Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Orivesi 29-30.3.2014 / Part II, asenteista


Koiria. Paaaljon koiria. Erilaisia koiria.
Isokorvaisia, pienikorvaisia, pitkäkarvaisia, lyhytkarvaisia, ihan nylkyturkkeja, vietikkäitä, saalistavia, isolla agrella, pelkkää saalispimpulaa, hyvähermoisia, piippaavia, puhtaita stressipalloja, matkalaukkuja, suoria selkiä, krinnaavia kintereitä, kadonneita silmiä, koristekorvia. Kaikki ne on niin erilaisia.
Se mikä näitä karvaperseitä yhdisti, oli heiluva häntä.

Ihmisiä. Paaaaljon ihmisiä. Erilaisia ihmisiä.
Isoja perseitä, hyllyviä alleja, tiukkoja lihaksia, punaisia hiuksia, palaneita poskia, mutaisia treenivaatteita, atleettirunkoja, laihaakin laihempia, tasapaksuja, lyhyitä ja pitkiä, persjalkaisia, hitaita, kömpelöitä, pystyviä, hyvä koordinaatio, huono koordinaatio, reagointinopeutta laidasta laitaan, selkeitä, mustavalkoisia, rauhallisia, hermostuvia, sähliä, arjen sankareita. Kaikki me ollaan niin erilaisia.
Se mikä näitä treenipukuun sonnustautuneita yhdisti, oli hymy.


Ja härreguud jälleen kerran. Nuo kaksi ihmeellistä ja kirjavaa joukkoa kun laittaa yhteen, niin siinä on kuulkaa yhdistelmää jokaiseen makuun.

Hyvin sen huomaa tuollaisella lyhyelläkin leirillä, miten erilaisia me todellakin olemme. Miten tosissaan ja pilkun tarkkaan toiset treenaavaat. Miten vieressä joku voi ottaa rennommin mutta yhtä tarkkaan. Miten joku yrittää ja yrittää mutta oma hallinta pettää eikä pystykään olemaan niin selkeä ja mustavalkoinen kuin mitä haluaisi. Miten jollekulle riittää vain se, että ihan jokaisen treenikerran lopuksi ei tarvita paikkaustarvikkeita. Miten vaikeaa se palkkauksen ajoitus välillä onkaan. Eikä koiran kanssa leikkiminen tule jokaiselta luonnostaan. Ja kaikki tämä kun pitäisi vielä suhteuttaa sen koirayksilön tyyliin!
Niin joka junaan ja jokaiseen vaunuosastoon meitä riittää.


Sinä, se henkilö joka treenistä toiseen tarvitsee niitä paikkaustarvikkeita ja vain siksi että on helpompaa antaa arjessa periksi, miksi sinä tulit leirille? Et suostu ääneen tunnustamaan todellista ongelmaa vaan kierrät sen. Yhä aina uusilla tavoilla, mutta edelleen kiertäen.
Tulit leirille nauttiaksesi leiristä, yhdessäolosta, kuuluaksesi joukkoon. Tulit leirille koska sieltä on saatavissa asiantuntevaa apua, neuvoja, ohjeita kädestä pitäen.
Miksi et käyttänyt tilaisuutta hyväksesi? Kaikki me olemme vuorollamme avun tarpeessa näiden karvaperseiden kanssa. Koirasta ja ohjaajasta riippuen ongelmat ovat erilaisia, mutta kaikilla niitä on. Satavarmana. Olisitpa antanut kouluttajan auttaa...


Sinä, joka olisit halunnut leirille mutta et kehdannut. Mitäs jos ensi vuonna? Leirillä todellakin oli koiria ihan joka lähtöön. Niille viettityhjiöille, laahaaville matkalaukuille, niille löytyy konstit. Niille rähisijöille, näpeille kävijöille, itsenäisille tutkimusmatkailijoille, niille kaikille löytyy ideat ja konsti. Oli se syy tai aihe mikä tahansa, ne on kaikki jo nähty.

Parhaimpia juttuja näissä leireissä onkin tuo osaamisen keskittyminen. Jos kouluttaja on mielestään hiukan avun tarpeessa jonkun koirakon kanssa niin ei muuta kuin vihellys ja kohta paikalla on tukena toinenkin koulutusohjaaja. Ja silloin kun samalla mäellä niitä on toistakymmentä paikalla, niin kyllä aikasen uskomaton saa se ongelma olla johon ei mitään ideaa löydy!

Toiset meistä treenaavat omaksi iloksemme, nautimme tekemisestä ja ehkä kisa silloin, toinen tällöin. Toiset taas asettavat itselleen lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteita ja treenaavat etukäteen tehdyn suunnitelman mukaan. Osalle BH on yksi välietappi matkan alussa, osalle se taas on hohdokas ja mahdollisesti vaikeastikin tavoitettava lopullinen päämäärä.

Nämä kaikki ovat eroja. Eivät silti erottavia tekijöitä. Yhdessä tekeminen koiran kanssa on meitä lujasti yhdistävä tekijä.
Silti meistä löytyy niitä, jotka kehtaavat ääneen mollata eri reittiä kulkevia, eri asenteella treenaavia. Ja varsinkin eri linjaista treenaavia.
Monet ihmiset valitettavasti paukuttavat poskiaan tästä aiheesta erittäinkin negatiiviseen sävyyn. Treenikentillä, koulutuksissa, somessa.
Leirillä on kuullut keneltäkään poikkipuolista sanaa linjajakoihin liittyen.

Kyllä me vain mennään ensi vuonnakin.


Mutta ehkä jätämme illanvieton viimeiset tunnit väliin, kyllä se olisi kannattanut vähän nukkuakin ;)


4 kommenttia:

 1. Mäkin tuon satavarmasti matkalaukun mukanani ensi vuonna ja viheltelen niin perkuleesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tuon stressipallon saalispimpulan koristekorvilla ja taitaa olla että koko viikonloppu menee vislatessa :D :D

   Poista
  2. Tää oli sopimus, mä alotin jo vislauksen opettelun :D

   Poista
  3. Ai pahus, unohdin ihan etten mä osaa viheltää !?!? Nooh, jos en opi kevääseen mennessä niin ostan pillin.

   Poista