot, lapset, sisarukset. Perhe. 
Koulutettavat. Varsinkin ne muutamat. Uskolliset. Pomminvarmat. Omat ryhmät.
Ja tuo karvapersaus tietysti. Se ei valita eikä tuomitse, ei aseta vaatimuksia. Se vaan rakastaa. Varsinkin silloin kun iltaruuan aika lähenee ;)

Siäl me ollaan sit juastu. Siäl mettäs akkoi ettimäsä. Se o helkkarin kivvaa. Vaiks oikeesti mää en aina tajuu et mitä toi muidu haluu. Se urputtaa jostain "maalimiäsmotivaatiost" vähä vällii. Se varmaa tarkottaa sitä ko mun miälest olis kauhian paljo kivampi juasta yhres niit akkoi ettimäsä. Siis toi juttu et mää ens etin ja sit meen hakemaan muidun mukaani... no toimiiha seki mutku yhes olis nii pal kivampi mennä. Onneks jottai hyvvääki. Mul o kuulemma ilmasu kunnosa. Kauhian kiva. Ei nääs piänintäkä hajjuu et mikä se sellane ilmasu oikee o. Ilmasu. Se o varmaa kirjakiälel et "ilmiasu". Kattosin sanakirjast et sellase sana o olemasa. Se kait tarkottaa et mun ulkonäkö o kunnos. Mikä ei kyl oo mitenkää helppoo ollu. Siis ulkonäös hualehtimine. Toi Totoro o ollu koton vaiks kui kaua, sil o joku loma-juttu. Ja noi kaks on kans ollu paljo koton viime aikoin. Koit siin sit pittää kauneusunist hualta. Ei oo helppoo kuulkaa. Mut selkeesti oon onnistunu jos mun "ilmiasu" kertas on kunnosa. Karva kiiltää ja sillee. Komia oon.

Minulla on uusi "plääni".
Uusi suunta. Uudet kujeet.
Katsotaan toteutuuko tämä suunnitelma lainkaan. Ehkä. Ehkä ei. Aikases moni suunnitelma on jäänyt toteutumatta. Parasta maailmassa on huominen. Se tulee aina. Ja silloin voi tehdä uuden suunnitelman jos tämänpäiväinen ei syystä tai toisesta toteudukaan.
Pitänee käväistä kylässäkin. Arolla. 
Joku Outo on näköjään käynyt kolkuttelemassa ;)


6 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin!!! <3

  Johan teitä kaivattiinkin ja..ja...ja kaikkea! Hienoa kuulla että on löytynyt uutta virtaa ja yhdyn teikäläisen sanoihin siinä että joulu on kyllä kaikkinensa hyvää aikaa muttei sitä loputtomiin jaksa. Ei edes tämmöiset joilla ei ole isoa pesuetta tai vit...haastavaa sukua mutta silti, kaikki on niin kuollutta ja lopulta sitä lysähtää sohvan uumeniin....pysyvästi.

  Puolustukseksi sanottakoon että meni Joulu ja Uusi Vuosi sairastaessa eikä taudille näy vieläkään loppua mutta ei mitään väliä koska te ootte tulleet takas!
  Rakkimukselle terkkuja ja sulle pusut <3

  VastaaPoista
 2. *Siirtää perusleirinsä tänne*

  VastaaPoista
 3. WHAAAT?!?!?!
  Rojua ja rompetta, joku jurtan tapainen telttarähjä keskellä kulkureittiä?!?!
  Mitä täällä oikein tapahtuuu... selkeästi blogin pitäjä on ollut poissa ja nyt hiiret pomppii pöydillä ;)
  Ja se räkiikin vielä. Ja pärskii. Pitäiskös hakea tolle Oudolle troppia? Rommitoti, vassåkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rommitotista ja hei oikeesti, on tosi mukava että olette palanneet lomilta <3

   Poista
 4. Mysteeripostaus. Uudet pläänit ja suunnitelmat, eikä yhtään raoteta. Pidetään hulluja jännityksessä taas. Ps. Kannukselle paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! No mä annan pari vinkkiä, mutta vaan sulle ja siks ku sä oot sä :D
   Eka vinkki: 63 vrk
   Toka vinkki: tänään nähty 5 vetoketjua

   Kannus pääsee luultavimmin puukon alle tänään heti töiden jälkeen.

   Poista