Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

tiistai 22. tammikuuta 2013

Treenit 22.1.13


Punainen jalkapallo ja jumalattoman kokoinen luminen treenikenttä! Siis onko muka olemassa parempaa tapaa aloittaa hallitreenit :D

Paljon oli kentällä jälkiä eli kyllä siellä porukkaa sysipimeän talven hiljaisinakin hetkinä käy. Parkkipaikkaa ei oltu hetkeen aurattu, mutta renkaiden jälkiä oli vieri vieressä eli matalammillakin kengillä olisi pärjännyt. Itse kentän puolella oli niin iso alue kokonaan tallottu, että kyseessä ei voinut olla vain muutaman koirakon jäljet. Todella aktiivisia kentän käyttäjiä meillä. Mehän Rakkimuksen kanssa emme siis treenanneet kentällä, vaan pidimme riehutuokion. Minun piti treenata hiukan, mutta kun tuo rötkäle nappasi autosta sen punaisen uuden jalkapallon mukaansa niin enhän minä sitä riehumista raaskinut keskeyttää. Sen verran pomotin että käskin tyhjentää virtsarakon metsän puolelle ennen kentälle pääsyä. Mielenosoituksellisesti Rakkimus pysähtyi toimilleen tasan tarkkaan metsän rajalle. Ei senttiäkään liian kauas kentästä. Ja sitten se riemu alkoi. Lumi pöllysi ja rakki nautti elämästään:D

Treeneissä ei nähty samaa suurta ihmettä kuin torstain ohjatuissa treeneissä. Sehän nyt olisikin ollut liikaa vaadittu, vai? Selvästikin :(
Kierrokset olivat välillä todella korkealla ja äänikin sen mukaista mutta vain erittäin lyhyitä hetkiä kerrallaan. Useita kertoja tapahtui pieniä lyhyitä ihmeitä. Rakkimus lopetti hörhöilyn, rauhoitti hengityksensä ja keskittyi. Kaksi kertaa täysin hiljaisesta ja keskittyneestä perusasennosta päästiin liikkeelle ilman pienintäkään ääntä. Elämän pieniä ihmeitä :D
Nyt huomasin mitä raipanheiluttaja tarkoitti sanoessaan että minäkin olin erilainen. Pitäisiköhän aloittaa meditointi tai joku muu vastaava rentouttava harrastus? Ai niin, minullahan on sellainen jo. Siis Rakkimuksen lisäksi minullahan todellakin on harrastuksia joihin Rakkimus ei ole osallinen. Itseasiassa useampiakin. Niistä rahoittaviksi ja mielentilaa tasaannuttaviksi voitaneen nimetä lukeminen, ampuminen ja varsinkin kutominen. Pitänee harrastaa niitä vähän enemmän jotta saisi omie aivopierujaankierroksiaan oikealle tasolle.

Treenit menivät hyvin. Kaikki asiat eivät onnistuneet lainkaan mutta suurin osa meni ihan hyvin.

Kirjataan pettymykset ensin.

Pettymys yksi: kosketusalusta. Kotona on jo vaadittu rauhallisuutta ja nimenomaan tassua kosketusalustan päällä sekä hiukan kestoa. Ja mitä tapahtuikaan hallilla? Kauhea meno ja meininki, sählä sählä ja HAMPAILLA kosketusalustan heittelyä!! Siis se siitä Rakkimus Paskimus Idiottamus Sekopää Paimen, kosketusalusta takaisin kassiin ja eikun kotona tiiviimpää treeniä. Prskele!

Pettymys kaksi: selkäkierähdys. Ensimmäinen kerta hieronnan jälkeen. Venyy ihan hervottomasti pidemmälle kuin koskaan ennen. Mutta sekunnin murto-osaa ennen kuin painovoima olisi puuttunut peliin ja kierähdys olisi tapahtunut... Juu ei. Kun ei niin ei. Se siitä. Mitäs jos pidetään tätä vain venyttelyliikkeenä? Jos se painovoima sitten joskus voittaakin vahingossa, niin pidetään sitten bileet sen kunniaksi.

Perusasento. Yksi äärimmäisen lyhyt askel kääntyen samalla vasemmalle. Sikapieni neliö siis. Hiukan liikaa kierroksia, ääntä mutta myös useita onnistumisia.

Nyt tässä treeniä jälkikäteen miettiessäni, tajuan erään asian tuossa perusasennossa. Kun Rakkimuksen pää on oikeassa kohdassa ja persus&jalat oikeassa kohdassa (siis tässä viittaan siihen että on minun sivullani, eikä yritä edistää eikä pää ole vasemman jalkani edessä) niin kierrokset Rakkimuksen korvien välissä ovat lähempänä oikeaa.
Painaa & edistää & katsekontakti = liikaa kierroksia.
Oikea paikka & kevyt kosketus & kontakti kainalo-tissi-leuka kolmiolla = oikeat kierrokset.

Koko treenien ajan, aina silloin tällöin, pääsin palkkaamaan Rakkimusta hyvästä perusasennosta. Ja mikä parasta, oikeista kierroksista. Mun rakki!

Jäävä maahan. Hiukan vino, muuten erittäin hyvä.

Täyskäännös. Piti vetää muutama "kuivaharjoittelu" ilman koiraa vielä hallillakin että sain oman rytmini kasaan. Tein tätä jo kotona, mutta koiran kanssa hallilla huomasin, että annoin edelleen merkin ihan liian myöhään. Kun onnistuin antamaan merkin oikeaan aikaan, oli tulos hyvä. Rakkimus kiersi minut jo huomattavasti tiiviimmin. Lisää treeniä, edistymistä havaittavissa.

Kaukokäskyt. Is-maa. Nopeus ok. Kierrokset ihan karvan verran korkealla eli ääntä oli pikkasen, vois olla vähemmänkin. Asennot oli todella hyvät. Valitettavasti peruutti hiukan, noin 20 cm, neljän asennonvaihdon aikana. Uudet lyhyemmät komentosanat toimivat hyvin. Ero esim. istumisessa, "istu" versus "is" on erittäin selvä, koiralla on eri asento ja vire. Suosittelen !

Luoksetulo. Pysäytyksellä ja ilman. Rakkimus on mahti Rakki.
Mutta koska elämä olisi ihan liian tylsää, niin rakennan tähän muutosta:D
Luoksetulo pysäyksellä toimii nyt näin: tule-seiso-tule-sivu. Lähtee siis liikkeelle samalla käskyllä joka kerta. Ohjaajan luo saavuttuaan pysähtyy eteen ja siitä vasta eri komennolla sivulle perusasentoon. Tavoite on tässä: tule-seiso-sivu. Viimeinen liikkeelle lähtö siis komennolla sivu joka ohjaa suoraan ohjaajan sivulle. Eteenjäävä pysähdys jäisi siis kokonaan pois.

Paikallaolo. Istuen ja maassa. Läheltä ja kaukaa. Keskittyminen minuun eikä Ladyyn, Ladyn emäntään, maton hajuihin tai mihinkään muuhun epäoleelliseen. Piip piip uuuaaaa! Prskele. Jälleen kerran. Lopputuloksena emännän ja Rakkimuksen yhteinen hengittelyharjoitus kaikki raajat oikosenaan hallin lattialla. Huoh.

Luoksetulo suoraan sivulle. Neljä erimittaista matkaa. Joka kerta sivu-komennon avuksi käden liike. Kolme ensimmäistä korkeilla kierroksilla ja ulinalla, yritys jäädä eteen mutta käsiliikkeen avulla tajusi. Neljännellä kerralla kierrokset olivat matalammat, onnistuin antamaan avustavan käsimerkin juuri oikealla hetkellä... ja siinä se oli, palkkaa palkkaa!!

Kierähdykset. Vänster+Höger. Matalampi käsimerkki toimi edelleenkin todella hyvin. Käsimerkin kanssa pitää olla tosi tarkka koska sillä saa helposti kierrokset ylös. Koitin pienempää ympyrää mutta matalalla. Toimi hyvin ja se on mahtavaa. Tarkoitus on lopulta saada käsimerkistä todella huomaamaton. Liikkeen pitää olla suht matalakierroksinen mutta kiva, sellainen palkkaava.

Ruutu. Pallo ruudussa, ei palloa ruudussa, näitä muutama. Viimeisessä taas pallo ruudussa. Rakkimus pitää tästä. Kysymykseen "missä ruutu" tulee vastauksena tiukka pikainen vilkaisu ruudun suuntaan. Hah, mahti rakki! No okei, se pazkiainen ennakoi ensimmäisessä "ei palloa ruudussa" että kohta se muidu heittää sen pallon, kohta se heittää.... helevata! pittääkö tässä oikiasti ruutuun sisälle asti pinkoa? ja vilkaisi minuun päin juuri ennen ruudun reunaa. Pitääpä olla tarkkana että tästä eteenpäin ei kehuta eikä edes lihasta liikauteta ennen kuin karvaolion jokainen karva on ruudun sisällä.

Sainpahan hämätyksi Ladya paikallaolossa muutaman kerran. Minä ja pallo oltiinkin ihan pienen hetken ajan paaaaljon kiinnostavampia kuin Ladyn oma emäntä. Hih!2 kommenttia:

 1. Muistikirjaan: ehkä meillekin lyhyt Is-käsky kaukoihin, hmm...
  Ja mahtihelpollahan sitä pääsis kun ottais itsekin luoksetuloon sekä hyppyyn suoraan sivulle siirtymisen, perusasennot olis suorempia. Mutta eikö pk-puolella nimenomaan pidä tulla eteen, joten ehkäpä en ala sekoittamaan (?)... TÄNJUU kuitenkin näistä ajatuksista! :)

  Myötätuntoa sinne, meillä sama apinointi kosketusalustan kanssa, viskotaan sitä hampaissa pitkin tannerta jos mieliala ja kierrokset sattuu sellaiset olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mahtihelpolla"
   Buahhahhaa!!!
   Just joo kuule, ihan tota samaa sanavalintaa en olis tehny ;D

   Mietin myös tuota sekoittamista, mutta nyt kun olemme tätä lähteneet harjoittelemaan niin huomaan että eipä tuo karvapersaus näitä sekoita. Niissä on kuitenkin selkeästi eri käskyt (tule ja sivu). Ja ruudusta (jos niin pitkään eletään...) otetaan koira liikkuvan ohjaajan viereen seuraamaan yhdellä käskyllä. Eli me harjoittelemme sitäkin liikettä sivu-käskyä käyttäen.
   Plus sitten tietenkin minulla on jalkojen asento eri, joten siitä Rakkimus näyttää ottavan aika voimakkaan vihjeet että kumpi käskyistä on tulossa.
   Minä teen tämän muutoksen ihan siksi, että tällä tavalla liikkeessä on yksi osa vähemmän eli toivottavasti yksi mokaamiskohta vähemmän. Ehkä?

   Totuus liikkeiden sekoittamisesta paljastunee aikanaan AB-kokeessa :D

   Poista