Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

torstai 16. lokakuuta 2014

Elämä on kärsimystä

Normaalist mä en kuulkaa voi lainkkas valittaa et mua kohreltais kaltoin. Tai millään muatoo kiusattais. Mut nyt on näemmä asiat meilläki muuttunu :(

En yleensä koe koiran omistamista raskaaksi tai että se olisi tuonut elämääni lisää ikäviä velvollisuuksia tai asioita joita en halua tehdä. Siis pitäähän siitä huolehtia, tavalla jos toisellakin, mutta en koe sitä negatiivisena. Mutta kyllähän tämän koirahommaan se kivuliaampikin puoli kuuluu.

Mää en eres tajunnu et tämmöst olis tulosa. Ei mittää varotuksen sannaa. Ei niin minkäälaista. Ihan ko salama kirkkaalt taivaalt!!

Pitkään tätä oli jo mietitty. Viime vuonnakin, syksyllä, tätä harkittiin tarkoin. Mutta silloin totesimme että kun ei vielä ole pakko. Ja talvi, lumineen ja lumipesuineen, se tuli sitten kuitenkin ja asia oli siltä erää poissa päiväjärjestyksestä.

Miäsmuistiin tämmösest ei ol puhuttu eikä aateltu! Joskus sillon kyl ko mää olin pentusempi... tai no sellane keskenkasvune ainaski. Sillon tätä tehtii. Mut se liitty noihi mun iho-onkelmiin sillon joteski. Niit vaahrotettiin ja huuhreltiin ja häsättiin ihan saakelisti. Niii, ja sit ain kiälleettii ko mää vaiks ihan vaa hiukka ohimennen ajattelin et josko vaiks pikkasen rapsuttelis ko ne kutisiva niin maan paljo! Ja toi muidu tuli ain pääl ko yleine syyttäjä. Ei saa rapsuttaa, sillai se ain vinku ja vitisi ko köyhän perheen rikkonaiset rattaat.

Rakkimuksen teini-iässähän tätä toimenpidettä toistettiin vähän väliä. Ruoka-aineallergiat aiheuttivat ihotulehdusta joka hoidettiin antibiooteilla joka aiheutti hiivaa jonka seurauksena iho raavittiin rikki ja se tulehtui ja se hoidettiin antibiooteilla joka aiheutti hiivaa jonka.... huoh. Silloin rakkia ja varsinkin sen leukaa ja etutassuja pestiin lääkkeellisellä shampoolla ja mäntysuopavaahdolla tasaisin väliajoin. Ja voi jestas sitä rapsutuksen kieltämistä! Kaikki matot (jep, eteisen kuramattoa myöten!) ja muutkin rapsuttamiseen yllyttävät tai sitä helpottavat objektit poistettiin kämpästä. Vähän väliä tuo kiero rakki kuitenkin luikerteli jonnekin "piiloon" ja jos ei pitänyt varaansa, havahtui raaps raaps ääneen. Ja sitten se kieltäminen olikin jo myöhäistä kun veri valui pitkin parkettia :(

Mää en tajjuu mikä ton muidun tämmöseen nyt innotti. Tai noooooh, saattaa olla et se oli toi meitin Rinsessa? Se nääs on viime aikoin nyrpistelly nookkaansa ko se on mua tervehtinny. En tiiä miks. Mää olen iha yht rakastettava ko aina ennenki, mikkään ei ol muuttunu!!

Nyt tilanne on kuitenkin eri. Ensimmäinen laatuaan tämän rakin elämässä. Onhan se pazkalle ennenkin haissut, joka ainoa kerta kun on sellaisessa "löydöksessä" metsässä pyörinyt. Tai suoritettuaan sukeltavaa toimintaa mutaojan kätköissä. Nyt se ei kuitenkaan ole pyörinyt missään. Tai sukellellut. Se on nyt... rehellisesti likainen! Karvat on rasvaset, ökköset, koira haisee pahalle. Eikä pelkästään hengitys ja pierut. Vaan ihan koko rakki. Sanon lainkaan valehtelematta että Pazkarakki!

