Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

lauantai 31. toukokuuta 2014

Pilata vai ei pilata?


Vai onko tässä nyt edes mitään pilattavaa?

Rakkimuksen lihasongelmat ovat selkeästi loppusuoralla, venyttelyt sujuvat ja koira käyttäytyy kuin ilkikurinen pentu. Ihan täysin auki ei tuo kaula ole ja siitä syystä jonotammekin seuraavaa peruutusaikaa Tanjalle. Mutta sitä odotellessa elämme normaalia elämää. Rajoitamme ainoastaan hyppykorkeuksia sekä vältämme täysin vetoleikkejä. Joka ei muuten olekaan niin helppoa kuin luulisi, en vielä ole pystynyt selittämään ymmärrettävästi tuolle karvaperseelle tämän kyseisen leikin lopettamisen tärkeyttä.


Nyt on tottispuolella palattu arkeen. Ohjatut treenit pyörivät normaalitahdissa. Tällä viikolla olemme talvilomani kunniaksi treenanneet vähän ylimääräistäkin. Ja se on ollut kerrassaan valaisevaa. Sen lisäksi että treenit ovat olleet kaikkea mahdollista täydellisestä katastrofista kerrassaan mahtaviin suorituksiin. Kaksi treenikavereistani päästelivät näet ohimennen suustaan pieniä helmiä. Sellaisia harmaita pieniä juttuja jotka pyörivät maahan muiden sanojen mukana ja vasta hetken kuluttua huomaat miten auringonsäteet sytyttävät ne eloon. Kaksi helmeä, kaksi totuutta, kaksi asiaa joita en ole tajunnut aiemmin tarkkailla. Vaan onneksi nämä kaksi henkilöä pukivat tuo asiat sanoiksi.

Se olen minä. Ei koira.
Minä käyttäydyn treenatessa eri tavalla riippuen täysin vieressä olevien ihmisten etäisyydestä minuun sekä riippuen siitä keitä ihmisiä on paikalla.
Entäs koira sitten? No sehän vain reagoi minuun.

En ole milloinkaan tajunnut olevani itse niin erilainen! Siis kisajännitän, joo. Mutta että minulla edelleenkin olisi suorituspaineita oman treeniryhmän edessä? Kyllä. Kyllä se niin vain on.

No mitäs asialle voi tehdä? En tiedä. Vielä.

Viisastenkiven vastausta odotellessa taidamme ottaa riskin. Ehkä pilaamme kaiken, ehkä emme. Laitoin sähköpostilla kyselyn. Katsotaan miten käy.


6 kommenttia:

 1. Ihan ensiksi täytyy kehua Rakkimuksen uljasta olemusta - se on todella komea rotunsa edustaja!
  Tietty olen onnellinen jos teillä alkaa terveysongelmat olla takanapäin ja toivottavasti pysyvätkin kun olette aikas taistelun niiden kanssa käyneet.

  Hyvää kesäkuun alkua ja muista olla oma ittes - ajatuskin sun doppelgangerista hmm....ihastuttaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I, me and myself. Sekä Rakkimus tietysti.
   Tällä kokoonpanolla edetään :D

   Poista
 2. Et sä mitään pilaa. Mä luotan teihin ;)

  VastaaPoista
 3. Tosta oon saanut kanssa noottia että reenaan eri ihmisten aikana eri tavalla. Joskus on kamala kiirus omalla vuorolla, hävettää ku koira liiskaantuu hajuun ja joidenkin seurassa rentoudun ja saan aikaan tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen "mukamas" ollut tietoinen että stressaan ja kärsin suorituspaineista. Mutta yllätyin kyllä miten eri tavalla treenaan oman kouluttajani läsnä ollessa versus yksin touhutessani! Olen vain ajatellut että kärsimme "kyllä se kotona toimii" syndroomasta, mutta en ollut tajunnut asiaa kokonaisuutena. Nämä on näitä miksi treenataan porukalla. Että kaverit lausuu ääneen jotain sellaista jota itse on tuijottanut pari vuotta mutta ei ole ymmärtänyt näkemäänsä. Nyt ollaan treenattu niin että aloitan Rakkimuksen kanssa kahdestaan ja sitten treenin loppupuolella kouluttaja tulee viereen hiippailemaan. Ja minä sitten yritän pitää mun & Rakkimuksen tunnetilaa samanlaisena läpi koko treenin.
   ... yllättävän vaikeaa :/
   Mutta on tässä hyväkin puolensa. Kun löytyi syy, niin nyt on mahdollista tehdä asialle jotain. Etiäpäin vaan sano mummo lumessa sekä serkun juuri kävelemään oppinut mukula ;)

   Poista