Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

torstai 12. heinäkuuta 2012

AVO raippa viuhuu!

No nyt se sitten alkoi!
Tai siis onhan tämä jo ns. kotioloissa jo aloitettu mutta eilisissä TOKO treeneissä lähti kouluttajan AVO-raippa viuhumaan. Eli avoimen luokan liikkeitä pitäisi nyt saada hiottua mallilleen.

Fiksuna tyttönä olin jättänyt noutokapulan kotiin. Eli tasamaan noutoa emme siis treenanneet. Ja voinpa sanoa että tässä kyllä olisi treenattavaa. Olen kotona rakentanut erillisiä palasia tähän. Ruuan kanssa tiukkaa otetta. Tai siis otetta jonka sain rakennettua tiukaksi ja rauhalliseksi, ja sen jälkeen pilattua löysäksi ja rauhalliseksi. No, ainakin sen mälväämisen sain poistettua. Toivon että kentällä, jossa kuitenkin viettitaso on hiukan korkeampi - ainakin meillä, ote olisi tiukempi vietin vaikutuksesta. Mutta tämä jää siis nähtäväksi. Usko tähän on kyllä luja. Olemme tehneet tätä vasta kotona sisällä ja takapihalla. Pihalla vietti on korkeampi ja ote on hiukan parempi kuin sisällä tehdessä. Eli kaikki viittaisi siihen että kentällä ote olisi.... toivotaan toivotaan sanoi entinen mies telkkarissa.

Heitetyn kapulan luokse meneminen, ottaminen sekä ohjaajalle tuominen, nämäkin on kaikki rakennettu kotona pieninä osasina. Seuraavaksi siis siirto kentälle ja sen jälkeen palapelin palaset liitetään yhteen.

Toinen liike mitä emme eilen treenanneet oli luoksetulon pysäytys. Olen kokeillut sitä yhden ainokaisen kerran. Toimi kuin junan vessa.
Mutta.
Aina silloin tällöin sieltä kouluttajan raipasta tulee se mutta.
Suunnittelin käyttäväni luoksetulon pysäytyksessä komentoa SEIS. Tämä on komento joka on meillä ehdoton. Sitä käytetään kaupungilla liikennevaloihin pysähdyttäessä, karkulaista pysäytettäessä, lasinsiruihin astujaa pysäytettäessä jne. Eli siis todellakin ehdoton. Siitä jos hievahtaakin, niin jopa lentää karvakaruselli. Tämä käsky meillä osataan. Mutta. Luoksetulon pysäytyksessä on tarkoitus että pysäytyksen jälkeen koira käskystä lähtee taas täysille liikkeelle. SEIS käskyllä - siis meidän normielämässä - koiran pitää pysähtyä ja vietin olla tasan tarkkaan nollassa, mitään ei saa tehdä. Eli tämä käsky tappaa vietin. Eli luoksetulon pysäytykseen pitää valita käsky jolla pysäytetään mutta ei tapeta viettiä.
Ja siinä treenin tohinassa en sitten äkkiseltään halunnut miettiä uutta käskyä. Eli kotiläksyksi pitää valita tähän pysäytyssana, aikaa on ensi maanantaihin. Tai siis ei ihan sinnekään asti, koska sitä pysäytystä pitää harjoitella sitä ennen. Maanantaina pitää jo toimia niin hyvin että voidaan siirtyä hionta-moodiin.
Että sillee.

Mutta itse treenin kulkuun. Teimme kaikki, lukuunottamatta kahta yllämainittua, avoimen luokan liikkeet omassa vapaassa järjestyksessä. Rakkimus oli todella hyvässä vietissä ja palkkauskin onnistui loistavasti.

Perusasento ja seuraaminen oli melkeinpä loistavaa, Rakkimuksen paikka oli aivan oikea.

Käännökset ja istuminen hyviä.

Jäävä seisonta melkeinpä mahtava, jäävä maahan taas se normaali hyvä Rakkimuksen hidas maahanmeno. Molemmissa jäävissä palasin koiran ohi ja takaa vierelle. Ensimmäisessä (seisominen) pääsin komentamaan pari kertaa kun katse harhaili vieressä treenaavaan koiraan. Maahanmenossa pitikin sitten katseen tiiviisti minussa.

Luoksetulo oli todella mahtava, korvat luimussa todella vauhdikkaasti ja pikastoppi tasan 20 senttiä minun eteeni. Siis jestas kuulkaa, olin ihan varma että nyt se karvapersaus tulee ja tempaisee minut täysillä kumoon. Mutta ei. Luottavaisesti vaan paikallaan seisten ja Rakkimus teki parhaimman luoksetulon mitä milloinkaan on meidän kahden osalta nähty.

Hyppy istu hyppy -meni suhteellisen hyvin. Rakkimus hyppää mielellään ja - mahtoiko johtua jäävissä tapahtuneesta kohtaktin korjauksesta - oli hypyn jälkeen heti odottamassa uutta ohjetta. Istui hyvin ja hyppäsi hyvin takaisin. Tehtiin kahteen kertaan, molemmilta puolilta aloittaen. Tämä meni hyvin, mutta takaisintulon paikka pitää vielä kertoa Rakkimukselle tarkemmin, ei poloinen ihan tiennyt mihin tulisi. Kokeillaan ensi kerralla käsimerkeillä avustusta tähän. Rakkimus ei yleensä tarvitse paljoakaan käsiapuja, ne tuntuvat menevän perille todella hyvin.

Treeni oli äärimmäisen hyvä. Tietysti hiottavaa löytyi, mutta analysoidaanpa kokonaisuutta.
Viettitaso ja tunnetila olivat todella hyvät, sekä ohjaajalla että koiralla. Ohjaaja onnistui palkkaamaan sopivasti ja hyvin ajoituksin. Koira reagoi todella hyvin viettitasoa ylläpitäviin pienoisiin merkkeihin ja palkkausväli oli riittävän pitkä huomioiden että tavoitteena on koesuoritus. Koiran muutama virhe onnistuttiin suurentamaan heti ja niihin päästiin puuttumaan sopivan isosti. Koira reagoi ja korjasi todella hyvin.
Treenit eivät olleet kauniit ja hienot tötterötreenit vaan kerrassaan mahtavat, vietilliset, edistykselliset, loistavat lauma tottelevaisuustreenit.

Joo, tiedän tiedän, mä hehkutan. Mutta kun tuo koira on vaan niin hyvä aina silloin tällöin. Se auttaa jaksamaan sitten nekin treenit ja päivät jolloin mennään pelkkää takapakkia. Ja sitä paitsi, kun hehkutan meidän osaamistamme, pysyy minun luottamukseni meihin korkealla. Ja tuo Rakkimus Domesticus lukee minua kuin avointa kirjaa. Jos minä luotan, me onnistumme. Jos minä epäilen, mikään ei toimi. Eli hehkutus kannattaa!

Ja jos hehkutus ei auta, niin kouluttajan raippa auttaa kyllä:DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti