Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

torstai 19. kesäkuuta 2014

Mölli TOKO 18.6.14


Kah, me tunnumme olevan aika helposti kiusaukseen lankeavia tyyppejä :D
Naapurikaupungista ilmoittelivat että juhannusviikon keskiviikkona olisi möllikisaa tarjolla.

Möllikisahan on siis sellainen epävirallinen kisa jossa, säännöt vaihtelevat hiukan kisakohtaisesti, voi halutessaan palkata koiraa liikkeiden välissä. Arvostelu on koeohjeen mukainen, vähennetään tietysti pisteitä jos ohjaaja helpottaa jotain osiota tai palkkaa liikkeen aikana (palkkaus liikkeen aikana vetää jo nollille kyseisen liikkeen). Mutta pyritään siis siihen että pisteet vastaisivat mahdollisimman tarkasti todellisuutta. Liikkeiden välissä tehty palkkaus vähentää vain kokonaisarvosanaa. Ja tietysti koiran tekevät paremmin jos niitä palkkaa välillä, eli ihan suoraan ei pisteitä tietenkään voi verrata virallisen kokeen pisteytykseen. Mutta siis, harjoituskoe on kyseessä. Ihan kuin agiliidossa on epikset.

Mutta siis, mehän annoimme ylipuhua itsemme tuonne möllitokoon. Ajatuksena tehdä tästä tokosta uudelleen kivaa ja opettaa ohjaajalle että koetilanne ei vaadi jäistä rautatankoa persiiseen vaan voi ihan rauhassa hengittää normaaliin tapaan. Ja koiraa voi kehuakin, ihan siellä virallisessakin kokeessa kehuminen on sallittua ;)

WTF?!?!? Siis sika? Mä sain vihreen sian.... mitä mä teen SIALLA????

Sää oli tyypillinen juhannusviikon sää. Paitsi että aurinko paistoi kyllä jonkin verran. Mutta ei sentään lämmittänyt, siitä piti hyytävä tuuli huolen. Meno ja meininki möllissä oli kuitenkin sen verran rentoa ja sujuvaa että kesäisen lämmön puute ei haitannut laisinkaan. Toimitsijat olivat ajan tasalla, tuomari oli tarkka mutta reilu ja rento, palkinnot olivat yllättävän hyvät. Kisakumppaneiden joukosta löytyi vanhoja ja uusia tuttavia. Kummasti se lähentää porukkaa että jokaisella oli jokin tietty agenda, liike tai juttu, joka oli päällimmäisenä tässä möllikisaharjoituksessa. Osa tuli tietysti ihan vain koerutiinia hakemaan ja osa testaamaan että missä mennään. Mutta suurin osa meistä oli todellakin paikalla jonkin nimenomaisen syyn vuoksi. Toiset paikkamakuuta vahvistamassa, toiset tunnetilaa, toiset pitkää kokeenomaista palkatonta treeniä hakemassa. Kisan jälkeen vaikutti siltä että kukin oli saanut haluamansa.

Myös me. Onnistuimme olemaan rentoja ennen suoritusta sekä iloisia suorituksen aikana. Vielä on parannettavaa ohjaajalla tuon rentouden suhteen, mutta suoritus onnistui yli odotusten. Siltäkin osin että pisteet oikeuttivat ykköstulokseen ja sen kyytipoikana voitimme avoimen luokan.

Nyt jatketaan tällä linjalla hetken. Iloa kehiin ja muutama möllikisa kalenteriin. Rakennetaan kestoa ja katsotaan hiljenisikö se ulina vielä jonkin verran ;D4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Laitoitko äänet päälle kun katoit ton videon. Mä en ihan ole samaa mieltä tosta "ihanasta" ;)
   Joku zattanan karvaperse vingutti tota illalla melkein tunnin. Siinä vaiheessa multa petti hermo ja nakkasin kaappiin koko saakelin sian!

   Poista
 2. Ai sille kävi niinkuin kupeittesi hedelmän ambulanssilelulle ;)

  VastaaPoista
 3. Jiieii!
  Onnittelut hienosta menestyksestä - te olette vaan aikaisemmin pihdanneet taitojanne mutta nyt päätitte näyttää :D

  Mulla oli äänet päällä kun katselin ja mun täytyy kiittää Aljohia siitä että se tuhoaa ensimmäisenä noiden v***n vinku/pärinä - lelujen sielun ja sitten kun ne ei pidä enää ääntä, ei koiraa pahemmin mokoma petrokemiallinen möykky enää kiinnosta.

  Annat Rakkimukselle nyt heti takaisin sen ansiokkaalla toiminnalla voittamansa palkinnon koska ajan myötäkuulosuojaimiin tottuu :P

  VastaaPoista