Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Veri lentää

Teinityttösen elämä voi olla vauhdikasta. Siihen voi myös sisältyä nopeahko lento joka päättyy äkkipyssäykseen. Tästä luonnollisena seurauksena käyttääpi teini nyt lähipäivät ulkona ollessaan kolmatta jalkaa, noin niinkuin kevyenä lisätukena. Tarkoituksena on siis antaa polvelle aikaa levätä.

Noh, laiskan äidin pyynnöstä lähti teini sitten iltasella lyhyelle korttelinkierrolle koiran kanssa. Mukaan lähti, tietysti, myös teinin poikaystävä.

Koirat ovat uskollisia.

Koirat suojelevat.

Koirat ovat vaarallisia.

Jeah.

Elämä.

Tuon lyhyen korttelinkierron aikana vastaan tuli kaksi pientä terrieriä. Ne samat, jotka tulevat vastaan ainakin kerran viikossa aamulenkillä. Nainen, joka nykii kahta ylipitkää hihnaa ja hokee mennään, mennään, ei kiljuta, mennään. Ja terrierit nojaa hihnaa vastaan etujalat ylhäällä ja räkyttää.

Normaalisti nämä terrierit ohitetaan siten, että Rakkimukseen otetaan kontakti ja käskytetään vierelle kulkemaan välittömästi kun terrierit on havaittu. Mikäli käskytys tulee ennen kuin terrierien rähinä alkaa, ei ohituksessa ole minkäänlaista ongelmaa. Mutta mikäli rähinä ehtii alkaa, joutuu teini käyttämään fyysistä muistutusta ohittamisen kultaisista säännöistä.

Nooh, kyynärsauvan ja poikakaverin kanssa rauhallisesti rupatellessa ei teinini pitänytkään normaaliin tapaan ympäristöä silmällä. Kulman takaa tulleet terrierit pääsivät yllättämään rauhalliset kulkijat. Teinin kyynärsauva oli selvä osoitus haavoittuvuudesta ja Rakkimuksen suojeluvaistot heräsivät. Ja Rakkimushan siis aloitti täyden rähinän ennen kuin teini ehti käskyttää sen vierelleen. Luja tempaisu ja teini oli polvillaan. Onneksi poikakaveri sai sen verran toimintaa itseensä että nappasi hihnasta kiinni ja mitä luultavimmin pelasti terrieriparkojen nahan.

Mikä siis oli tämän tarinan lopputulema?
Yksi auki oleva polvi ja hetken aikaa taas ylettömän tottelevainen Rakkimus. Niin, ja tietysti terrieri-ladyllä on mehukas tarina kerrottavanaan naapurin tappajakoirasta.


Teinin polvi.

Tämä ohittamisen ongelma hiertää minua kuin kivi kengässä. Rakkimus on sen verran dominoiva ja pari pentuaikaista koulutuksellista virhettä saivat aikaan sen, että toisten koirien ohittaminen on ollut meillä todellinen ongelma. Nyt ongelma on korjattu, mutta vaatii edelleen sen, että Rakkimuksen taluttajan pitää olla tietoinen ympäristöstään ja pitää koko ajan ns. toinen silmä koirassa. Mikäli ohjaaja onnistuu ennakoimaan hiukankin, ei ohituksissa ole mitään ongelmaa. Teini on kaatunut Rakkimuksen toimesta viimeksi.... ööh, hänen oma veikkauksensa oli että suurinpiirtein silloin kun Rakkimus oli noin puolitoistavuotias.

Minun olisi pitänyt älytä että teinin lievä klenkkaaminen ja kyynärsauva laukaisevat Rakkimuksen suojeluvaistot. Olemme huomanneet aiemminkin viitteitä tästä. Jo pelkkä flunssa saa Rakkimuksen vahtimaan meitä normaalia tiiviimmin. Olisittepa nähneet kun ulkoilutin Rakkimusta ollessani rajussa kuumeessa. Oli koiruudella kuulkaa vaikeuksia vääntää tuubaa pensaikkoon kun samalla piti vahtia emäntää ja lähellä olevia puskia ettei sieltä vain mikään hirviö hyökkää kuumeesta huojuvan emännän kimppuun.

Noh, tämä nyt sitten pitää vain muistaa taas tulevaisuudessa. Teinin on keskityttävä koiraan enemmän kuin poikaystävään ja äidin on muistettava Rakkimuksen dominointi- ja suojelutaipumukset. Ja lakattava olemasta laiska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti