Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Viettiteoriaa


Viettiseminaari, puhujana Juha Korri.

Kyllä oli kuulkaa asiaa! Olen lukenut aiheesta jonkin verran sekä tietysti näistä asioista puhutaan ihan kentän laidallakin mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun kuulin jonkun selittävän asiaa kokonaisuutena. Selkeää puhetta, hyvin jäsennelty sekä höystetty ymmärtämistä helpottavilla käytännön esimerkeillä. Muutaman tunnin luento jatkui sitten tihkusateessa kentällä esimerkkikoirakkojen tahdissa.

Seminaarin jälkeen olo oli kuulkaa kuin lamppukaupassa. Monen - ja siis todella monen - pienen ja isommankin tapahtuman, mietinnän aiheen ja kysymyksen kohdalla oli lamppu syttynyt! Siis tämän vuoksi koirani tekee noin. Ai tota voisin koittaa, josko sitten... ja niin edespäin.

En yleensä mene itse harjoituskoirakoksi mutta tällä kerralla se olisi kyllä kannattanut. Vaikka sainkin luennolta aivan suoria vastauksia tarpeisiini - esim. vietin ylläpitoon ja viettikestävyyden kasvattamiseen sekä aloitussignaaliin - niin olisin todella mielelläni testannut sitä käytännössä asiantuntijan valvovan silmän alla. Kun Juha seuraavan kerran tulee näille kulmille puhumaan vieteistä, niin pyrin ehdottomasti harjoituskoirakoksi.

Vaikka seminaari oli kerrassaan mahtava, sadekaan ei tihkua pahemmaksi äitynyt, niin aina sitä tuntuu silti jäävän jotain hampaan koloon. Tai ehkä olen vain sen mallinen tyyppi, että minulle vain käy niin. Mutta. Urputan sen nyt ilmoille tässä joka tapauksessa. Jos tilaisuuden kutsussa ja laskussa lukee viettiseminaari, niin silloin seminaarin aiheena on vietit. Ylläri pylläri teille jotka ette sitä tajunneet. Jos ilmoittauduit harjoituskoirakoksi viettiseminaariin, niin silloin aiheena ovat vietit. Ei tottis. Ylläri pylläri. Mutta nämähän nyt olivat odotettavissa ja onneksi tämä väärinkäsitys oli tullut vain parille ihmiselle. Ja onhan mahdollista että kyseiset henkilöt eivät olleet tutustuneet aiemmin viettiteorioihin sun muihin ja eivät oikeasti ihan tajunneet että mitä tulivat kuuntelemaan. Siinä tapauksessa eikös ollutkin hienoa että osallistuitte, nyt ymmärrätte koiraanne paremmin. Mutta. Se todellinen mutta joka oikeasti nosti verenpainettani. Harjoituskoirakoista kaksi oli sellaisia joiden aihe/ongelma on ollut esillä jo todella pitkään omalla kotikentällä. He ovat saaneet neuvoja omilta kouluttajiltaan, treenikavereilta jne. Ja nyt molemmat näistä saivat seminaarin pitäjältä aivan samat neuvot. Ja tämähän on siis ihan hyvä juttu. Mutta se mikä tässä nyt minua häiritsee, on näiden kahden henkilön hehkutus "nyt saatiin lopultakin toimivia ja toteuttamiskelpoisia neuvoja". Kiva. Että ne henkilöt jotka teitä ovat parin vuoden ajan neuvoneet "ota A ja laita B" olivat siis antaneet vääriä ja huonoja neuvoja ja nyt kun oikein seminaarissa oikein kouluttaja sanoi "ota A ja laita B" niin yks kaks kukaan ei ole aiemmin moista älynnyt ehdottaa ja oikein seminaariin asti piti mennä saamaan kunnon neuvoja. Että näin. Koirienne vuoksi toivon että nyt molemmat teistä todellakin otatte saamastanne neuvosta vaarin ja lopultakin edes yritätte toimia niiden mukaisesti. Jos vaikka rupeaisi lopultakin sujumaan.

En yritä esittää että itse olisin minkäänlainen koirankouluttaja. En todellakaan ole. En vain sattumalta kestä sonnan jauhamista. Jos saat neuvon jota et ymmärrä, kysy. Jos saat neuvon jota et osaa/pysty noudattamaan, kysy. Jos neuvo ei toimi, kysy. Mutta älä jauha sontaa asiasta.
Ja se siitä purkauksesta. Kiitos, se helpotti. Ja pyydän anteeksi kaikilta joita mahdollisesti loukkasin.

Tänään olisi tarkoitus käydä läpi seminaarissa tekemäni muistiinpanot ja tehdä niiden pohjalta vähän muokkauksia (ehdotuksia, kommentteja) treenisuunnitelmaan. Se ainakin on varmaa, että aloitussignaalin rakentaminen tuli välittömästi prioriteettilistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti