Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Makkaraa ja nakei ja lihapullii ja akoi...


Kylä mettäsä on kuulkaa sitte mahtavaa! Mää pääsin taas viikonloppuna tonne akka-mettää. Se on kuulkaa ihan sikamaisen hauska paikka. Siäl saa juasta nii pal ku haluaa ja sit saa viäl herkuiki.

Mut en mää kyl ihan kokonas sitä hommaa tajuu. Vartokaas ni mää selitän ett mitä siäl tapahtuu ni jos vaiks sit joku teist ossais kertoo mul et mist ihmeest täsä oikkest on kyse.

Vaan ensteks, niinko aina elämäsä, tullee tiätyst tyä. Ensteks tyät ja sit vast huvit. Sillai se mennee koirienki elämä. Elikättens sunnuntaisi mää ylleensä kaitsen tota muiduu ja AliisanMummoo tuol markkinoil. Vaan tällä kertaa mul oli kuulkaa ihan vaan helkkarist isompi tyämaa! Mun Hoka tuli kans mukkaa! Ja sit ei kuulkaa toi vahtimine ollukka ennää yhtää helppoo. Vanha ja lyhyt meni siäl jossai pöytien välisä ja jumittu aina jonnekki, näky menneen ennen aikojaan kahvillekki. Ja toi Hoka meni ko hirvi etiäpäin. Ei pysyny muidunka vauhti normaalina ko Hoka mennä viiletti. Ja se vanha ja lyhkäne, se ei ees yrittäny pysyy peräsä. Onneks siält sil löytys kaikkee kivvaa, Hoka varsinkin oli oikkeen hekumoisa ku se löysi jonkun piänen pytyn. Emmää eres yritä ymmärtää miks, ko ei sin pyttyy mahtunu eres kuanoo laittamaan. Mut Hoka ny on muutenki ain ollu piäneen tyytyväine.

Mää vähä eppäilen et Hokan etutassu on rikki ko se sitä tollee hassust piteli, varvasta sojotteli. Toivottavast se paranee pian. Pittää varmaan muuten sanoo muidull et se vois leikata ton Hokan kynnet...

Ja sit ko tyät oli tehty ja aamiainen saatu, ni otettiin nokoset ja sen jälkeen mentiin sin mettää. Elikättens ensteks me mennää autol semmosel isol aukial tonne mettän keskel. Sinn tullee usseemman autoo ja kaikis on akoi ja koirii. Nii ja mul siis on tiättyki muidu mukan. Ensteks kaikki noi akat keräänty siihe autojen viäreen, ne juarus ja höpötti ja me koirat päästiin yks tai kaks kerrallas kus... siis niinku tyhjentämmään rakkomme.

No sitku ne akat on saanu juaruttuu... tai oottakees, se tais olla "tehtyy reenisuunnitelman", siks ne sitä sannoo. Nii, sit mennää mettää ja noi akat kävelee enstekst metäsä toiseen suuntaan ja sit takas toiseen suuntaan. Ne mennee sillee rivisä, tosi isot välit. Ja me päästää välill sinne mukkaa, saadaan juasta ihan sekopäisinä akalta toiselle ja pisin ja poikin. Noi on oikeesti tosi outoja noi akat. Sillon ko me juastiin akalta akalle ko ne kävelee, ni sillon me kuulemma "tallataan alue". Mut sillon ko pellol mun muidu tallaa, ni se mennee sillee askel askeleelta eikä päästä mua lähellekkää koska siäl pellol mää en kuulema tallaa vaan mää sotken. Mite ihmees erestakas riakkumine voi toises paikas olla tallaamist ja toises sotkemist? Mää vaa kysyn. Mut kukkaa ei näemmä vastaa.
On noi sit outoi elukoi noi akat.


Sit ko siäl mettäs on tallattu ni sen jälkee me koirat päästää sinne yks kerrallas. Ja siin on kuulkaa vaikia pyssyy rauhallisena. Se on kuulkaa nii jännää! Ne akat juaksee sinne mettään piiloo ja sit me saaraan ettii ne yksi kerrallas. Ja tiätteks, niil akoil on kaikill' sapuskaa mukana! Mä en vaa ymmärrä et miten helkkarin hyvä tuuri meil on ton muidun kans käyny ku me ollaan löyretty just se mettä missä on akkoi ja vieläpä sellasii akkoi joilla on mun lempparii. Ensinnäki siis RUAKAA ja vieläpä sitä mahtavaa MAKKARARUAKAA!! Siis tajusittekste, ne akat antaa mulle makkaraa aina ko mä löyrän ne.

Muidu unohti mun pantani kottii ni sit mun oli pakko reenata
kaksil valjail. Voitte vaa arvata kui helkkarin kuuma
siäl mettäs juastes tuli ko kahret vaatteet
ol päällekkäi. Hiukka hiki!

Vähä tää on vaikiaa kyl ymmärtää... siis miksköhä ne oikkee on siäl mettäsä ne akat? Ja miks ne antaa mull' aina makkaraa? Sitä taitaa olla iha turha miättii et miks ne kaik akat siäl mettäs majailee, noil ihmisil - ja akoil varsinkin, niinko toll mun muidull' - niil on kyll' nii ihmeellissii tapoi. Mut se makkara? Tottakai se mul kelpaa, mää en ol ikin hyvvää makkaraa ylenkatsonu, en tosiaankaa. Mut vähä vaa miätityttää et mahtaaks ne pelätä minnuu ne akat ko ne aina sitä makkaraa turpaan lykkää? Vai onks ne vaa ilosii ko ne on löyretty? Mut se makkara... siis siit tää mul miäleen tuli ko eilen mää juttelin semmosen tyttelin kans, se kävi siäl samas mettäs akkoi keräämäs, ni se sano et sil annetaa aina lihapullii ja nakei. Mut mulle ei ol kukkaa koskaa mettäs antanu lihapullii ja nakei. Itteasias joskus pentuna olen saanu mut en ennää monneen vuateen. En koton, en mettäs. Ni mää vaa miätin et pitäsköhä ens kerrall mennä siihe viäreiseen mettää, jos siält löytyis niit nakei? Vaiks se tytteli väitti kyl et iha samas metäs hää oli juassu.
Outuu. Semmää sanon et aikases outoo.

Nakei tai makkaraa tai lihapullii, ei kaits sen nii välii oo, pääasia et on RUAKAA ja HYVVÄÄ RUAKAA :D Kyl mää ens kerrallaki taas juaksen niimaanpal ko ikinä tassuist lähtee :D Vaiks muidu jottai niitte toiste akkain kans urputti et ko mää vaan juaksen enkä haistele. Ko pitäs haistella mukamas. Emmää ymmärrä. Pellol ko mennää, ni sillo lykätää kuano kiinni maaha ja mennää justiinsa ja tasan tarkkaan hajun mukkaa. Mutku ei tual akka-mettäs ol semmos samanlaista hajujälkee maasa! Siäl haisee kyl, mut se leijailee sillai paljo enempi ilmas. Niis kaikis jutuis ku siin maas kasvaa ja matalis oksis ja pitkis heinis... millai siäl mukamas mittää hajuu pitki pystyis menemää? Mun miälest se riittää iha hyvi et mää juakse eestaas niin pertszkuleesti ja kyl ne kaik akat o tähänki asti löytynyt! :D2 kommenttia:

  1. Vähän jäi mietityttämään toi pieneen tyytyväinen??
    Enpäs taida hakea sulle enää makkaroita ;)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli hyvä kuvia myöten!!
    Sulla on Rakkimus toi verbaalinen taito jotain ihan huikeaa ja sä kerrot noiden naisten systeemeistä silleen hyvin, kais tiät? :D

    VastaaPoista