Tunnisteet

AakkosNainen (2) Agility (29) AhnePazka (1) AinaUskollinen (4) Apulainen (1) Armas (1) Blogi (11) Buahhahhaa (12) C (2) ElämänMuutos (5) ElämääSivistyksenParissa (2) EpävirallisetKisat (8) Esineruutu (1) Haaste (5) Hakusana (2) Hakutreenit (16) Hallinta (3) Hallissa (7) HaneRitola (71) Hepsis (1) HERMOT!!! (12) Hieroja/Fysio (8) HiljaisenMiehenKoira (2) Hogatha (11) Huoh (63) HuonoOhjaaja (16) Idiotismia (20) IHME (12) Ii (2) Ilmaisu (11) Joulu (3) Judge-mm (1) Juhannus (5) Juhla (9) Jälki (17) Jörö (7) Kasvi (2) Keinu (2) Kepit (3) Klikkeri (8) Kokeet (16) Kokonaiskatselmus (20) Kontaktitreeni (1) Kosketusalusta (9) KotkanIhme (2) Kouluttamisesta (6) Kurssi (4) Kuva (4) KylläSeKotonaToimii (7) Kärsimystä (3) Lady (14) Laskurit (8) Laumapalkka (7) Leiri (8) Lelu (1) LukijanValinta (5) Luoksetulon pysäytys (27) Luonnon ihmeet (33) Lupaus (1) MaskunIhaNainen (4) MelkeinVerta (9) Metallikapula (5) MiniRaha (2) Motivaatio (4) MukaNopia (1) Määritelmä (3) NallePuh (2) NomNomNom (10) Nouto (1) Näytelmä (3) Ovara (1) Palkinto (5) Palkka (21) Pamaus (3) Pastori (1) Pazka (4) Pelko (2) Peltojälki (8) Penneli (15) PiskimusDomesticus (48) Pohdintaa (29) Pokkeri (1) Pyörä (5) Raippis (27) Rakenne (4) RakkimusDomesticus (219) Rauno (2) RautalankaMies (4) S-A (1) Saari (1) Selkäkierähdys (6) Seminaari (24) SpeedControlMimmi (2) SPLkesäleiri (5) Suru (19) Sydänkouluttaja (3) Säkkituoli (6) Säännöt (9) Tauko (2) Temppu (15) Terveys (66) TheBootCamp (4) TheRookieTest (2) Tilasto (2) TiuhtiViuhti (5) TOKO (30) Tottis (2) Treeni (127) Treenisuunnitelma (10) Tuikku (1) Tunnari (2) Tunnetila (98) TÄHTIHETKIÄ (20) Töissä (5) UusiVuosi (5) Vapaa-aika (70) Vappu (1) Varjelus (20) VauhtiaJaVaarallisiaTilanteita (5) Verta (13) Vetoketju (1) Vietit (23) Välineurheilu (2) W (1) Yövuoro (1) äityli-raipanheiluttaja (6) Ärrieri (1) ÄrränÄssä (6) ÖveriksMän (4)

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannus


Kaupungin pölyt ravistettiin jaloista ja hypättiin perjantaina automobiilin kyydillä mökille. Lauman muut jäsenet tulivat perässä, kukin haluamallaan kulkuvälineellä. Minä ja Rakkimus valittiin siis auto koska pitihän jonkun viedä vaatteet ja ruuat.

Perjantaipäivä oli kauneimmillaan kun saavuimme mökille. Ja koko piha sekä kaikki mökin nurkat tuli nuuskittua sillä välin kun minä laitoin tavaroita paikoilleen. Vanhusten puolelta löytyi joku vanha pallonraatokin jonka kanssa olikin sitten hyvä piehtaroida nurmikon jokainen kohta. Ruoho oli juuri ajettu alapihalta eli Rakkimus olikin sitten hetken ihan marsilaisen vihreä.

Perjantai menikin sitten auringosta nauttiessa. Rakkimus viihdytti itseään pihalla ja juoksemalla jaloissamme sisälle, verannalle, pihalle, verannalle, pihalle, verannalle, sisälle, verannalle, sisälle... Selkeästi välillä oli pakko juosta sisälle jotta pääsi pikavauhtia tulemaan takaisin ulos. Kiersimme osan saaresta ja kävimme uimassa. Siis Rakkimus kävi, minä en. Minulla on vielä vuoden 2007 talviturkkikin heittämättä. Mutta Rakkimus päätti vetäistä lahdessa oikein kunnon uimalenkit. Rotan näköinen otus ei viitsinyt edes oksien perään uida, vaan veteli jumalattoman suurta ympyrää ihan puhtaasta uimisen ilosta. Siinä vaiheessa kun puuskutus oli jo aika kovaäänistä ja kuuli miten suuhun valahtava vesi häiritsi hengittämistä niin komennettiin Rakkimus ylös vedestä. Loppupäivä menikin Rakkimuksen osalta sitten aamulla pakastimesta kaivettua hirvenluuta tuijotellen. Selkeästi luu ei haissut vielä riittävän pahalle koska sitä vain tönäistiin silloin tällöin. Mutta siellä se oli, keskellä nurmikkoa lojui mätänevä luu ja siinä vieressä julma vahtikoira tuijotti sitä - pääasiassa suljettujen luomiensa läpi kylläkin. Vähän oli koiruus väsy.

Lauantaina kävimme sisareni mökillä. Se on suhteellisen jyrkkä rantatontti ja ohjelmassa oli tietysti vakioteema eli jalkapallon heitto mäkeä alas. Karvaturri lähti kuin tykinsuusta pallon perään. Vaikka pallo olikin välillä tiukasti hampaissa jo mäen puolessa välissä, ei sillä vauhdilla ja niin jyrkässä rinteessä voi muuta kuin jatkaa juoksua alas asti. Ja sitten edessä olikin reipas ylämäki. Ja aika ajoin ei Rakkimus enää tuonutkaan palloa ylös tullessaan kenellekään heitettäväksi vaan meni puun alle varjoon läähättämään. Tuo tontti on kuin tehty koiran väsyttämiseen. Ja sitäpaitsi siellä voi Rakkimus viihdyttää itse itseäänkin. Riittää että irrottaa otteensa pallosta ja sitten hetken seuraa sitä katseellaan kun pallo lähtee vierimään alamäkeen lisäten vauhtiaan hetki hetkeltä. Jossain vaiheessa katapultti taas irtoaa ja karvakasa on mahanalus jalkoja täynnä ryntäämässä pallon perään. Ja loppuun tietysti siskoni miehen kanssa oikein kunnon taistelu pallosta. Minä en huomannut että tämä ohjelmanumero oli alkanut ja hetkeksi todella pelästyin kun kuulin yläpihalta julmaa murinaa ja ärinää. Mutta siis siellähän olikin vain kaksi "tosi kovaa miestä" murisemassa ja ärisemässä sydämensä kyllyydestä vanhan vuotavan jalkapallon vuoksi. Miehet erotti toisistaan lähinnä karvoituksen ja jalkojen määrä. Aivan, ja toisella oli siis vaatteet.
Kun sitä menoa katselin, niin en yhtään ihmettele että Rakkimus pitää sisareni miehestä niin paljon. Sillä miehellä pitäisi olla oma Domesticus-eläin.

Sunnuntai menikin sitten vieraita vahtiessa ja luuta haistellessa. Nyt se jo rupesi haisemaan ja siirsin sen mökin taakse mutta eipä se sitten ollut sunnuntai-iltaan mennessäkään saavuttanut tarvittavaa mädäntyneisyysastetta koska sitä edelleen vain haisteltiin ja tuijoteltiin. Pakkasin sen muoviin ja heitin pakastimeen. Jos ensi viikonloppuna ei maistu, niin heitän sen tunkiolle. Mutta ei sitä voinut koko viikoksi jättää pihalle haisemaan, vanhuksethan olisivat kuolleet siihen hajuun.

Rankka liikunta ja normaalia isomman lauman vahtiminen olivat selvästi vieneet veronsa ja Rakkimus Domesticus ottikin sunnuntain ihan puhtaaksi piehtaroinnin ja lepäämisen kannalta.

Kun lopulta koitti aika heittää likaiset vaatteet autoon ja suunnata takaisin kaupunkiin, oli Rakkimuksen mitta selkeästi täysi. Avasin takaluukun ja mustaruskea salama syöksyi terassilta täydellä vauhdilla autoon ilman eri käskyä. Läimäytin oven kiinni ja palatessani parin minuutin kuluttua takaisin autolle kassien kanssa, veti karvaolio jo täysillä hirsiä.

Rakkimus Domesticus on nyt kotona lepäämässä juhannuksen rasituksista.
Katsotaan löytyykö karvakasasta riittävästi energiaa lähteä illalla treeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti