Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

perjantai 13. kesäkuuta 2014

AVO nolla, jälleen kerran


Kiitokset tsemppausviesteistä!

Pohjanoteeraus silti tuli tehtyä. Kasassa surkeat 78 pistettä (10.6.2014).
(Tai siis AVO-luokan pohjanoteeraus. ALO-luokassahan meillä on plakkarissa pyöreät nolla pistettä, muistona kokeesta jossa Rakkimukselle tuli ikävä iskää kesken kaiken...)

Tuomari esittelee meille "paikkamakuu-nollaa".
Tässä koko kauhutarina:

Paikkamakuu: 0 pistettä.
Nyt se sitten tapahtui. Ei meinaan ole ikinä ennen tapahtunut. Rakkimus lähti hiippailemaan perääni heti kun ylitin kehänauhan! Siis sehän on piippaillut ja muistaakseni joskus aikojen alussa treeneissä jopa ryöminyt about koiranmitan verran. Mutta yleensä pahimmillaan se vaihtelee persauksen asentoa levottomasti ja piippaa.
Veikkaan että tämä aiheutui viereisestä koirasta. Rakkimus ei ollut aivan parhaimmillaan kun menimme kehään, mutta sain sen rauhoittumaan hyvin tekemällä pienen "kierroksen" seuruuttamalla kun menimme meille osoitettuun paikkaan. Vaan yks'kaks viereinen koira murisi meille. Ohjaaja komensi välittömästi koiraansa mutta Rakkimus tietenkin katsahti korvat sojossa sinnepäin, joten minäkin jouduin komentamaan. Jäikö tästä sitten koiralle niin outo fiilis vai pelkäsikö minun uljas saksanpaimeneni ruskeaa noutajaa... koirat jäivät valitettavasti makuulle siten että ne tuijottivat toisiaan. Joten mun pieni arkajalkani sitten päätti poistua paikalta.
Pazka juttu mutta olen kuulkaa todella helpottunut että Rakkimus valitsi minun perääni poistumisen eikä provosoitunut mihinkään agressiivisempaan vaihtoehtoon. Vaikka tämän liikkeen nollaus tuhosikin koko perskuleen kokeen, niin olen silti erittäin tyytyväinen Rakkimuksen valintaan. Ja silti... Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.
Vaan mistäs löydetään muriseva häiriökoira treeneihin? 

Seuraaminen: 7 pistettä.
Piippii UUAAA HAUHAUHAU poingpong HAUHAU!!!!
Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Jäävä seisominen: 6 pistettä.
NIIN KAUNISTA!!! Tätä on reenattu ja sen huomasi. Koira pysähtyi kuin seinään.
RAKKIMUS ON PARAS :D
Vaan.... ollaan sitten treenattu liian lyhyellä takaa kierrolla. Kun en palannutkaan koiran vierelle riittävän läheltä, niin sittenhän piti karvaperseen siirtää etujalkojaan minua vastaan ja seisoi poikittain. Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Jos tuo alla oleva ei toimi, niin tässä suora linkki juutuupiin.


Luoksetulo: 5 pistettä
Juoksi about 3-4 koiranmittaa ennen kuin pysähtyi vaikka annoin todella KOVAN käskyn. Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Jos tuo alla oleva ei toimi, niin tässä suora linkki juutuupiin.


Jäävä maahanmeno: 6 pistettä.
Tätäkin on treenattu. Ja näköjään vähän turhaan. Huoh. Vaati kaksi käskyä ja maahan mennessä haukahti. Ja istumaan noustessa. Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Hyppy: 0 pistettä.
ARGH!!! Rakkimus oli niiiiiiin hyvä. Kunnes! Vaikka olen aina treeneissä tiedostanut Rakkimuksen ennakoivan helposti ja joka treenissä teen ns. turhaa suun aukomista ennen käskyn antamista, siis idealla että koira ei lähde tekemään heti kun avaan suuni vaan oikeasti odottaa että käsky tulee ulos... niin nyt ei toiminut tuo sitten lainkaan. Rakkimus hyppäsi LOISTAVASTI, jäi esteen eteen (eikä ajautunut sivulle, jeee!!!), istui hiukan hitaasti mutta ensimmäisellä käskyllä, palasi MAHTAVASTI takaisin, kiersi nopeasti perusasentoon (vinoon mutta silti) ja otti hyvän kontaktin.
Vaan lähti kuulemma paluuhyppyyn samaan aikaan kun avasin suuni eli ennakoi. Ja tuomari oli tarkkana (tarkempi kuin minä, seisoin suu auki toljottamassa että miksi tuo tyyppi nollaa näyttää).
Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Jos tuo alla oleva ei toimi, niin tässä suora linkki juutuupiin.


Nouto: 0 pistettä.
Odotti vierellä hienosti ja piti kontaktin kunnes sai noutokäskyn. Sähelsi hiukan kapulalla, toi suoraan eteen.... tiputti maahan... JA OTTI MAASTA UUDELLEEN... ja tiputti uudelleen. Huoh. Nostin kapulan maasta, Rakkimus odotti hyvin kapulan nostoa ja lähti vasta käskystä sivulle. Hyvä kontakti.
Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Kauko-ohjaus: 6 pistettä.
Nousi ensimmäisen hitaasti, muut suht ok. Haukkua louskutti ja siirtyi ihan hiukan eteenpäin. Odotti ohjaajan paluuta todella hienosti. Haukkui perusasentoon noustessa.
Shittande. Eiku reeniä lissää perskule.

Kokonaisvaikutus: 7 pistettä.
Tuomari piti koirasta, toivotti hyviä treenejä ja sanoi että noin työhaluiselle ja motivoituneelle koiralle olisi syytä löytää mielentilaan toimivat menetelmät, hän haluaa olla tuomaroimassa tämän koiran onnistunutta suoritusta. Mutta nyt ilmassa oli niin paljon ulinaa ja komentelua (haukkumista) sekä koirassa epävarmuutta siitä että tekikö se nyt oikein vai ei, joten seiskaa parempaa ei pysty antamaan.
Buah, olin aivan varma että sieltä tulee vitonen ;) 

Kokeen jälkeinen muistilista:
 • Treeneissä on käytetty suht onnistuneesti laumapalkkaa -  miksei ohjaaja palkannut koiraa kokeessa laumalla kertaakaan?!?!?
 • Treeneissä muistettavaa:
  - ohjaajan pitää aukoa suutaan ja vaikka haukotella jotta koira ei ennakoi käskyjä
  - jäävissä pitää tehdä koiran takana pidempää lenkkiä
  - noudon luovutusta pitää treenata lisää (pitoa sekä pito+luovutus)
  - luoksetulon pysäytys vaatii lisää treeniä, pitää vaatia parempi pysähtyminen
  - paikkamakuu tarvitsee.... murina ja haukkumishäiriötä?
 • MIKSEI TOKO OLE ENÄÄ KIVAA...??

Miten olisi muutama möllikoe? Ohjaajalle muistilista käteen jotta tietäisi mitä pitää tehdä? Koskapa pääongelma on se, että ohjaaja ei kokeessa kerro koiralle että tekikö koira oikein vai väärin, ja sitten koiran kuppi kaatuu lopullisesti, joten muistilista voisi olla vaikka tällainen:


MUISTA
SAAKELIN PÖLÖ
PALKATA KOIRA LAUMALLA
LIIKKEIDEN VÄLISSÄ!!!!


Ja muista etsiä TOKOilun ilo takaisin jostain,
minne perskuleeseen tuo lieneekään ryöminyt piiloon!


Koira hyvä. Ohjaaja huono.
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!
5 kommenttia:

 1. Hö. Mun mielestä toi näytti hauskalta ja Rakkimuksellakin oli selkeesti hauskaa - sä ja tuomari ootte nyt vaan tosikoita! ;) Ai mitenniin mun käsitykset tästä touhusta on nyt päässeet metsittymään? O.o
  Ps. Meillä ois yks metelöivä häirikkö mistä ei tuu mitään, se vois tulla keuhkoomaan teille härötreeniin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsittymään?!?
   ... siis kuka sä oot? Tunnetaaks me? Ollaanks me nähty joskus TOSI KAUAN sitten ??

   :D :D :D :D :D

   Poista
 2. Hyvät videot (aina, varsinkin kamera"miehen" kommentointi) koska ne selvittävät tilannetta heti hemmetin paljon enemmän kuin itse teksti, olkoonkin että se on vesiselvää ja varmasti kertoo oikealle kouluttajalle/koiraihmiselle enemmän kuin tällaiselle tavalliselle paimenelle.
  Mä kyllä antaisin pisteet koko porukalle (paitti en tietenkään typerälle tuomarille) koska Rakkimus teki hommat hienosti ja jahka te pääsette sopuun kuvakulmista niin homma eikun paranee.

  Tyhmä kysymys/toteamus mutta onko kilpailutilanne niin paljon erilainen että Rakkimus käyttäytyy sen tähden eri lailla kisoissa kuin treeneissä, tarkoitan tällä sitä että jos treeneissä menee hyvin mutta kisoissa tökkii niin pitäisikö kisoissa käyntejä olla enemmän?

  Niin ja mä voin tulla ihan kahveepalkalla muriseen teidän treeneihin. Osaan mä haukkuakin ja ryömiminenhän menee luonnostaan - kiitos meillä asuvan Valkyrian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymys ei ole lainkaan tyhmä, vaan päinvastoin iskit asian ytimeen.

   Ohjaaja on täysin erilainen kokeessa kuin treenitilanteessa. Miksi? No perskuta, sen jos tietäisi niin asialle olisi ehkä jo tehty jotain :/ Agikisoissa (vaikka ne nyt ovatkin olleet vain epävirallisia möllejä, niin silti) olen samanlainen kuin treeneissä.
   Vaan TOKO-kisoissa... huoh.
   Ehkä mulla on vaan niin kova kisäjännitys. Pätemisen tarve. Jotain.

   Eikä Rakkimus siis käyttäydy eritavalla. Vaan minä. Ja Rakkimus sitten vain reagoi minun käytökseeni. Oonko joskus sanonut että koira hyvä, ohjaaja paska?

   Yksi tuomari sanoi minulle kerran että koirien douppaus on kielletty. Eikä ohjaajakaan saisi olla aineissa. Mutta minun kohdallani yhden oluen harkitseminen hiukan ennen kehään tuloa voisi olla ihan ajateltava vaihtoehto. Eli hiukan jännityksen laskua tarvittais noissa kisatilanteissa.

   Poista
  2. No et sä mikään paska ole ja kait se on uskottava että koira (koska olen sen Aljohistakin huomannut) aistii ihmisen mielenliikkeet ja tunnetilan paljon herkemmin kuin mitä me osataan kuvitella.

   Olut tai pari vois olla ihan ok mutta pidättäydy niissä tai Hogathalla on saatanallinen tekeminen että se saa pysyy sut kuvassa ;D

   Poista