Ihanan pörheä, eikö olekin. Niiiiin söpö :D
  
Mää nii menin lankaan. Kyl hävettää. Muidu huikkas et "tul tänne" ja mitä mää tein, mitä? No menin tiättyki heti kysymään silt et no mitä kivvaa nyt tehrää? Samantiän tajusin et hei perzskules, mehä seistää keskell kylpyhuanett!! Vaiks siäl ei ol mittää pahhaa pitkään aikaan tapahtunukkaa, ni kyl mul silti aina vaa on hiukka varovaine olo siäl seistes. Siis ei sillee jos siäl seisoo yksin tai jonku muun kans... mut toi muidu. Ja Rinsessa. Niitten kahren kans ei tosiaanka parane jäärä kylpyhuaneesee. Mut nyt mää olin vähä varomaton. Vaiks mää koitin heti tehrä uukkarin ni kerranki toi muidu oli kuulkaa nopia! Se koppas mut vauhrista sylliinsä enkä mää ehtiny naapurin kattii sannoo ku huamasin seisovani siäl kirotus kylpyammees! Juanikas pazkiainen toi muidu aina sillon tällön, täytyy tunnustaa. Ei ihan turha likka.

Ja eikun kylpyammeeseen! Varmuuden vuoksi, koska tuon rakin iho nyt kuitenkin on suht herkkä, kaivoin kätköstä esiin loput elukkalääkärin antamasta shampoosta. Vettä, shampoota, aktiivista hierontaa ja ai saakeli miten tappava asento tuo onkaan! Seistä kylpyammeen vieressä koiran ylitse kumartuneena. Auh, selkäparka! Siihen asentoon kun itsensä taivuttaa niin ensimmäinen 30 sekuntia on ihan ok ja sen jälkeen kaikki on puhdasta tuskaa. Jos siitä ei nouse ylös alta minuutin, saa viettää loppuillan kumarassa. Voin muuten kertoa että tuon rakin turkin kanssa ei pari minuutia riitä mihinkään. Se ei ole pitkäturkki mutta ai että se on paksu ja tiheä! Sen kanssa sitten saakin varautua vähän pidempään huuhtelutuokioon. Ja kaikki tämä selkäkipu vain siksi että koira olisi puhdas.

Siäl mää sit seisosin. Muidu kaato sammiotolkulla letkust mun päälleni vettä. Lissää ja lissää vaa. Ja sit sitä kamalaa puhtaalt haisevaa tököttii jost tullee sitä kauhiaa vaahtoo, hyi helekatti! Sen kans sit vatvottii ees taas. Täysin järjetönt touhuu. Ens kastellaa. Sit laitetaan tököttii. Sit vaahrotettaa se tökötti. Ja viätetään tuskanen pualtuntine ja koitetaa päästä siirt vaahrost erroo!! Kertokaa ny joku mulle etä mikä ihmeen irea tämmöses mukamas o'? Kauihia vaiva jonka jälkee mää olen märkä kokonaisen päivän verra. Kuivataa ja kuivataa ja sit ko kaik pyyheliinat o jo märkii ni sit otetaan käyttöö viäl Rinsessan vanha ilmamoottori. Sil se aikoinas hiuksians heilutteli aamusi. Ja nyt toi muidu uhkaili minnuu sil.

Nyt se on puhdas, kaunis ja pörheä :D
Kuivuminen tuolla rakilla kestää yleensä sen reilun vuorokauden. Yritin tällä kerralla nopeuttaa hommaa hieman ja kaivoin esiin Rinsessan vanhan föönin. Ei se paljoa auttanut, mutta hiukan. Vaikka tuo karva onkin aina kosteana hiukan pörheää, niin nyt se vasta sellainen onkin! Näyttää että se lihoi pesun aikana vähintään +4 kiloa!

Mää en kyl toivu täst iha hetkee. Mää en enää haise miähel. En varmaa ees koiral. Täsä tarttis ny päästä mahrollisimman nopiast mettää ettimää jottai oikein toimivii hajustejuttuloi. Eihä tämmösel vaahrol haisevana ja karvat kiiltävänä ja, hyi helkkari, iha pörheenä nyt kehtaa ees korttelinkiarrol käyrä, mitä jos joku näkkee? Pakko koittaa pyssyy piilos vähä aikaa ja ulkoiluttaa tota muiduu vaan pimiäll.
Mitäh, tulleeks joku, ei kai kukkaa vaa näje meit?!?
Oliks iha pakko tulla ulos ennen pimiää, oliko!!!!
Vaikka tuo rakki nyt onkin hetken ajan niin ihanan pehmoinen, pörheä, hyvän tuoksuinen ja maailman kaunein (sekä hervottoman paksu :D ), niin tämä operaatio uusitaan seuraavan kerran aikaisintaan... ööh, venatkaas.... syssyllä 2016??

Ens kerral ko toi muidu koittaa tota pesujuttuu ni mää olen kyl sit nopiampi. Siin on ukkelin iha turha tulla kurkunpalojen kans sopua hiaromaa kesken kirutuksen. Sitä se nääs koitti. Iha turhaa. Mää veri korvat luimuun ja sanosin et pir kurkkus! Tai no... saatoin mä muutaman ottaa. Mut ihan vaa siks et eihän se ukkeli mittää pahhaa ollu tehny. Muiduha se sitä kirutust teki eikä hän. Ni et sitä ei lasketa jos mää hänelt muutaman kurkunpalan otin, eiks nii? Mut oikeest, ens kerral muidun on iha turha sanoo Seiso ja Ei ja Paikka ja Seiso, ens kerral mää ota jalat alleni ja häivyn! Niin kauhiaks tää elämä on menny. En koskaan ennää tommoseen alistu, EN !!!
4 kommenttia:

 1. Meillä oli just kaverin kanssa puhelua koiran pesuista. Mä olin se tyyppi joka rakastaa
  vaahdottaa koiraa ja saunottaa :D Älä ny pyörry, mutta meillä pestään kunnolla shampukalla
  kahdesti vuodessa ja pari kevyempää shampukaa. Joo ollu näyttelyjäkin, mutta aina oon pessy:D
  Me ku nukutaan saman täkin allakin :D

  VastaaPoista
 2. Kröhöm... mun pehko täytti syksyllä kolme vuotta ja mä en ole vielä kertaakaan pessyt koko koiraa shampoolla. Kasvattajan ohjeen mukaan koira pitäs pestä kerran vuodessa karvanlähdön jälkeen shampoolla, muuten sitä ei pestä kuulukaan, ellei nyt sitten tosiaan ulkoisesti likastu jostain syystä. No, mulla on ollut aina syksyisin karvanlähdön jälkeen hyvä tekosyy jättää koira pesemättä, kun nythän on niin kylmäkin, että sehän jäätyis sit pihalla, jos se olis vähän kostee... Niinpä en ole sitä pessyt, muuta kuin suihkuttanut kura-aikaan pahimmat kurat pois jaloista ja mahan alta ja tietenkin sitten, jos se on kierinyt jäteöljyssä korvineen, niin semmoset on pesty. Mutta koko koiran pesu on ollut autuaasti tekemättä. Kunnes nyt sitten kun alkoi loppukesästä karvanvaihto... Huomasin, että niissä irtoavissa tupoissa oli aika reilusti joissakin hilsettä tyvessä, millaista ei ole ennen ollut. Joten päätin, että nyt se rakki on oikeesti pestävä kunnolla tämän karvanlähdön loputtua. Tilanne on nyt se, että shampoo on hankittu ja se odottaa kylppärissä, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tarttua pesutoimiin. No, vielähän tota karvaakin irtoaa, ettei kai tässä mikään kiire..... :D

  VastaaPoista
 3. Älä sure. Tiistaina ku nähdään, niin lastaan namilaatikon täyteen ja annan ne kaikki herkut sulle. Sillai ettei se katala eukko näe. Hys hys...

  VastaaPoista
 4. Eksyin vasta nyt tänne mutta varsin osavaan aikaan koska Aljoh koki eilen saman kohtalon, tosin suihkusellaisen koska meillä ei ole kylpyammetta. Oli päivälenkillä löytänyt lehmänpaskakasan (joita täällä on väkilukuun nähden jos ei nyt ihan kymmenkertainen, niin ainakin kahdeksankertainen määrä) ja pyörinyt siinä sydämensä kyllyydestä. Voi pimpain mikä käry täällä leijui vielä illalla kun tulin himaan! Haisi ihan kolme kuukautta putkeen ryypänneeltä turkkilaiselta joka on vääntänyt savet punttiin.

  Sympatiat sekä sulle että Rakkimukselle (nauratti varsinkin se "etten mä haise enää miähelle.." ) :D

  VastaaPoista