Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

On kenttiä ja sitten on oma Kenttä


Mikä on mahtavinta koiraharrastuksessa? Tietysti se koira mutta siis sen jälkeen. No se harrastaminen tottakai. Missä ja kenen kanssa harrastaa. Se on se suuri juttu.
Tässä on oltu harrastamassa vaikka missä. Tuttujen kaverien kanssa missä lie kentillä. Puolituttujen seurakavereiden kanssa kanssa vähän joka kentällä. Tuntemattomien kanssa metsässä. Kouluttajan kera hallilla. Koulutettavien kera hallilla.
Ja sitten. Ne parhaat hetket. Kavereiden kera omalla kentällä. Oikeesti omien koulutettavien kanssa omalla kentällä. Oman treenipoppoon kera omalla kentällä.

Alaosaston kenttä ja alaosaston kouluttajat. 
Parhaat hetket.
Oikeita koiria, oikeita asenteita, oikeita tahtotiloja.
Ugh, olen puhunut!

SCM avatutti takajalkansa lekurilla ja leikkii nyt keppien kanssa kotosalla joten akiliidossa meitä käskytti uusi kouluttaja. Tai siis vanha ohjaaja joka jo Tiuhtia & Viuhtia männä talvena ohjeisti ja meitä siis tuuraajana nyt kouluttaa. Hah, juu torellaki :D Arvatkaas mitä hää sano tol muidul ihan ekan rata-alotuksen jälkeen... Haha, se sano "sää sähellät" buahhahhaaa :D :D Saatiin ihan alkuun vähän noottia turhasta kiirehtimisestä ja häsläämisestä. Tai siis minä sain. Rakkimus sai pelkkiä kehuja. Huoh. Rakkimus hyvä, minä huono. Ja oliko tässä jotain uutta muka? No ei ollut. Mutta oli aikases hyvä akiliitotreeni. Saatiin kouluttajakin pelästymään ;) Rakkimus tempaisi yhden hypyn (joo joo, johtuen huonosta ohjauksesta) vähän persiilleen. Hyppäsi ja kääntyi esteen takaa kiertäen takaisin tulosuuntaansa ja huitaisi puomin maahan sekä toisen siivekkeen kaatumaan. Ja jäi tietysti, pölö kun on, itse sen siivekkeen alle (alla olevasta videosta löytyy) Siis häh? Koska? Määvai? Siitäkös kouluttaja peljästyi ja kiljaisi kauhuissaan. Ihan niinkuin tuo rakki olisi edes huomannut moista siivekkeen kaatumista :D


Yksi ryhmä sai ripitystä tällä viikolla. Laitettiin vispaavia käsiä ojennukseen ja keskityttiin koiraan. Pohdittiin myöskin vakavasti koiran kurissa pitämistä ja kurittamista. Tai turhan kurittamisen jättämisestä... tai ei, siitä ei keskusteltu. Mutta olisi ehkä pitänyt keskustella. Luultavasti tullaan vielä keskustelemaan. Miten voi olla huomaamatta että oma koira puree ja ihan kohta justiinsa? Ja että provosointi tulee sieltä ohjaajalta?

Mikä on kouluttajan vastuu? Jos sinut on "palkattu" opettamaan tietyt jutut eli liikkeet tietystä lajista ja tietyltä tasolta.... ovatko nämä yleiset hallinta- ja perushommelit myöskin vastuullasi? Koira oppii seuraamaan ja jäävät ja siinä samalla vähän käyttää hampaitaan. Missä on raja, mikä asia kuuluu kouluttajalle, mikä on ohjaajan yksityistä aluetta? Jos annat neuvot ja niitä ei noudateta, mitäs sitten? Kenen on vastuu jos kun veri lentää treeneissä?
Huoh.

Onneksi on Kenttä. Maanantaina ja keskiviikkona oltiin Ladyn kanssa treenaamassa. Korvat töttöröllä tuo neitokainen teki töitä. Ihana nähdä miten neidin vietti on ajan myötä voimistunut. Kyllä se ilme vaan on niin erilainen silloin kun vietti nostaa päätään. Kaunista. Niih.
Rakkimuskin toimi suht hyvin. Hermo todellakin lepäsi kun omien joukossa sai pitkästä aikaa treenata.


 ******************************
seitsemäntoista


2 kommenttia:

  1. Hieno video jossa mun mielestä Rakkimuksesta näkyy se tekemisen meininki etkä sinäkään mikään huono ole ( tai mikä helvetti minä olen mitään sanomaan), päinvastoin koitan katsella oppimismielessä mitenkä koiraa pitää ohjata koska kuten videosta näkyy, ei sitä ylimääräistä aikaa ole kun hiton nopealla tempolla mennään.

    VastaaPoista
  2. Hekla tarttis hitaamman koiran.
    Ne proot vaan ossaa liikkuu kentäl nopeenkin koiran kans sulavan rauhallisen olosesti. Hassua. On siel kyl sellasiiki proo ohjaajii jotka on hyvii ja nopei vaiks heiluu ku UunoEinari heinänteos.

    VastaaPoista