Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Mölinätreenit 2.9.14


Ulinaa ja haukkua, mölinää ja ininää.
Sitä se taas kerran oli. Janina liikkuroi meille treeneissä eilen AVOimen luokan liikkeet. Ja kiasus että Rakkimuksella taas oli kuppi nurin ihan ensimmäisestä kontaktista asti. Se hötkyile kentälle ihan into piukassa ja puks! ei kuppi kestänytkään enää kentällä kulkemista.

Siis suorittihan tuo karvaperse ihan suhteellisen hyvin (noutoa lukuunottamatta) mutta se ulina.... Luoksetulossa se on aina hiljaa, se jää jättökäskystä alkaen odottamaan että koska saa rynnistää. Mutta kaikki muut liikkeet meni metelin puolelle. Teknisesti ok (paitti se nouto) eli siltä osin olen tyytyväinen.

Noutokapula on teillä tietymättömillä (missä ihmeessä se voi olla, justiinsa mä sen jossain näin!) joten otettiin nouto patukalla. No eihän se meinannut ymmärtää oikeaa luovutusta lainkaan ja uusittiin varmaan nelisen kertaa ennen kuin alkoi tapahtumaan. Saatiin oikein kunnon ääntäkin aikaiseksi kun tiputti patukan jalkoihini eikä suostunut ottamaan sitä uudelleen ylös luovutukseen. Rakkimus haukkui ja komensi minua nostamaan sen ja minä avustin käsiohjauksella oikeaa paikkaa ja toistin rauhassa käskyä. Kyllä se lopulta tajusi että karvaperseen vastuulla se kapulan nosto on eikä minun :D Ja oli jopa aika suorassa.
Ja siis eihän sen olisi kuulunut olla suorassa edessäni luovuttamassa mutta koska nosto oli niin työn ja tuskan takana niin en ruvennut viilaamaan siitä että toteutti vanhaa pk-luovutusasentoa eikä nykyisin käytössä olevaa TOKO-luovutusasentoa. Tuollaisessa hetkessä se vahvempi tapa sieltä aina nousee näkyviin ja jos sen kerran suorittaa oikein niin mikäs siinä. Hyvä luovutus on hyvä luovutus niin kauan kun tyyli on jokin sääntöjen hyväksymistä vaihtoehdoista.

Paikkamakuu, joka oli siis toinen kentälle tulo, oli myös ininää. Aina siihen asti kunnes menin teltan taakse piiloon. Sitten se olikin ihan rauhassa, tiputti lonkalle, taittoi tassun tyynyksi päänsä alle ja makoili telttaa tuijotellen.
Eli...? Rakkimus ei tiedä mitä tapahtuu kun se jätetään maahan. Vasta kun olen piilossa, se saa varmuuden liikkeestä. Joten...? Etumerkki tai jättösanan vahvistus?
Jättösanan vahvistus. Se lienee järkevin lääke tähän.

Kolmas kerta kentälle ja lopultakin. Pitkää seuraamispätkää ja palkattomasti ja JES SIELTÄ SE TULI!! Keskittyminen, hyvä tekeminen ja   h i l j a i s u u s .
Seuraamista käännöksin, täyskäännöksin, ympyröin molempiin suuntiin (ei pysähdyksiä), lieviä tempon vaihteluja, jäävät, kaket, kolme luoksaria siellä väleissä sekä lopussa yksi tosi pitkä luoksari jossa seiso-seiso-maa ja paks! takapalkalle.

Kun kuppi on pystyssä ja kierrokset oikeilla tasoilla niin tuo koira on kuulkaa teknisesti aikases hyvä.

Jörö välillä höpisee että jos uusi pentu jossain vaiheessa tulisi niin Rakkimus jää sitten hänen kanssaan eläkepäiviä viettämään ja minä keskittyisin vain pentuun.
Hah, älä unta nää, ei tuu tapahtumaan, tuo karvaperse kulkee meikäläisen matkassa kuin takiainen :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti